Egy ideje megfigyelhető rendszeres jelenség a Király és a Nagymező utca sarkán a következő jelenet: a páratlan oldalon sétáló emberek egy pillanatra megállnak, és csodálkozó tekintettel méregetnek egy üvegablakot, pontosabban azt, ami mögötte van. Ez pedig nem a világ, hanem a néhány hete próbaüzemmel megnyitott ETAP Deli & Night borbár, amely elegáns és letisztult dizájnjával kapja el az arra járók kíváncsi tekintetét.

Nem szabad azonban zavarba jönni, nyugodtan be lehet lépni az ajtón, mert odabent barátságos és hangulatos környezet fogadja a látogatót szívélyes kiszolgálás társaságában.
Az ETAP Deli & Night egyik alapkoncepciója ugyanis pontosan ez: a feszengős vonalból kilépve egyfajta hidat képezni a borbár és a hagyományos „beülős hely” között látványban és árban egyaránt. Az ETAP-ban otthon érezheted magad munka után és előtt (esetleg közben) vagy falatozással egybekötött rövidebb találkozók alkalmával. Innen ered a pózmentes minőségi borfogyasztást megteremteni kívánó hely neve is: legyenek ők a nap első állomása ebédidő környékén vagy épp az esti pörgés előtt.

A Numbernow építész stúdió belsőépítészei és Gryllus Ábris grafikus által megálmodott dizájnú ETAP főként a 25-35 közötti korosztályra "lőtte be magát", akik kényelmes bőrszékekben üldögélve mustrálhatják a kínálatot. A borbár 26 pincészettel dolgozik, amelyek közül egyébként néhányan ott lesznek most pénteken a kóstolóval együtt tartandó borászbemutató esten, érdemes tehát akkorra időzíteni a látogatást. A tervek szerint idővel rendszeresen jelentkeznek hasonló jellegű rendezvényekkel, például borkvízekkel, illetve hétköznaponként élőzene teszi majd még kellemesebbé a hangulatot.

Ami a borkínálatot illeti, az üzletvezető elmondása alapján kizárólag olyan termelőket kerestek meg, akik kiváló minőségű itókákkal tudnak előállni a présházból. Elsősorban a kevésbé ismert kisebb vagy családi borászatoknak igyekeztek lehetőséget adni, de természetesen a mainstream pincészetek palackjai is megtalálhatóak a polcokon a Meinklangtól a Kreinbacheren át a 2HA Pinot Grisig.
A folyékony kínálat mellé társul szilárd is: valamennyi borkorcsolyát házilag készítik, legyen az zakuszka, körözött, lekvár vagy helyben sütött kenyér. Az üzlet Deli része első körben kizárólag helyben fogyasztással működik; a sajtokkal, krémekkel, sonkákkal és kolbászokkal díszített vegyes tálak elviteli lehetőségére decemberig még várni kell.

Nem csak a szőlőből nyert nedűt lehet ám kortyolgatni, házi szörpök és limonádék, teák, frissen pörkölt Lumen kávék, pálinkák, köztük a szokatlan párosítású Brill cékla és kézműves sörök igazolják vissza az itallap változatosságát.

Visszatérve a már említett alapkoncepcióhoz, a felszolgálókhoz bátran lehet fordulni, ha elveszünk a bőség zavarában, mert a személyzet bármikor szívesen mesél a  borokról vagy az ételekről. Ott jártunkkor a mi etapunkat érlelt sonka, füstölt libamell, Etyeki Rauge, lila hagymás gomolyasajt, fokhagymás, szárított paradicsomos zakuszka és házi savanyúság jelentette, melyek mellé kellemesen passzoltak a másfél-fél decis szárazvörösbor-adagok a háttérben hallható diszkrét jazzmuzsikával egyetemben.