Gasztró
Hamburger, palacsinta, whisky – 10 budapesti gasztrofesztivál az őszre
Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
hamburger, street food

Mennyiségben, minőségben és változatosságban is kiemelkedő az őszi gasztrofesztivál-kínálat Budapesten: édességek, hamburgerek, borok, sörök és disznóságok viszik el a szeptembertől novemberig tartó időszakot. Tíz eseményt ajánlunk.

Édes Napok 4. Beer, Burger, Barbecue Fesztivál 3. Corvin Szezonzáró Sörfesztivál Fővárosi Palacsinta Fesztivál Olaszrizling Október Nagykóstoló 4. Sütnicake, Sütemény és Tortafesztivál 5. Kürtőskalács Fesztivál Disznótoros Kolbászfesztivál Whisky Show Mitiszol Fesztivál

Édes Napok

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

 

Az ország legnagyobb édesség tematikájú rendezvénye már Európában is az élmezőnyben található ebben a kategóriában. A Szent István téren több mint 70 kiállító árulja édes portékáit, többek között kézműves csokoládékat és mindenmentes készítményeket is méghozzá kellemes jazz-zenei kíséretben. 

 

Mikor: szeptember 15-17.

Hol: Szent István tér

Mennyiért: ingyenes

További részletek

4. Beer, Burger, Barbecue Fesztivál

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

 

Szeptember 21-én, negyedik alkalommal rendezik meg a Beer, Burger, Barbecue Fesztivált, melyen szokás szerint barbecue ételek, hamburgerek és kézműves sörök viszik a kínálatot a remélhetőleg kellemes időjárással támogatott kora őszi hétvégén. A street food fesztiválon az ételek mellett programokra is lehet számítani.

 

Mikor: szeptember 21-24.

Hol: Millenáris

Mennyiért: ingyenes

További részletek

3. Corvin Szezonzáró Sörfesztivál

Fotó: Szerkesztőség / We Love Budapest

Corvin Sörfesztiválon a hagyományokhoz híven az IPA-tól a lagerig, a gyümölcsöstől a barnáig ezerféle sörrel várnak. Budapest egyik legélhetőbb minifesztiválján attól sem kell tartani, hogy nem lesz minek felszívnia a legurított söröket, mert klasszikus fesztiválkajákkal és egyéb street foodokkal készülnek. 

 

Mikor: szeptember 21-24.

Hol: Corvin-negyed

Mennyiért: ingyenes

További részletek

Fővárosi Palacsinta Fesztivál

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

 

A Fővárosi Rendezvényparkban kóstolhatod meg Budapest legfinomabb palacsintáit, de ez még nem minden: ha elég merész vagy, az evőversenyre és még több palacsintához kapcsolódó versenyre is benevezhetsz. Lesz még játszóház, futóbicikli verseny, aszfaltrajzverseny, lufik, ládavasút, kirakodóvásár, táncbemutató, de divatbemutató is.

 

Mikor: szeptember 23.

Hol: Fővárosi Rendezvénypark

Mennyiért: 1500-2000 Ft

További részletek

Olaszrizling Október Nagykóstoló

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

 

Az olaszrizling hazánk legnagyobb területen termesztett fehér szőlője. Nem csoda, hogy sokan szeretik, hiszen bora az év 365 napján megállja a helyét: készíthető belőle kiváló könnyű, reduktív tétel és hordós érlelésű, vagy késői szüretelésű nagyágyú. Az olaszrizling kóstolón közel 80 borászattal és több mint 200 borral lehet ismerkedni.

 

Mikor: október 7.

Hol: Corinthia Hotel Budapest

Mennyiért: 10 900 Ft

További részletek

4. Sütnicake, Sütemény és Tortafesztivál

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Idén új helyszínen, kedvezőbb jegyárakkal, számos torta-, sütemény- és csokikészítő előadással, gyermekprogramokkal bővül a rendezvény. Ebben az évben a nők és a filmek a témája tortakiállításnak, az eseményre pedig Olaszországot kérték fel, hogy mutassa be cukrásztudományát. Az egészséges életmódot követőknek, a diétázóknak, és az ételallergiásoknak is próbálnak kedvezni a külön szekciót kapó egészségtudatos cukrászattal.

 

Mikor: október 7-8.

Hol: Danubius Hotel Gellért

Mennyiért: 1000-5000 Ft

További részletek 

5. Kürtőskalács Fesztivál

Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

A kürtőskalács-készítő házikókban a hagyományos és már ismert ízesítések, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtősök mellett rendhagyó kalácsokat lehet kóstolniuk az ételintoleranciával élőknek is, valamint a kísérletező kedvűek kürtőskalácsból készült desszertkülönlegességeket próbálhatnak ki. Az édességek mellett koncertek, gyerekműsorok, alternatív és kortárs előadások, kiállítások szerepelnek a programban és persze kürtőskalácskészítés

 

Mikor: október 13-15.

Hol: Gesztenyéskert

Mennyiért: ingyenes

További részletek

Disznótoros Kolbászfesztivál

Fotó: Szabó Gábor / We Love Budapest

A negyedik alkalommal megrendezendő fesztiválon 10 hektárnyi területen nappal a családi programok, a disznóvágás és -feldolgozásbemutatók, a disznótoros mulatság, a gőzmozdonyok és az oldtimerek miatt érdemes kimenni, este pedig három színpadon közel 65 zenei programból lehet válogatni.

 

Mikor: október 13-15.

Hol: Vasúttörténeti Park

Mennyiért: 1500-1900 Ft

További részletek

Whisky Show

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

A legkiválóbb skót kevert és malátawhiskey-k, az ír és amerikai whisky-k, valamint a kanadai, japán és egyéb “egzotikus” különlegességek gyártói és hazai forgalmazói teremtenek alkalmat arra, hogy  rengeteg márka és évjárat italait megkóstolhasd, illetve megvásárolhasd.

 

Mikor: október 14-15.

Hol: Corinthia Hotel Budapest

Mennyiért: 6500-7500 Ft

További részletek

Mitiszol Fesztivál

Fotó: Szerkesztőség / We Love Budapest

A fesztiválon nemcsak borokat, de más italokat is lehet majd kóstolni, így söröket, pálinkákat, gyümölcsleveket, szörpöket, gyógyteákat és természetes ivóvizet is. A közös nevező továbbra is a természetességre való törekvés: minél kevesebb vegyszer és szintetikus adalékanyag, minél kevesebb beavatkozás és manipuláció.

 

Mikor: november 18.

Hol: Millenáris

Mennyiért: még nem ismert

További részletek