A budapesti rendőrök biztos nem követik az amerikai modellt és nem fánkot majszolgatnak üresjáratban, hanem friss fokhagymás naan kenyeret. A Teve utcai Rendőrpalota közelében diszkréten bújik meg a Hathi, (hindiül elefántot jelent)  a város legjobb ár-étek arányával rendelkező indiai gyorsbüféje. Itt vegák és vércsék is megtalálják számításaikat.

Méltatlanul keveset foglalkozott eddig a gasztroblogger szcéna az angyalföldi Hathival. Talán a fekvése már eleve predesztinálta arra, hogy ne legyen belőle egy túlhájpolt, pár kritika miatt hirtelen felfutó hullócsillag. Félreértés ne essék, nem baj a hájp, de a minőségi, korrekt bollywoodi művészfilmből is csak akkor lehetne Gettómilliomos, ha megfelelő promóció mellett Hollywoodba küldenék. A Hathi marad a helyén, a Teve-Frangepán sarkán.

A környezet nem igazodik a trendekhez, sehol egy gyárból szalasztott műhelylámpa, vagy égigérő Buddha szobor. Vándor vidámparkok attrakcióiról kacsintó Michael Jackson portré stílusában festett bejárat fogadja a betérőket. Olyan kis elfuserált, de a bent tapasztalt ízekre fókuszálva teljesen hidegen hagy mindenkit a külcsín.

A fogások autentikusak, teljesen korrekt adagot kapunk, több mint korrekt áron. Hol lehet szuperfinom rákos egytálételt enni, 1500 forintért? A Shrimps Vindaloo gyilkos erősségű, muszáj lefojtani egy kis basmati rizzsel (350 ft) vagy frissen sült vajas naan kenyérrel (400 ft), de még akkor is garantált a gyöngyöző homlok. Csak kapszaicin lovagoknak!

Naanban nagyon jók, az összes verzió kifogástalan. Nyugodtan ehetjük a szószos ételeket kézzel, naannal tunkolva, indiai módra. A tandoori ételek valóban az eredeti kemencében sülnek, ennek köszönhetik porhanyósságukat.

A szárazabb jellegű kesudiós sajtos csirke (Nurani Kabab 950 ft), joghurtos salátával (Raita 300 ft) a legfinomabb.

Ha indiai konyháról beszélünk, a kókusz fontos alapanyag, ezért kóstoltunk egy kókuszos, gyömbéres fogást is, bárányhússal, (Corma Lamb 1400 ft) currys rizzsel. (400 ft) Vegetáriánusok szintén bőven válogathatnak a kiadós “főzelékfélék” közül.
Csicseriborsó, sárgalencse, spenót ugyancsak megtalálható az étlapon. (600-700 ft)

Bónuszképp próbáljátok ki a mango lassit (300 ft) , az erős vindalook után megváltás lehet.

A helyben fogyasztás mellett néhány kerületbe (III, IV, V, VI, XIV) működik a kiszállítás is, 400 forint ellenében, 1000 forintos minimális rendelésnél, 11:00 - 19:00 óráig, minden nap, vasárnap kivételével.

Izgalmasak ízek, ahogy az egész Hathi az. Kifőzde, egzotikus konyhával, laktató adagokkal,
visszafogott árakon.