Nincsen nyár fagyi nélkül, viszont van belső-Erzsébetváros fagyizó nélkül. Nyilván két-három helyet ismerünk, viszont elég sokat kell gyalogolni a hideg édességért, ha rákívántunk. A Kazinczy utca hosszán például eddig nem is volt fagyis, ezért a Pharmasok úgy döntöttek: a szezonban nem csak koktélokkal, hanem fagylaltokkal is foglalkoznak majd. Sőt, alkoholos verzióban is!

A belváros egyik legkisebb koktélbárjából eddig sem lépett ki senki komor ábrázattal, hiszen a profizmus, a magas szintű vendéglátós képességek és a pazar italok mindenkinek mosolyra húzzák a száját. Ittunk már náluk kókuszdióba komponált rumos jóságot, de a legízletesebb zöldséges koktélokat is náluk készítik. Szerkesztőségünknek is okoztak már néhány homályos pillanatot, és most pedig valami újjal rukkoltak elő.

A mellettük lévő üzlethelyiség a nyárra fagyizóvá változott: klasszikus pultból kiadós, majd a desszerttel továbbsétálós verziót árulnak. A fagyi Encsről érkezik, egy manufaktúrából – ők voltak azok, akik lelkesen álltak a "misztikus" összetevőhöz is. Ugyanis a klasszikus vanília, csokoládé, puncs és az újhullámosabb ízek mellett - mint például a robbanóscukros, Oreo kekszes - alkoholos fagylaltokat is készítenek. Hosszas kísérletezések és jópár liter rövidital felhasználása után összeállt a megfelelő állagú és ízű koktélfagyi.

Jelenleg három koktélos fagyi van a Pharmában: A Quincy (Szicsek birspálinkával), a Russian Flower (Russian Strandard vodka, cékla, passion fruit) és a Secret Garden (Hendrick’s gin, zeller), hamarosan pedig érkezik egy Unicum szilvás verzió is. Egy gombóc alkoholmentes 250 forint, a szeszes pedig 350 forintba kerül. Talajrészegséget és agyzsibbasztást ne várjunk a fagyiktól, de frissítő érzést és újdonságot mindenképp. A Russian Flower talán a legpöpecebb, mert valós koktél érzésünk lesz tőle, a Quincyből pedig tényleg kiérezhető a pálinka ütős aromája (na jó, itt kicsit bizsereg a nyelv). Elég jófej dolog, hogy egészen éjfélig nyitva vannak, így a hétvégi Kazinczys korzózás közbe beiktathatjuk a szesznyalogatást is.Üdítőnek házi készítésű jeges teát (550 forint), limonádét (550 forint), jeges kávét (450 forint) is kínálnak. A Pharma Ice Cream nagy debütje a Judafeszt Utcafesztiválon lesz, ahol koktélokkal együtt kóstolgathatjuk majd az alkoholos és alkoholmentes fagyikat.