A pesti oldal a Sugar Shoppal, a Cake Shoppal olyannyira bővelkedik jobbnál jobb cukrászdákban, hogy már éppen ideje volt az életteret a budai szekció irányában is tovább bővíteni. A népszerű Cuppcake blogból indult cukrászda nemcsak a muffinhoz kísértetiesen hasonlító cupcake oldaláról támadja be a piacot, hanem teljesen eredeti ízeket és tortákat is elhoz a Krisztina körútra. Kádár Lilla január 3-án nyíló tortaműhelye pont olyan, amilyen őt is inspirálta: kicsi, személyes és egyedi.

Lilla egy New York-i utazása során látta, hogy mennyire jó, barátságos helyek bújnak meg a különböző kilencvenakárhányadik és a negyvenhetedik utcák sarkain, ahol mindenki a saját ötleteiből tud kihozni különlegesebbnél különlegesebb süteményeket.

A Krisztina körút ugyan egyáltalán nem Manhattan közepe,de a Cuppcake parányi üzlete pont úgy elbújik a Déryné közelében, mint egy amerikai álmot kergető tortaművész fel nem fedezett kincsesbányája. A berendezést nem gondolták túl: az üzletbe éppen befér a pult, amelyben hosszú tömött sorban állnak egymás mellett a habos kalóriabombák.

A kínálatban a hagyományos képviselőfánk mellett olyan egyedi ötletek kapnak helyet, mint a brownie-s cake pop (sütinyalóka), a mangós-kókusztejes tartelette (ami leginkább a nagymama kosárkájára hasonlít), vagy a városban épp Nagy Sándorhoz hasonló hódító hadjáratot folytató sütőtökös mézeskalácsos verziója is.

A cupcake itthon eddig legfeljebb a muffin egyik oldalági rokonaként volt ismert, és ránézésre akár édestestvérek is lehetnének, de az elkészítéskor azért kiderül, hogy egyáltalán nem egypetéjű ikrekről van szó. Pláne, hogy a cupcake-ek tetejét különböző krémek díszítik, így akár karamellás, vagy mákos-citromos ízűt is kóstolhatunk.

Lilla fő elve, hogy nem akar sem felesleges adalékanyagokat használni, sem túlcukrozni, emiatt pedig a sütijei lehet, hogy nem adnak ki olyan tökéletes sormintát, mint egy rokokó épület giccses díszítése, de cserébe az ízük egyáltalán nem lesz olyan zavaróan édes, hogy a nyelvünket vésővel kelljen levakarni a szájpadlásunkról.

A kínálatot kis méretű torták is színesítik majd, de a Cuppcake blogon megszokott rendelési lehetőség továbbra is éles marad, így a normál méretű édességek mellett válogatott miniatűr süteménytálakat is kérhetünk.

A nyitás rögtön az újév után várható: január 3-tól bárki beugorhat egy kávé-sütemény, vagy sütemény-sütemény párosításra.

Cím:

1016 Budapest, Krisztina körút 75.