szabadidő

szerkesztés

Főzőiskolák Budapesten

Szerzők

  • csom-domotor.erika

2012. 10. 25. 13:33

A budapesti főzőiskolák száma úgy szaporodik, mintha az oktatási reformok a főzéstudományra is kiterjednének, minimum erősen ajánlottá téve a különböző konyhák fogásainak elsajátítását. Ha van egy kis szabadidőnk, és hajlandóak vagyunk némi pénzt is áldozni arra, hogy a tűzhely mellé állva kapcsolódjunk ki, ősszel az egyik legjobb program a kuktáskodás!   Kiválasztottunk Nektek öt főzőiskolát, amelyek mindengyike különleges valamiért, de egyeznek abban, hogy kurzusaik végére nem csak információéhségünk csillapodik majd.

Makifood

1/5

Kalandvágyó természetesség
Ha csak feleannyira felfedező a Makifood Főzőiskola, mint az azt megálmodó Maki Chef, akkor már izgalmas lesz az a pár óra, amit sushik, babaételek, stresszmentes desszertek, húsmentes finomságok vagy épp standard fogások elkészítésével töltünk. Maki Stevenson texasi csellista tanulymányai után, New Yorkban szerzett szakácsdiplomát, majd pár Manhattenben eltöltött év után vette Közép-Kelet Euróba felé az irányt. Így, ma Budapesten népszerűsíti hitvallását, miszerint csak egy picivel kell többet hozzáadni a természetes alapanyagok felhasználását szorgalmazó receptekhez, és máris nagy különbségeket ízlelünk! A legkedvezőbb megoldás a 24 000 forintos maki bérlet, amellyel három tetszőleges kurzuson vehetünk részt.


Cím: 1137 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.

kukTanoda

2/5

Liszt, deszka, gyerek kezek
Ha minden kedvünk elment már a sütés-főzéstől, és egy rántotta elkészítését is borzalmasan éljük meg, akkor gyerekekkel kell készíteni valami finomat. Ők majd megint eszünkbe juttatják, hogy konyhai alkotás varázslatos lehet. A kukTanoda pedig a gyerekeknek mutat trükköket, hogy sikerélménnyel záruljon a főzéssel eltöltött idő. Itt minden eszköz apróbb, mint általában, hogy a gyerekeknek csak azzal kelljen bajlódniuk, ami igazán számít: az ízekben kiteljesedő ügyeskedéssel. Egy foglalkozás 6000 forintba kerül, a négy hetes tanfolyam ára pedig 22000 forint.

Cím: 1071 Budapest, Damjanich utca 11-15.

Studio Italia

3/5

Olaszul, jutányosan
Azt már egy nemrég megjelent cikkünkbenis cáfoltuk, hogy igazán jó pizzát és spagettit csak Olaszországban kóstolhatunk. A Studio Italia saját főzőiskolája arra szeretné rávezetni résztvevőit, hogy nem kell ahhoz olasznak lenni, hogy isteni carbonarát, Margherita pizzát vagy épp tiramisut készítsünk otthon. A tanfolyamok nyelve magyar, így nem kell attól tartani, hogy csak az olaszul értőket okítják a mediterrán konyhára specializálódott szakácsok. A nyelviskolás főzés előnye az is, hogy a városban ez az egyik legkedvezőbb foglalkozás, átlagosan 7500 forintos részvételi díjjal.

Chefparade Főzőiskola

4/5

1023 Budapest, Bécsi út 27.

Több Infó

Címkék

Number 1 minden tekintetben
A Chefparade a legek konyhája. Összesen három helyszínen kínálnak tanfolyamokat, a legszínesebb budapesti kurzus palettával. A százötvenes listán szerepel például vietnámi streetfood-, steak sütő-, csoki készítő, indiai- vagy épp az általunk is kipróbált rákos fogásokat népszerűsítő tanfolyamok. A szakácsok profik; azaz előadni, főzni, sütni és tanítani is tudnak. Jókat enni meg olyannyira szeretnek, hogy ezt az élményt már hat éve akarják megosztani a kukta jelöltekkel. Így is tesznek már hat éve, döntögetve a kulináris okítás rekordjait, átlagosan 11000 forintos részvételi díj ellenében.

Csodalámpa Kívánságkonyha

5/5

Dupla élmény sütés
Kezdjük a végén, mert a Kívánságkonyha esetében az eredmény a legfontosabb. És kivételesen nem az elkészült fogásokra utalunk, hanem beteg gyerekek álmainak megvalósítására. A különböző helyszíneken, általában hotelek konyháján, megrendezésre kerülő Csodalámpás főzőtanfolyamok célja ugyanis mindig egy kívánság teljesítése. Ha másoknak is örömet okoznátok miközben csapatot és ízeket építenek, itt találtok bővebb információt!

Hasonló tartalmak

Admin mode