gasztró

szerkesztés

Ide bújj el, ha Tél tábornok támad – 10 hely, ahol melegítő italok és ételek várnak

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 01. 13. 14:54

A komótosan és plusszokkal induló december után januárban már bőven van okunk cidrizni. Ezeken a helyeken viszont biztosan találsz valamit, ami a legdurvább zimankóban is felmelegít!

Meleg teát, kávét, egy forró levest vagy egy csípősebb ételt sokfelé találunk, da ha Tél kapitány támad, akkor célirányosan válasszunk olyan helyet, ahol a legjobb teákat, kávékat, leveseket vagy éppen curryket kapjuk!

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Teavolution Tea Room & Shop

1/10

1071 Budapest, Dembinszky utca 32.

Több infó

Címkék

Kapás Dóra és Nagy Balázs teázójában a Dembinszky utca 32. alatt autentikus keleti teázásra és izgalmas ázsiai történetekre számíthatunk: csupa olyan fehér, zöld, vörös, puer, oolong és matcha teát találunk, amelyet Dóráék közvetlenül a termelőtől szereztek be, személyes kapcsolatok útján. Kínai, tajvani és japán körútjaikra hátizsákkal indulnak, és ha rászánjuk az időt, tradicionális teaszertartás közben végighallgathatjuk történeteiket, ugyanis örömmel mesélnek ázsiai tapasztalataikról. Ha ide jövünk, nemcsak melegítő élményekben lesz részünk, de sokat megtudhatunk a teákról is.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Pándzsáb Tandoori

2/10

1133 Budapest, Pannónia utca 3.

Több infó

Címkék

A Vígszínháztól egy perc sétára található Pándzsáb Tandoori a város egyik legjobb indiai étterme. A pici helyiségben nincsenek nagy, villantós tükrök és az indiai luxuséletmódra utaló szobrok, cserébe az egész hely úszik az indiai konyha mesés illataiban. Ha nem igazán kedveljük a tüzes ízeket, lágyabb változatot is kérhetünk mindenből, a krémes, fűszeres szószok pedig garantáltan átmelegítenek a hideg téli napokon. Hát még ha csípősebbre kérjük az ételeinket! A galérián található asztaloknál megbújva a melegítő fogások mellett a kuckózós élményt is megkapjuk.

  • WLB-tipp: Vajas csirke (2190 Ft) 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Rengeteg RomKafé

3/10

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

Címkék

A forrócsoki-fanatikusok két táborra szakadnak – az egyik oldalon a laza, folyós italok rajongói állnak, míg a másikon azok, akik azt a típusú csokit szeretik, amiben a kanál is megáll. Az Élesztőházban található Rengeteg RomKafé az utóbbiba tartozik: a különböző ízesítésű forró csokikat akár kanállal is kieszegethetjük a csészéből. Emellett izgalmas kávékat is találunk a kínálatban, a régi gazdáik által odaadományozott macik társaságában pedig tényleg tökéletesen be lehet kukózni, amíg elkortyolgatjuk a melegítő italainkat.

WLB-tipp: Állítsd össze a kedvenced, akár gyümölccsel, magvakkal – vagy tisztán, csak csokisan, ha úgy szereted!

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Rim Thanonh Thai Food

4/10

1072 Budapest, Dob utca 60.

Több infó

Címkék

Aprócska hely, szíves kiszolgálás, autentikus thai fogások – a Dob utcai Rim Thanonhban minden adott ahhoz, hogy elbújjunk az elemek elől. A kis galérián közel kell egymáshoz húzódnunk, de az igazi melegedést a tom kha levesüktől vagy valamelyik házi currytől várjuk – ha extra csípősen kérjük, akkor valószínűleg még következő héten sem fogunk fázni!

  • WLB-tipp: Tom kha leves (1490 Ft)

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Csészényi Kávézó

5/10

1013 Budapest, Krisztina körút 34.

Több infó

Címkék

A Vérmező melletti kis kuckó olyan, mintha egy békebeli kávézóban járnánk. A világ különböző részeiből érkezett kávészemeket helyben pörkölik és darálják, és több mint 30-féle főzetből válogathatunk ott, helyszínen. Forró csokiból több mint 15-féle változat közül szemezgethetünk, a teáik közül pedig mind a szálas, keleti, mind az ízesített fantáziafajták megtalálhatóak az itallapon. A belső térben lévő régi cserépkályha pedig még inkább ráerősit a nosztaligikus, békebeli hangulatra.

