Gasztró
Videón a város – 3 új hely, ahol finomakat ehetünk
Fotó : Szabó Gábor / We Love Budapest
Málna cukrászda Óbudán

Egy nemrég indult sorozatunk apropóján időről időre kiválasztunk 3 új helyet, amelyet aztán videón mutatunk be. Szétnéztünk már így a Valyo Kikötőben, az Öntödében és a BÉLA-ban, most pedig a MANU+-t, a kiskörúti Biang Bisztrót és a Málnát jártuk be kamerával. Ha lejjebb görgettek, részletesebben is olvashattok ezekről a helyekről.

MANU+ Biang Bisztró - Vámház körút Málna The Pastry Shop

MANU+

A Pizza Manufaktúra egy piros pöttyös hely a Lónyay utcában, a római stílusú, a margittól a crudóig terjedő, vékony tésztás pizzái sok próbán átmentek már. Ezért 2018 májusában eljött az idő, hogy a csapat egy új hellyel és egy picivel másabb koncepcióval jelentkezzen: beköltöztettek egy kemencét a belváros egyik legizgalmasabb épületébe is – a Kiskörúton álló, Ybl tervezte Unger-házba, ami a századforulón luxusbordély hírében állt. Itt, egy földszinti üzlethelyiségben vérbeli nápolyi pizzák sülnek: a tészta sok órán át kel, majd 1 perc sütés után papírvékonyan kerül elénk, például a Vezúvnál termő San Marzano paradicsomszósszal a tetején.

Fotó: MANU+
Fotó: WLB
MANU+
  • 1053 Budapest, Múzeum körút 7.

Biang Bisztró - Vámház körút

Wang mester, a hazai kínai gasztronómia megkerülhetetlen alakja 2018-ban, pár hónap különbséggel két Biang Bisztrót is nyitott Budapesten – a másodikat a Vámház körúton. Mindkét egység célja, hogy bemutassa a távol-keleti ország gasztronómiáját, a régiókon átívelő étlap összetételében azonban vannak különbségek; a Vámház körúton például közel kétszer több fogás közül választhatunk. Csak pár ízelítő a menüből: fehér fafülgombasaláta, szárított tofu uborkasalátával, száznapos tojás japán tofuval, rákos-sertésgolyók ropogós bundában vagy szecsuáni erős-savanyú üvegtészta. A terjedelmes választékhoz nagyobb befogadóképesség is dukál – az Oktogonnál lévő egységhez képest ide közel háromszor annyian férnek be. Jó hír viszont, hogy a látványkonyha, benne a hamar látványossággá vált tésztakészítő robottal itt is megtalálható!

Fotó: Csudai Sándor / We Love Budapest
Fotó: Csudai Sándor / We Love Budapest
Biang Bisztró - Vámház körút
  • 1093 Budapest, Vámház körút 7.

Málna The Pastry Shop

Miután a Kolosy téri Zazzi bezárt, az üzlethelyiséget nem más vette át, mint a Gerbeaud egykori főcukrásza, Kolonics Zoltán és párja, Varga Ágnes. Szimpla cukrászda helyett egy franciás süteményboltot nyitottak, ahol édes és sós kekszeket (ánizsos meringue, citromos sable, cheddar sajtos vagy angol tripla csokis változat), gyümölcskenyeret árulnak előre csomagolva, valamint a trüffelek és a macaronok is a kínálat részét képezik. Természetesen Zoltán cukrászmutatványait is megkóstolhatjuk, mint a csodálatos sós mogyorós, barackos szeletet, az oroszkrém torta átértelmezését vagy a névadó süteményt mandulalisztes piskótával, málna mousse-szal és kompóttal. A franciás endorfinbombák és az újragondolt hazai klasszikusok mellett igyekeznek más országok desszertjeit is beemelni a kínálatba, illetve már fagylaltot is kaphatunk náluk.

Fotó: Szabó Gábor / We Love Budapest
Fotó: Szabó Gábor / Szabó Gábor
Málna The Pastry Shop
  • 1036 Budapest, Bécsi út 57-61.