szabadidő

szerkesztés

Őszi DIY-körkép – budapesti workshopok a csípőnyitó és a szakítós kurzusokon túl

Szerzők

  • We Love Budapest

2018. 09. 11. 18:31

Ma már boldog-boldogtalan workshopot szervez, ha úgy érzi, van mondanivalója a világ számára. Mi eltekintettünk az arcfiatalító, bal agyféltekés élményfestő, intimitás, méhmegújító és indulatkezelés workshopoktól, és összegyűjtöttük azokat a klasszikus kurzusokat, amelyek végén kézzelfogható eredménnyel térhetünk haza.

Fotó: Kredenc Műterem

Ötvösművesség

1/5

A gyöngyfűzésből és a barátságkarkötőkből már kinőttünk, és ha komolyabb, saját készítésű ékszerrel ékesítenénk magunkat, muszáj az alapanyagra és a technikára is több energiát és pénzt szánni. A Bartók Béla úti Kredenc Műterem félnapos kurzusain profi aranyművesek vezetésével kísérletezhetnek a résztvevők a kovácsolás, hengerlés, reszelés, domborítás lehetőségeivel, és egy saját kézzel készített ékszerrel térhetnek haza. Rézékszerereket készíthetünk a Napműhely kurzusain vagy ezüstből készült szépségeket a Magnóliák műhelyében.

Fotó: Apacuka Ceramics

Kerámiázás

2/5

Budapesten a legnépszerűbb keramikus workshopokat az Apacuka Ceramics tartja Pesterzsébeten, és a kurzusaikra szinte lehetetlen bejutni. A jó hír, hogy szeptemberre, októberre és novemberre is hirdettek időpontokat az ősszel, és azok még nem teltek be. Az óbudai Your Art Kerámia Stúdióban agyagmintázással, kerámiafestéssel, egzotikus levelekkel, mélytányérokkal és engóbozással várják szombatonként az érdeklődőket, míg a MadyByYou-nál az ősszel a virág formájú kerámiatálaké lesz a főszerep.

Fotó: Technika

Bútorfelújítás, barkácsolás

3/5

Ha már unjuk az Ikeát, vagy nincs szívünk kidobni a régi fotelt, saját magunk is készíthetünk egyedi berendezési tárgyakat. Bár Gödöllőn van, az Asztalom az egyik legszuperebb bútorfelújító műhely bútorfestő és -díszítő, kárpitos workshopjaival. Kezdőknek szóló bútorfestő kurzust az Epreskert is tart, míg a Technika kezdő barkácsoló kurzusán a fűrészelés, vésés, gyalulás elméleti és gyakorlati alapjait sajátíthatjuk el. A Technikánál egyébként számos kedves bútort készíthetünk, padtól kezdve babaházig. Bár nem bútor vagy fa, de az Iamart egyedi cementlapkészítő kurzusai is figyelmet érdemelnek.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Varrogatás

4/5

Mondanunk sem kell, miért éri meg megtanulni varrni: a fast fashion tucattermékeivel nehezen boldogul az átlagtól eltérő testalkatú ember, nem beszélve arról, hogy bármikor szembejöhet az utcán. A PINKPONILO-ban ruhajavító, pólókészítő és a szabás-varrás alapjait megtanító workshopot is tartanak az ősszel. A Medence csoport Re+Concept kurzusain szupererős reklámmolinókból varrhatunk táskákat, míg Franka cipőműhelyében aszimmetrikus cipőt készíthetünk magunknak.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Gasztronómia a teljesség igénye nélkül

5/5

A főzősulik világa megér egy külön cikket, de összeállításunk végén muszáj megemlíteni pár különleges tanfolyamot. Például a Negura tofu workshopja bizonyára igazi megváltást jelenthet a vegetáriánusoknak és vegánoknak. A legismertebb olasz, kézzel formázott tészták elkészítésének technikáját sajátíthatjuk el a Tisztatészta kézműves durumtészta tanfolyamán, míg a Szamos csokoládéiskolájában a konyakmeggy, a trüffel, a táblás csokik elkészítésének módját ismerhetjük meg. Ha megtanulnánk kovászos kenyeret sütni, a Jenői Pékség kurzusait érdemes figyelni; ezek nagyon hamar betelnek, a legbiztosabb, ha e-mailt küldünk a szervezőknek, ha részt vennék egyen.

Hasonló tartalmak

Admin mode