gasztró

szerkesztés

A legjobb búzasörök Budapesten

Szerzők

2012. 03. 29. 16:15

Van egy pillanata a tavasznak, amikor először kabát nélkül mész az utcára, és a sörözők, éttermek végre kiteszik a székeket a járdára, és kupán vág a tavaszi vitaminhiány, a télvégi húshiány, minden egyszerre. A megoldás nagyon egyszerű: igyál egy virágvázányi szűretlen búzasört – az igazi folyékony kenyeret! Persze nálunk ez sem olyan könnyű, mint mondjuk Münchenben – de nem lehetetlen. Ha jó búzasörre vágysz, akkor Budapesten az alábbi helyekkel próbálkozz! Ha a lista kipróbálása után még mindig hiányérzeted van, akkor figyeld a cikk alján lévő nyereményjátékot, és repülj el Münchenbe a Ryan

Sörmanufaktúra – Kapuziner Hefeweizen

1/11

Ha már búzasör, akkor hol máshol, mint a német sörök specialistájánál, a Ganz utcában, a Király fürdő mögött. Eldugott, borostyán-árnyékos kerthelyiségben lehet kóstolgatni a Kapuziner Hefeweizent, ezt a fűszeres, élesztős, szalmaszín bajor búzát.

Cím: 1027 Budapest, Ganz utca 6.

Polo Pub – Erdinger Búza

2/11

Az Erdinger visszafogott ízű, elegáns, mainstream búzasör, Budapesten pár helyen bele lehet futni, a Ganz utcához legközelebb a Polo Pubban. A Münchentől harminc kilométerre fekvő Erding sörfőzdéjében tett látogatás állítólag örök élmény.

Fotó: Bajor Kolbászda

Kolbászda Bajor Söröző-Étterem

3/11

1011 Budapest, Gyorskocsi utca 6.

Címkék

És, ha már a Vizivárosban kalandozunk, innen egy sarokra a valamiért agyonhallgatott bajor kolbászda működik. Az itt csapolt Scherdel Búzasör inkább unikalitásának köszönheti jelenlétét a listában, mint kiemelkedő minőségének.

Csakajósör!

4/11

1073 Budapest, Kertész utca 42-44.

Több Infó

Ha valaki komolyan veszi a dolgát, akkor bemegy a sörügyben amúgy is mértékadó Kertész utcai Csakajósörbe, és megkóstolja a világ egyik legnagyszerűbb bajor búzasörét a világ legrégebbi, ezeréves sörfőzdéjéből származó Weihenstephan búzát. A Weihenstephan búzasörének tápanyag- és umami-dús, zöldségleves sűrűségű, bizsergetően komlózott, gyöngyözően édes és citrusos aromáival nemigen vetekedhet más búzasör.

Belgák – Henry Blanche d’Ardenne

5/11

Bajoroszág ízben is közelebb van hozzánk, de ha valaki egzotikumra vágyik nyugodtan forduljon a belgákhoz, ott van mindjárt a dunaparti Henry, a belga, ahol mindig csapon van a cseppet tejsavas, gyengéden fűszeres, üdítő Blanche d’Ardenne.

Beer Bier – Cerna Hora Velen

6/11

Mostanában már a csehek is főznek búzasört, és ebben sem rosszak. Ha nem kóstoltad, akkor irány a Beer Bier, ahol gyakran csapolnak Cerna Hora Velent. De vigyázat! A kínálat folyton változik, itt lehet ellenőrizni, mi van éppen csapon.

Paulaner Mom Park – Paulaner Hefeweizen

7/11

A Paulaner búzasöre Bajoroszágban megbízható mindennapi betevő, nálunk különleges, ritka élmény. Azt hiszem a Mom Parkban valaha brewpubként működő Paulaner az egyetlen jó söröző, ami plázában van – és lassan már az is kiülős!

Apacuka Varieté – Hoegaarden 

8/11

A feltőkésített, kapacitásbővített, csúcsrajáratott Hoegaarden, a belga witbier műfaj harminc évvel ezelőtti megmentője még mindig korrekt sört főz, és amióta a Borsodi forgalmazza, ez az egyik leggyakoribb búzasör Pesten. Már csak az óriási pohár miatt is érdemes megkóstolni.

Facebook

Pivo - Chlúmecky Wit

9/11

A Wesselényi utcai pincehelyiségben negyvenféle cseh sört ihatunk, köztük egy nagyon kellemes cseh búzát, ami könnyebb és szellősebb bajor felmenőinél.

Hivatal – Maisel's Weisse

10/11

A Madách téren ihatjuk a legklasszikusabb bajor búzasört, a Maisel’s Weissét. A banános, szegfűszeges illatok könnyed kenyérszerű maláta-ízt kereteznek.

Pirítós – Kaltenecker búza – világos és barna búzasör

11/11

Címkék

Ne csodálkozzunk azon, hogy szlovák búzasört is lehet inni Pesten, mert ma sörfronton már mindent szabad, az egyetlen elvárás a minőség. A Kaltenecker ráadásul nem is egy- hanem háromféle búzát is főz, melyeket vetésforgóban mind végig lehet kóstolni a Piritósban. És, ha szabad megkérnem mindenkit, legalább egyszer ne hagyja, hogy citromot tegyenek a búzasörébe, hogy érezhesse azt az ízt, amiért egyáltalán érdemes búzasört inni. A citromos búzasör olyan, mint a ketchupös pizza, felejtős.

Cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 52/c
Facebook

Még mindig hiányérzeted van, és legszívesebben Bajorország fővárosában, Münchenben kortyolgatnád kedvenc búzasörödet? Ha lájkolod a cikket, és megválaszolod az alábbi kérdést, tied lehet a 3 páros Ryanair repülőjegyek egyike, amely egyenesen Münchenbe repít!

Kérdés: A cikkünkben szereplő búzasörök közül melyek származnak Bajorországból?

A helyes válaszokat az info@welovebudapest.com e-mail címre várjuk 'Ryanair' jeligével április 2-ig. Sorsolás április 3-án, a nyertesek e-mailben értesítjük.

Hasonló tartalmak

Admin mode