budapest

szerkesztés

8 budapesti hely, ahol a legszebb őszi fotókat készítheted

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2018. 10. 24. 18:43

Csípősek a hajnalok, szelesek és hűvösek a nappalok. A budapesti fák fokozatosan húzzák fel legszebb, legünnepélyesebb ruháikat, közben előkerülnek a nagy, puha sálak és a kabátok, melyek zsebeit gesztenyék töltik ki. Narancsos-sárgás-pirosas a táj, és érdemes addig sokat sétálni, amíg kedvenc fáink le nem dobják az ünneplőt. Összegyűjtöttük a 8 legmegkapóbb őszi budapesti helyet, ahol nem csak élmény a séta, de csodaszép képeket is készíthetünk.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Vajdahunyad vára

1/8

1146 Budapest, Városliget

Több Infó

Címkék

Végigsétálni egy délután a tó körül, kicsit figyelni a kacsákat, aztán a mesterséges vizet körülvevő különbözőre festett padokat. Elmenni a várig, megkerülni azt, és leülni a kis stégekre igencsak lélekemelő program. Ahogy a Városliget sétányainak fáinak megfigyelése és a lehulló levelek, termések gyűjtése is.

Fotó: Csendes Társ Facebook

Károlyi-kert

2/8

1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.

Több Infó

Címkék

A Csendes Társ már téli álmát alussza, így októberben. De a békés és rendezett Károlyi-kert még ilyenkor is nyitva áll látogatói előtt, egészen napnyugtáig. Ezüst juhart, japán akácot, nagylevelű hársfát is találunk itt, meleg színű levelekkel. Üljünk be az egyik padra olvasni, vagy igyunk meg egy sétálós kávét.

Fotó: We Love Budapest

Tóth Árpád sétány

3/8

Az Esztergomi Rondellától a Fehérvári Rondelláig tartó szakasz a Várnegyed egyik legszebb helye, a Tóth Árpád sétány. Vadgesztenyefái is gyönyörűek, és a japán díszcseresznye nemcsak tavasszal, de ilyenkor ősszel is meseszerű látvány. Egykor promenádnak hívták, nem véletlenül.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Margitsziget

4/8

1138 Budapest, Margitsziget

Több Infó

Címkék

A Duna egyik legszebb szigete, ahol megannyi aktivitásnak hódolhatunk, a futástól kezdve az úszásig. Kedvencünk a Japánkert, ahová továbbra sem kell semmilyen belépőt fizetni, hogy élvezhessük a látványt és a zent. A Margitsziget igen gazdag flórája a ősszel is bámulatos, a legszebb préselni való leveleket innen is összegyűjthetjük.

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

A Margit-szigeti apályos csúcs

5/8

Kálló Péter drónfotóin már nálunk is megcsodálhatta mindenki a Duna budapesti szakaszának alacsony állását. Nem fér hozzá kétség, amióta a sziget mégjobban kiemelkedik, nagyon kedvelt fotóspot, hiszen a Gellért-hegytől kezdve a Budai Várig, a Parlamenten át Budapest sok arcát belekomponálhatjuk egyetlen képbe. Érdemes a ködös, hajnali órákban érkezni, vagy naplementézni innen.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

ELTE Füvészkert

6/8

1083 Budapest, Illés utca 25.

Több Infó

Címkék

Szintén olyan helyszín, amelyet mindegyik évszakban érdemes felkeresni. Tavasszal a Sakura ünnepkor, nyáron különböző programjaikon, ősszel az ezer szín miatt, télen pedig a pálmaház ölelő melege miatt is. A Füvészkertben akár egy egész délutánt is el lehet tölteni, nyugodtan kérdezősködjünk a szimpatikus növényekről, készséggel segítenek nekünk. A laposan pislogó napsugarak fényében új értelmet nyer itt a VIII. kerületi életérzés.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Duna-korzó

7/8

1051 Budapest, Belgrád rakpart

Több Infó

A Duna-korzó Erzsébet-hídhoz közelebb eső szakaszáról páratlan panoráma nyílik a Gellért-hegyre, ami ilyenkor, őszzel különösen megkapó látvány. Persze, onnan, fentről fotózva is, de a a túlpartról az igazi. Akár a Piarista közön átsétálva is lőhetünk pár fotót, belekomponálva a hidat és a hegyet is, de egy séta alkamával jobban szemügyre vehetjük a szemben lévő tarka lombokat. Télen úgyis lecsupaszodik a hegy.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Budai-hegység

8/8

A Budai-hegységben barangolni őszidőben is érdemes, s szerencsére a távok, túrák egyszerűen teljesíthetőek, többnyire minden korosztály számára. Törjünk a csúcsra a Nagy-Kopaszon, tegyünk minitúrát a Hárs-hegyen, járjuk az erdőt a Gyermekvasút nyomán vagy esetleg menjünk is egy kört a nosztalgikus erdei vonattal.

Hasonló tartalmak

Admin mode