gasztró

szerkesztés

3 ízletes gulyásleves Budapesten

Szerzők

2015. 07. 03. 2:00

Minket is szíven ütött a kép, amelyet nemrég egy világhírű DJ posztolt egy nálunk kóstolt gulyáslevesről. Műanyag tányérban érkezett, ránézésre is szomorú volt. Ezen felbuzdulva elmentünk pár budapesti étterembe felderíteni, hogy milyen gulyást kínálnak. Három étterem három teljesen különböző gulyásváltozatát teszteltük.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Baltazár Budapest

1/3

1014 Budapest, Országház utca 31.

Több infó

Címkék

A Zsidai-csoport egyik budavári egységében kóstoltuk meg Litauszki Zsolt gulyását, mely mellőzi a sok répát, mégis igazán sűrű a remek marhahús, a burgonya és az igazi csipetke miatt. Kis piros fazékban érkezik a ház kenyerével, s bátran tunkolhatjuk is a tradicionális ízvilágú levest, amelyben nincs csavar, fordulat vagy újragondolás. Egyszerű és nagyszerű, amit bármely ideérkezőnek szívesen ajánlanánk, hiszen a hús, a fűszerezés és már eleve a tálalás is olyan, amit jó, ha alapértelmezett magyarként nyugtáznak a külföldiek (és mi is).

Ár: 2960 forint

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Onyx

2/3

1051 Budapest, Vörösmarty tér 7.

Több infó

Címkék

Egészen különleges az Onyx gulyáslevese, melyet Széll Tamás eredetileg a 2013-as Bocuse d'Or versenyre álmodott meg, ám azóta állandó szereplője a topétterem menüjének. Sem küllemében, sem ízeiben nem emlékeztet a hagyományos verzióra. A nagyon gazdag és testes levest derelyébe rejtett lapockával teszik kompletté. Bezdáni fűszerpaprika, narancs, citrom és kávészemek teszik extrémmé és elegánssá ezt a fogást. Aki járt már a Michelin-csillagos étteremben, tudhatja, hogy az ízek „robbannak”, ez most is így volt: külön-külön a lé és a húsos derelye is intenzív, ám együtt hozzák igazán a „szembecsukós” élményt. Evidens, hogy összeállításunk legköltségesebb darabja.

Ár: 5000 forint

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Bestia

3/3

1051 Budapest, Szent István tér 9-11.

Több infó

Címkék

Az V. kerület legfrissebb szereplője nemcsak panorámája és esti koncertjei miatt érdemli meg a figyelmet, hanem konyhája miatt is. Bár első látogatásunk előtt azt gondoltuk, hogy extramentes, indusztriális dizájnnal operáló tucathelyet kapunk, az első bestiális falat után tudtuk, hogy sokszor fogunk még hozzájuk járni a szuper zene és a még kiválóbb ízek miatt. Menüjükön már az elhelyezkedésük miatt is kötelező tétel a gulyás, kis jénai edényben érkezik, színesen, sok hússal, illatozva. Chilivel spékelték meg, és zellerkockákakt is találunk a sűrű levesben, amelyet bátran ajánlhatunk külföldi ismerőseinknek, de főételként is fogyaszthatjuk, egy salátával lekísérve.

Ár: 1250 forintBizonyára sokkal boldogabban kanalazta volna a három általunk is kóstolt leves bármelyikét Fedde Le Grand holland DJ, s úgy tűnik, nem csak minket érintett rosszul, hogy egyik kedvenc magyar fogásunk így leszerepelt egy híres külföldinél. A Heineken június 22. és július 12. között elindítja az „Ötcsillagos nap Budapesten” kampányt, melynek lényege a város népszerűsítése saját lakóinak segítségével. A kommunikációs csatorna az Instagram, melyre a résztvevőknek képet kell posztolniuk öt legkedvesebb budapesti programjukról/helyszínükről, ezzel bemutatva a város sokszínűségét. A legkreatívabb a Heineken jóvoltából megélheti álmai 24 óráját! Részletek ITT.

Hasonló tartalmak

Admin mode