Gasztró
A belváros legjobb bisztrói
A belváros legjobb bisztrói

A legjobb bisztrók népszerűsége elsősorban sokoldalúságukból fakad, hiszen jóval többet kínálnak az étlapon és itallapon fellelhető finomságoknál. Amellett, hogy belső tereik harmonizálnak az adott hely gasztrofilozófiájával, az említésre méltó bisztrók konyhái a kulináris kreativitás szentélyeiként szolgálnak, ahonnan újítások sora indul hódító útjára. Hogy könnyebben eligazodjatok a bisztrórengetegben, összegyűjtöttük a belváros legjeit.

Pesti Disznó Kispiac Bisztró Borssó Mák Bistro Klassz Étterem és Borbolt L’Enoteca Bock Bisztró Pest

Pesti Disznó

A színházaktól, bároktól és kocsmáktól roskadozó található a tapas-szerűen apró adagokban tálalt, tradícionális magyar finomságok tárháza. A spanyolos külcsín az enteriőrben is visszaköszön, amelyet meleg színek jellemeznek, és amelynek legdominánsabb anyaga a mélybarna fa. A Pesti Disznót végső soron a kistestvérének is tekinthetjük, hiszen hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a húsalapú fogásokra, amelyek nem mellesleg a médiából is ismert séf, Bereznay Tamás szakértelmét dicsérik.
Pesti Disznó

Kispiac Bisztró

Fotó: Kispiac Bisztró
A vonzáskörzetében fellelhető Kispiac Bisztró  – ahogy arról beszámoltunk – szintúgy a hagyományos magyar konyhára építette fel gasztroprofilját. A kínálat sokszínű, és saját kezűleg készített lekvárokkal, kenyértésztával, savanyúságokkal, grillcsirkével, pecsenyével, valamint zöldséges sült krumplival csábít. Mivel a Hold utcai piac szó szerint a szomszédban található, a friss alapanyagok beszerzése gyors és akadálytalan. A menü a napi ajánlatok hiányát széles választékkal és pénztárcabarát árakkal kompenzálja, az enteriőr pedig egy otthonos ebédlőre emlékeztet.
Kispiac Bisztró

Borssó

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest
A (vagy épp a Csendestől) néhány kőhajításnyira megbúvó a francia és a magyar konyha ízeit vegyíti. A régies, fa-dominálta enteriőr első ránézésre nem tartogat különösebb meglepetéseket, de a lényeg ezúttal is a részletekben, vagyis az eklektikus design-apróságokban rejlik. Rendszeresek a magyar borszakma krémjével fémjelzett borvacsorák, a menü pedig nagy hangsúlyt fektet a szezonalitásra.
Borssó
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 14.

Mák Bistro

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A és a közelében kanyargó belvárosi utcák egyikében rejtőzik a , amelynek legfőbb célja a csúcsgasztronómia népszerűsítése a távolságtartó sznobizmus teljes mellőzésével. A konyhát, amely az Osztrák-Magyar Monarchia gasztrohagyományait vegyíti a tradícionális magyar ízekkel (illetve olykor francia és egyéb nemzetközi elemekkel), az újításra való hajlam és a kreativitás jellemzi. A Mák Bistro a legkedveltebb budapesti éttermek közé tartozik, így az asztalfoglalás erősen javasolt.
MÁK Bistro

Klassz Étterem és Borbolt

Az  található  körülbelül ötvenféle bort kínál, amelyeket nem csupán helyben fogyaszthatsz, de akár haza is vihetsz. Az enteriőr fiatalos és mintákban gazdag, a térrendezés pedig elsőre zsúfoltnak tűnhet, de ez valójában a bisztró-hangulat, valamint az otthonos atmoszféra malmára hajtja a vizet. A nemzetközi ízeket felvonultató fogások függőséget okoznak, míg a kiszolgálás zavarba ejtően gyors. Budapest egyik kedvenc étterme.
Klassz Étterem és Borbolt

L’Enoteca

A sokoldalú L’Enotecában 300 palackot számláló, irigylésre méltó  borválasztékból szemezgethetsz, amelyeket kóstoláshoz finomhangolt falatokkal, illetve a mediterrán konyha különféle fogásaival kísérhetsz. Az enteriőr egy toszkánai borospince hangulatát idézi, a Duna-parti helyszín pedig illusztris környezetet biztosít egy hamisítatlan olasz lakomához.

Bock Bisztró Pest

Az ismert borász nevét viselő Bock Bisztrónak az előkelő Corinthia Grand Hotel Royal alsó régiói adnak otthont. A szezonalitást szem előtt tartó, Bíró Lajos nevéhez fűződő menü rusztikus, valamelyest modernizált magyar fogásokra épül. Az enteriőr és a hangulat a legkevésbé sem harmonizálnak a Corinthia ötcsillagos sajátosságaival, de a tartalom ugye fontosabb, mint a forma. Az üveglap mögé rejtett parafadugókkal feldobott asztalok, a zöld szövettel borított, fajsúlyos fa székek, továbbá a krétával felírt napi kínálat otthonos atmoszférát teremtenek.

Belváros