szabadidő

szerkesztés

10 hely, ahol az eszem-iszom helyett a játékról szól a csapatépítő

Szerzők

  • Fürdős Zsanett

2022. 11. 11. 12:39

A munkahelyi csapatépítőkre hajlamosak vagyunk kötelező elemként gondolni, amit legszívesebben hamar letudnánk, mert sok esetben a hangsúly inkább a többórás előadásokon, majd az esti végtelen eszem-iszomon, dínomdánomon van. Na de mi mindent lehet csinálni több tíz embernek, hogy a munkahelyi kollégák a köszönésen túl még jó pár mondatot szóljanak egymáshoz? Összeszedtünk nektek pár ötletet, amik szerintünk összekovácsolják a csapatot.

Fotó: Imagine Budapest

Sétáljatok a városban!

1/10

Csapatépítés városi sétával? Miért ne?! Szerintünk azért is jó választás, mert amellett, hogy együtt vagytok, a várost is jobban megismeritek, felfedezhettek egy sor olyan helyet, amiről lehet, hogy még nem is tudtatok, ráadásul egy sor budapesti legendáról is hallhattok. Sőt, ezeken az eseményeken nemcsak járkálhattok A-ból B-be, de a beépített játékelemekkel kompetitív és kooperatív csapatépítés is lehet a sétából. Az Imagine-nél a tematikus, a kincskeresős és a rapid városnézés közül válogathattok, de akár teljesen a csapatra szabott programot is rendelhettek, míg a Budastepnél érdemes kipróbálnotok a Várszámháborút.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Találjátok meg közösen a szabadulás útját a Neverland Bar & Escape Roomban!

2/10

Lehet, hogy elsőre nem jutna eszünkbe, hogy egy szabadulószobás csapatépítőt szervezzünk, holott a logikai feladatok és a rejtélyes fejtörők megoldása elég jól összekovácsolhatja a csapatot, ráadásul ma már az elvarázsolt kastélytól a vadnyugati pókerteremig válogathatunk a különféle tematikus szobák közül. A Dohány utcai Neverland hét, különböző tematikájú szobával bár benneteket, és már csak azért is szuper választás, mert akár 120 fővel is mehettek. Egyszerre 40 fő tud szabadulószobázni, miközben a csapat többi része megebédelhet vagy részt vehet egy italkóstolón, ha pedig a teljes helyszínt kibérlitek, akkor DJ-t vagy karaokét is kérhettek. Kis csapatban érkezőknek – max. 15 fő – pedig a VIP-terem szolgál felejthetetlen és teljesen privát élményként. (x)

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Barkácsoljatok valamit közösen!

3/10

Mindig jó dolog készíteni valamit, de még jobb, ha ezt közösen teszitek. A napi irodai munka szellemileg elég kimerítő tud lenni, úgyhogy igazi felüdülés, ha lehetőségetek nyílik kétkezi munkával foglalkozni és alkotni, ráadásul itt is rengeteget tanulhattok a csapatmunkáról. Attól pedig egyáltalán nem kell megriadni, ha valaki még életében nem fűrészelt ketté egy lécet vagy nem használt még gyalut, mert a szakemberek megtanítanak rá mindenkit. Ha elmélyülnétek a barkácsolásban, akkor nemcsak magatoknak és a közösségnek készíthettek tárgyakat, de akár kutyamenhelyek számára is készíthettek fából kutyaházakat. A Woodivity minden workshopja kérhető csapatépítőnek is, míg a Creator Nyitott Műhelyben izgalmas kísérlet lehet lemodelleznetek az üzleti folyamatokat.

Fotó: Makifood Főzőiskola / Cookery School - Facebook

Készítsetek finom ételeket egy főzőiskolában!

4/10

Ha ti is egy olyan irodában dolgoztok, ahol mindenki imád enni és keresi a jobbnál jobb kulináris élvezeteket, de a közösségi sütögetés és bográcsozás helyett valami másra vágynátok, akkor érdemes a csapatépítőt egy főzőiskolába szervezni. Egy ilyen helyzetben olyan oldalát is megismerhetitek a kollégáitoknak, ami a meetingeken vagy a szomszéd asztalnál ülve nem feltétlenül tűnik fel, de cinkosan össze is mosolyoghattok, ha a receptben írt mennyiség helyett titokban többet tesztek az ételbe. Az már csak hab a tortán, hogy az elkészített finomságokat utána közösen megehetitek. Mi ajánljuk többek között a Makifood Főzőiskolát, a Negura Cooking japán és sri lankai főzőiskola kurzusait vagy az Akademia Italia óráit.

Fotó: Budapest Park

Korcsolyázzatok a Budapest Parkban!

5/10

Már tavaly is imádtuk, hogy az egyik kedvenc koncerthelyszínünk óriási koripályává változott, ahol a melengető italok és a káprázatos fények között igazi varázsvilágban éreztük magunkat. Idén decembertől újra csúszhat mindenki a Budapest Park Jégvilágában, ami szerintünk szuper ötlet, ha télvíz idején szervezitek a csapatépítőt. Sőt, ha nem szeretnétek másokkal közösködni, akkor az egész Jégvilág – vagyis a teljes koripálya, ami idén nagyjából 1500 m² – a tiétek lehet, de kibérelhettek egy kis pályaszakaszt is, ami a backstage felé nyúlik ki. Utóbbi zárt körű, 200 fős rendezvény befogadására alkalmas tér, ahonnan akár a nagy pályára is kicsúszhattok, azonban a csapatot senki sem fogja itt zavarni, hiszen a zárt részre csak ti korizhattok be. Ha titeket is felcsigázott a lehetőség, és alig várjátok, hogy ide szervezzétek a csapatépítőt, a sales@budapestpark.hu címen tudtok érdeklődni. (x)

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Keressetek kincseket a városban!

