gasztró

A sajttorták legjei Budapesten

Szerzők

2013. 07. 25. 18:46

Hideg, krémes, variálható, különleges és ideális esetben gyönyörű. Talán ezek azok a tulajdonságok, amelyek miatt a sajttorta egy olyan ehető jelenség, melynek sokan a nevét sem képesek anyanyelvükön, a megszokott hangsúllyal és az általában jellemző mimikával kiejteni. Tehetünk egy próbát: vessük fel a délutáni cheesecake ötletét, és várjuk az elismerő visszajelzéseket! Hogy a sikeretek tartós legyen, összegyűjtöttük nektek azokat a helyeket, ahol igazán értenek a sajttorta nyelvén, és kizárólag tökéletes megoldásokat kínálnak, csak azt érdemes tudni, hogy pontosan milyen típusra vágyunk!

Fotó: Balogh András

Charlotte Cukrászda

1/7

A sajttorta: Különlegessége, hogy nincs benne tartósítószer és látványosan vastag gyümölcsréteget használnak a tetején. A piskótába citromot és narancsot is raknak, nagyon jól passzol egymáshoz a sok gyümölcs, a sajtkrém, a kemény piskóta pedig támpontot ad a fogyasztáshoz (rágáshoz).

Hab a tortán: Hihetetlen, de ez a sajttorta nem esik szét akkor sem, ha kézzel próbálod elfogyasztani!

Ár: 450 Ft

Charlotte Cukrászda
Cím: 1053 Budapest, Vámház krt. 14.
Nyitva tartás: H - V: 9:00 - 21:00

Déryné Bisztró

2/7

1013 Budapest, Krisztina tér 3.

Több infó

Címkék

A sajttorta: A város csendesebbik felén, tíz percre a nyüzsgéstől, kreatívok és laza üzletemberek egyik törzshelyeként máris ott a Déryné, ahol – spoilerezni fogunk - a város szinte legjobb sajttortáját kínálják. A patinás étterem patinás a desszerteket illetően is, és különféle tányérdesszertjeik és süteményeik mellett többek között sajttortát tálalnak, kétféle ízben. Állandó klasszikusként csokoládés verzióban, szezonálisként pedig mindig valami ízben passzoló gyümölccsel kombinálva, amit naponta változtatnak.

Hab a tortán
: A Déryné sajttortája sütés nélküli, így nem klasszikus NY cheesecake, nincs benne tojás, csak a jól sikerült lényeg.

Ár
: 750 Ft

Hard Rock Cafe Budapest

3/7

1051 Budapest, Deák Ferenc utca 3-5.

Több infó

Címkék

A sajttorta: Már a neve is angolszász, a sajttortája pedig klasszikusan New York-i, aminek elsődleges ismertetőjele, hogy bitang nagy. Maratoni versenyzőknek így különösen ajánljuk. Háromféle ízben lehet kérni: karamellás, epres és csokoládés. A krémsajtot vanilíával és mézzel sütik össze, a körbeborító kekszet pedig Graham-lisztből készítik hozzá. Összegzésként azt kell, hogy mondjuk, professzionális versenyző, letisztult ízvilággal, avagy egy sajttortának így kell kinéznie és hatnia, nem túl édes, nem túl citromos, de ennek ára van.

Hab a tortán: rock&roll!

Ár: 1750 Ft

Most!

4/7

1066 Budapest, Zichy Jenő utca 17.

Több infó

A sajttorta: Zabpelyhes alappal, hatalmas adag, ízletes krémmel és erdei gyümölcsös szósszal érkezik a sütemény. Mint általában, itt is tökéletesen érvényesül a kicsit savanykás íz az édes alapon. Azt is megtudtuk, hogy hosszas kísérletezés és tapasztalatszerzés után készült el a ma ismert változat, de nyitás óta az étlapon van.

Hab a tortán: Menüben választható desszert, de kisebb adagban, mint ha külön kérnénk.

Ár: 750 Ft

Pastrami

5/7

A sajttorta: Könnyed, de nem légies, New York-i sajttorta, az Édesem blog vezetője, Márk Szonja készíti. Rendes amerikai recept alapján, azaz igazi krémsajtból, valódi vaníliarúddal, jó alapanyagokból áll össze az itteni sütemény. A zabpelyhes-kekszes alapon sajtkrém és vékony édes-tejfölös réteg van, a tetején pedig édes eperzselé.

Hab a tortán: Nem merik levenni az étlapról, illetve módosítani sem, annyira szeretik a vendégek - a sajttorta egyike annak a nyolc ételnek, amelyek mindig rajta vannak az étlapon.

Ár: 900 Ft

Pastrami
Cím: 1035 Budapest, Lajos utca 93-99.
Nyitva tartás: H-V 8:00-23:00

Vostro

6/7

A sajttorta: A Vostro-verzió Philadelphia sajtból készül, és ki is sütik, nem csak keverik. Bár a belseje könnyed, nem annyira levegős, inkább tömörebb habot kell elképzelni. Annak lesz a kedvence a Vostro cheesecake, aki nem az édes íz miatt kedveli ezt a süteményt, hanem sokkal inkább a harmónia miatt, amelyet itt épp a bodzalekvár tökéletesít. A keksz is puha, a málnás málnadarabokkal, a karamellás valódi karamellel készül.

Hab a tortán: A méret itt lényeg.

Ár: 590 Ft

Vostro
Cím: 1088 Budapest, Krúdy utca 4.
Nyitva tartás: H-Cs: 09:00 - 22:00, P-Sz: 09:00 - 24:00, V: 09:00 - 18:00

TGI Friday’s Budapest

7/7

A sajttorta: New york-i típus, vaníliás eperrel és mentával. Nagyon durva a textúrája, nem egy lightos darab, tömény, kemény állagú, de mindemellett finom, édes, friss gyümölccsel jön, valóban amerikai, azaz hajaz a hatalmas, geil édességekre.

Hab a tortán: A tálalás.

Ár: 1150 Ft

TGI Friday's
Cím: 1067 Budapest, Oktogon tér 3.
Nyitvatartás: H-V: 11:00 - 00:00
Facebook

Hasonló tartalmak