Advent első vasárnapján karácsonyi díszbe öltözött a főváros. Tarlós István főpolgármester a Budapesti Advent kulturális eseménysorozat keretében a Városháza Parkban elhelyezett óriási adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával indította el az idei karácsonyi díszkivilágítást. A mostani karácsony különlegessége a Városháza park, ahol 24 fa feldíszítéséből álló karácsonyi hangulatot árasztó „fényfüzér-liget”-ben sétálhatnak a járókelők. A karácsonyi hangulatot Bodis Krisztián fotós örökítette meg az elsők között.

A főváros megrendelése alapján a Városháza parkban, az Andrássy út Oktogonig tartó részén, a Nagymező utcában, a Liszt Ferenc téren, a Vörösmarty téren, a Váci utcában és a környező utcákban, a Batthyány téren és a Clark Ádám téren mintegy 900 díszítőelemet és közel 30 km fényfüzért szereltek fel. Minden karácsonyi világító test modern, energiatakarékos LED-es megoldású, ezért a mintegy félmilló fénypont teljes fogyasztásának áramdíj költsége alig haladja meg az egymillió forintot.

A karácsonyi díszkivilágítás szerelését a BDK munkatársai végezték el. A díszítőelemek között különleges az a 24 db kisméretű és 8 db nagyméretű egyedi gyártású, háromdimenziós dísz – szaknyelven „körszimmetrikus” motívum – amely még Európában is különlegeségnek számít. Ezen elemek az Oktogonon, az Andrássy út-Bajcsy Zsilinszky út sarkán és az Operánál láthatók.

A karácsonyi motívumok közül a Vörösmarty téren karácsonyfa díszeket imitáló színes gömbök és hókristály függöny hóesés imitáció látható.

A többi helyszínen hópaplanos fenyő, gyertyás falikarok, gömbök, koronás hókristály motívumok, fénypalást és lampionos gyertyák, valamint a Batthyány tér és a Szent Anna templom nyugalmát vigyázó angyal motívumok ékesítik a fővárost.
Az Andrássy úton közel 30 km fényfüzér és a több mint 200 jégcsap formájú díszítőelem emeli az ünnepi fényét.