6/10

Ha a városnézést kiegészítenétek még egy kis extrával, akkor próbáljátok ki a kincskeresést, ahol saját tempóban menetelhettek, fedezhetitek fel a várost, és ebben a kalandban még közös kihívást is találtok. Na de ezeket a játékokat nem is olyan egyszerű megoldani, valódi csapatmunka kell a túra teljesítéséhez, amihez érdemes mindenki ötletét meghallgatni és közösen kitalálni, melyik lehet a legjobb megoldás. Hogy miért? Mert a több kisebb csapat egymással versenyez – legalábbis az UrbanGo pályáin. 

Fotó: Normafa Club House

Tökéletes összhang a Normafa Club House-ban

7/10

Az egyik legkedveltebb hely Budapesten a Normafa, ahová mi is gyakran kirándulunk, ha éppen nincs időnk hosszú túrákat tenni, de már nagyon kiszakadnánk a városi létből. Ha valami egészen komplex és holisztikus csapatépítőben gondolkoztok, akkor szuper választás a Budapest tetején lévő Normafa Club House, ahol mindent egyben, tökéletes összhangban érhettek el. A tematikus kompetenciafejlesztő tréningektől kezdve itt mindent megtaláltok, ami egy csoportos elvonuláshoz kell. Míg a tréningtermekben 8-50 fő tud izgalmas workshopokon részt venni, addig a nagy színházteremben akár 110 fő is elfér. 60 csodaszép szoba teszi lehetővé a többnapos programok szervezését, a hely konyháján pedig nemzetközi séfgárda biztosítja a kulináris élményt. Egészséges alapanyagok felhasználásával széles választékban rendelhetjük a hazai és a nemzetközi konyha különlegességeit, illetve vegetáriánus, vegán és ajurvédikus ételeket is. Választhatjuk helyszínként továbbá a Dómot, ahol akár 300 fő számára is lehet koncertet rendezni, de más típusú programnak is helyet adhat. Ha pedig Dóm, akkor ha wellnessélményre vágyik a csapat, a kültéri medence hamarosan egy dómmal lesz lefedve, így egy „buborékban” pancsolhattok, emellett pedig egy kültéri jakuzzimedencét is találtok. (x)

Fotó: Főkert - Facebook

Jótékonykodjatok!

8/10

Szerintünk szuper ötlet, ha a „kötelező” programot összekötitek a jótékonysággal, így nemcsak a kollegiális viszony lesz erősebb, de még segítetek is másokon. Süthettek-főzhettek rászorulóknak, készíthettek játékokat gyerekeknek, elmehettek szemetet szedni budapesti erdőkbe és patakpartokra, készíthettek kutyaházat, vagy segíthettek óvodák és iskolák felújításában. Szerintünk mindegyik szép gesztus, ráadásul sokkal motiváltabbak lesztek, ha egy valódi célért dolgoztok össze.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Játékos összekovácsolódás a Fröcskölőben

9/10

Ha közösen szeretnétek megszabadulni a feszkótól, akkor szuper ötlet kipróbálni a Fröcskölőt a Blaha Lujza tér közelében, ami sokkal humánusabb stresszlevezető, mint ha beszabadulnátok egy dühöngőbe törni-zúzni. Ez az a hely, ahol biztos, hogy minden csupa móka és kacagás lesz, főleg, mert a védőruhában kicsit úgy érezhetitek magatokat, mintha a Breaking Bad szereplői lennétek, de a színes festékekkel biztos, hogy nem csak a vásznat fogjátok lefesteni. A Fröcskölő után tegyünk egy sétát a Szelfimúzeumba, és szórakoztassuk kollégáinkat azzal, hogy különböző berendezett háttereknél készítünk együtt egy-egy vicces vagy hatásos szelfit, ami remekül mutathat közös emlékként az iroda falán. Azért is éri meg kitérőt tenni ide, mert egy olyan, kombinált jegyet vásárolhatunk, ami egyszerre érvényes a Fröcskölőbe és a múzeumba is.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Fedezzétek fel a főváros környéki kirándulóhelyeket!

10/10

Ha már végképp elegetek van a benti létből, és a céges csapatépítőt is inkább a szabadba terveznétek, akkor fedezzétek fel a Budapest környéki túraútvonalakat, amikből mi is megírtunk már jó párat. Ha nem szeretnétek messzire menni, akkor a fővároson belül is találtok olyan helyeket, amiket a kollégákkal együtt is felfedezhettek, a pihenőréteken pedig megállhattok bográcsozni, de akár a csapatot összekovácsoló feladatokat is játszhattok. Ha hirtelen nincs tippetek, merre menjetek, nyugodtan böngésszetek az erdei útvonalak, a kilátók és a különféle kirándulóhelyek között. Mi mindegyiket imádjuk.

Hasonló tartalmak

Admin mode