  • WLB-tipp: Arisztokraták forró csokija

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Espresso Embassy

6/10

1051 Budapest, Arany János utca 15.

Több infó

Címkék

A város egyik legelső specialty kávézója bőven nem csak akkor opció, ha a reggelünket szeretnénk pörgősebben indítani. Tavaly a korábban szűkös kis üzletet is kibővítették, így most már simán elüldögélhetünk a forró italunk mellett egy ideig, míg a kinti zimankót nézzük. A kávék mellett izgalmas teakínálatuk is van, arra az esetre, ha napi egy kávé elég nekünk, vagy ha délután már inkább kevésbé pörgetős italokat kortyolgatnánk. És akkor még nem beszéltünk a tél egyik nagy kedvencéről, a forró csokiról, amiből szintén csak prémium kategóriát tartanak.

  • WLB-tipp: Chai latte (1150 Ft)

Fotó: Noir Chocobar

Noir Chocobar

7/10

1061 Budapest, Hegedű utca 6.

Címkék

A belváros közepén, mégis egy csendes utcában lévő Noir Chocobar igazi mekkája a csoki szerelmeseinek. Négyféle alap forró csokiból válogathatunk, amit aztán 24-féle módon dobhatunk fel, és ebbe még nem is számoltuk bele az alkohollal megbolondított verziókat. A paravánokkal elválasztott asztalkák mellett még otthonosabban tudjuk kortyolgatni a gőzölgő csokis italunkat, ha pedig még több édes élményre vágyunk, akkor kérhetünk 2-3 csészére elegendő csokifondüt, vagy a hely különlegességeit, az olvasztott csokis desszerteket vagy gyümölcsös forró csokikat.

  • WLB-tipp: sós-karamellás forró csoki (1250 Ft)

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Oriental Soup House - Balzac utca

8/10

1136 Budapest, Balzac utca 35.

Több infó

Címkék

A város egyik legautentikusabb levesezőjét 2015-ben Lipóciában nyitották meg, de tavaly ősztől már a belvárosban is betérhetünk egy levesre. Bár az enteriőr mindkét egységben a minimalista vonalat követi, így látványra kevésbé fog minket átmelegíteni, de a forró levesek mindenért kárpótolnak, még a legnagyobb hidegben is. A nyolc különböző ázsiai pho-féle melett különböző vega és főfogásokat is találunk.

  • WLB-tipp: Bún Cay (1690 Ft)

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Kelet Kávézó és Galéria

9/10

1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Több infó

Címkék

A Bartók Béla út első színfoltja, a valamikori kis kínai büfé helyén nyílt Kelet Kávézó évek óta biztos pontja a környéknek. A rengeteg könyvnek és félhomályos sarkoknak köszönhetően amúgy is úgy érezzük magunkat pár percen belül, mintha a saját nappalinkban ülnénk. Nincs külön nagy melegital-kínálatuk, viszont jó minőségű teákat és kávékat kapunk, sőt az agyonhasznált forralt bor helyett a nagy hidegben grogot is választhatunk. Az étlapjuk nem túl széles, viszont a szezonális ajánlatban remek levesek és tüzes curryk közül válogathatunk!

  • WLB-tipp: Kelet Grog (890 Ft)

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Tongue Tip Restaurant

10/10

A város egyik legautentikusabb, legcsípősebb levesét a Keleti pályaudvar környékén, a Tongue Tip Restaurantban találjuk. A Kína nyugati részének gasztronómiáját bemutató Tongue Tipben két olyan leves is van, ami még a holtakat is felébresztené, de egy durva náthát biztosan kikezelnek. A két személy számára is elegendő levesadagok chilivel, egzotikus fűszerekkel, és izgalmas kínai levesbetétekkel nemcsak melegítőek, de egy kis kultúrtripre is alkalmasak!

  • WLB-tipp: Ma La Tang 2 főre (3180 Ft) 

Hasonló tartalmak

Admin mode