A korábban részben parkolóként funkcionáló telek helyén kialakított park Cinka Panna, az első cigányprímás nevét viseli majd.

A Koszorú és a Magdolna utca sarkán található Cinka Panna kertet május 10-én nyitja meg a Józsefvárosi Önkormányzat a pihenni és kikapcsolódni vágyók előtt, a megnyitón fellép Szomora Zsolt cigányprímás, lesz közösségi rajzolás és színezés, egy vezetett séta keretében pedig a park élővilágát is bemutatják.

A 7 és 21 óra között látogatható, saroktelken létrehozott park terveit a lakosság is véleményezhette, a végleges tervek ezt követően készültek el. A végeredmény gyerek- és kutyabarát lett, kialakítottak egy kültéri tantermet és egy esőkertet is, amely hasznosítja a szomszédos épületről lefolyó, valamint a telek lejtéséből érkező esővizet. Ezenfelül egy ivókút és számos pad is várja a környékbelieket. A beruházásról minden további információ ide kattintva érhető el.

A parknak nevet adó Cinka Panna (1711–1772) az egykori legendás magyar cigányzenész, az első cigányprímás, aki már 12 éves korára bámulat tárgya volt. Nagybőgős férjével és zenész sógoraival együtt ő alapította 1728-ban az első ismertté vált, hagyományos magyar cigányzenekart.

Címkék