szabadidő

szerkesztés

4 hely Budapest közelében, ahol magad szedheted a levendulát

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 06. 15. 14:07

A június beköszöntével virágozni kezdett a levendula, amely az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek hatására egyre több a levendulafarm is az országban. Budapest környékéről most olyanokat gyűjtöttünk össze nektek, amelyeket maximum egy óra alatt elérhettek, és magatok szüretelhetitek le a virágokat.

Mire jó a levendula?

A legtöbben valószínűleg csak a lakás díszeként és kellemes illata miatt szedik a levendulát, ám ha elég nagy mennyiséget gyűjtünk belőle, számos felhasználási mód közül választhatunk. Készíthetünk belőle mézet, teát, szörpöt, szappant, illóolajat vagy fagylaltot is, de fűszernövényként sem utolsó a főként nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert levendula.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Kevélyhegyi Levendulamező – Pilisborosjenő

1/4

2097 Pilisborosjenő 098/3.

Címkék

A Pilisborosjenőn, a Nagy-Kevély lábánál található Kevélyhegyi Levendulamező a környék legismertebb ültetvényei közé tartozik, ám 3 hektáros méretének köszönhetően nem kell aggódnunk a zsúfoltság miatt. A belépéshez látogatói jegy (500 Ft) vagy aratótáska (1000-2800 Ft) vásárlása szükséges, illetve egy különálló kutyás területet is kialakítottak, ahová a négylábú kedvenceinket is magunkkal vihetjük.

További részletek

Fotó: Szecsői Levendula Szüret / Facebook

Lázók Birtok – Tápiószecső

2/4

2254 Tápiószecső

Címkék

A III. Szecsői Levendula Szüretnek a tápiószecsői Lázók Birtok ad helyet, ahol egy kisebb levendulást találunk. A július 11-i szüretre a megfelelő járványügyi intézkedések betartása mellett várnak mindenkit, aki családiasabb hangulat mellett szeretne magának levendulát szedni.

További részletek

Fotó: Unsplash.com

Budakeszi Levendulafarm – Budakeszi

3/4

2092 Budakeszi, Mandula dűlő 2.

Címkék

A Budakeszi Levendulafarmon június 20-21-re tűzték ki a szüret időpontját, de ha ezen a két napon nem szedik le az összes virágot, az utána következő hétvégén, június 27-én és 28-án is lehet még egy alkalom. A helyszínen itt is szükséges kicsi vagy nagy aratózsák vásárlása.

További részletek

Fotó: Smaragdfarm / Facebook

Smaragdfarm – Daruszentmiklós

4/4

2423 Daruszentmiklós, Berzsenyi Dániel u. 130.

Címkék

A daruszentmiklósi Smaragdfarm kocsival éppen egy óra alatt érhető el az autópályás összeköttetésnek köszönhetően, így még pont belefér merítésünkbe. Itt 1500 Ft-ért szerezhetjük be az aratótáskát, de ha valaki csak sétálni szeretne a farmon, azt ingyen is megteheti. A helyszínen levendulából készült kézműves termékeket is vásárolhatunk az általunk szedett virágok mellé, a gyerekeket pedig kincskereséssel is várják, és ide is nyugodtan magunkkal vihetjük tappancsos családtagjainkat is.

További részletek 

Hasonló tartalmak

Admin mode