Augusztus utolsó napjaiban szuper programok várják az egész családot, ahol koncertekkel, bábszínházzal, madárgyűrűzéssel, éjszakai állatkerttel, kertmozival és régi buszokkal búcsúzhatunk a nyári szünettől.

1/11

Állatkertek Éjszakája 2023

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal országszerte tizenhárom különböző állatkertben, vadasparkban, szafariparkban, állatos bemutatóhelyen augusztus 25-én. A Fővárosi Állat- és Növénykertben este 7 órától éjfélig változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várják a kicsiket és a nagyokat. Fókashow, elefánttréning, cápák közé merülő búvárok mellett a perzsa leopárdok látványetetését is megnézhetjük, de nem maradhat el a botanikai előadás, a kígyósimogató, a lószerszámos zsákbamacska kvízjáték sem. A Varázshegyben ízeltlábú-bemutatóval és ismeretterjesztő előadásokkal, valamint planetáriumi vetítésekkel készülnek. A szabadtéri helyszíneken pedig csillagászokkal beszélgetve az égbolt titkai is kifürkészhetők lesznek. A Főkaputéren tűzzsonglőrök és zenés produkciók szórakoztatják a közönséget, és újra forog a Schäftner-féle körhinta is. Emellett a Tropicariumban, a Budapest-közeli Veresegyházi Medveotthonban és a Budakeszi Vadasparkban is lesznek programok.

Részletek itt

2/11

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

Idén jubileumot ünnepel a Pesthidegkúti Fesztivál, hiszen immár huszonötödik alkalommal kerül sor az ötnapos programsorozatra, amely augusztus 24. és 27. között várja nem csak a környéken élőket. A családoknak olyan programokat ajánlunk, mint a RAMAZURI, vagyis a Duda Éva Társulat élő zenés tánccirkuszi felfordulása, Kaláka- és Halász Judit-koncert, a MárkusZínház és a Ziránó Színház előadásai, tűzzsonglőrshow és gólyalábas felvonulás, de solymászbemutató, bűvészshow és rengeteg népi játék is várja majd a gyerekeket, este pedig a felnőttek számára koncertekkel és színházi előadásokkal készülnek. A gyerekprogramokra a belépés ingyenes, kivéve a Duda Éva Társulat előadását!

Részletek itt.

3/11

Madárgyűrűzés a Naplás-tónál

Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportja immáron 10. alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót a cinkotai Naplás-tónál. A program augusztus 30-a délelőttig tart majd, az érdeklődőket folyamatosan várják a program során. Hajnaltól kb. délelőtt 10 óráig, illetve 19 órától naplementéig érdemes kilátogatni. Esős időben, illetve nagyon erős szél esetén a gyűrűzés szünetel. Természetesen MME-stand is lesz, ahol feltehetjük madarakkal kapcsolatos kérdéseinket. A bázis a főúttal ellentétes oldalon található gátőrháznál lesz, a főút mentén pedig egy büfé is található. A program ingyenes!
 

Részletek itt.

4/11

Óbudai Kézműves Sörfesztivál 2023

Amíg hideg kézműves söröket kortyolgathatunk, addig a gyerekek is találnak maguknak programot az óbudai Fő téren. A minőségi italokról kézművessörfőzdék gondoskodnak, amelyek többszázféle sörrel készülnek, hogy mindenki megtalálja a számára legízletesebbet. Mellette gasztroélmények, ingyenes koncertek és gyerekprogramok is várnak ránk. Ráadásul kedvenc játékaink XXL méreteket öltöttek, így mindhárom napon UNO kártya, sakk, malom, dominó, puzzle is lesz az Esernyős udvarán és a Szentlélek téren. A program ingyenes!
 

Részletek itt
.

5/11

Pagony Garázsvásár

Most érdemes a könyvespolcokat feltölteni, hiszen augusztus 24. és 26. között a Marczibányi Téri Művelődési Központban jobbnál jobb könyvekkel és akciókkal vár a Pagony. A méltatlanul elfeledett kincsek mellett olyan kedvencek is elérhetőek lesznek majd, mint Berg Judit, Julia Donaldson vagy Dániel András gyerekkönyvei.

Részletek itt.

6/11

3. Ikarus MiniFeszt

A nyár utolsó hétvégéjén 20 db Ikarus buszt állít ki a Közlekedési Múzeum az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Az eseményen a Közlekedési Múzeum, a Volánbusz Zrt., a BKV Zrt. és magángyűjtők legszebb járműveit csodálhatják meg a látogatók. Láthatják a legendás Farost, a 200-as buszcsalád legszebb darabjait, de bemutatkozik az Ikarus 180-as, 311-es, 396-os, 415-ös modell mellett egy különleges tárgyalóbusz is. Emellett családi tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, filmsarok és workshopok is várják az érdeklődőket augusztus 25. és 27. között. A buszok mellett érdemes bejárni a bringatörténeti kiállítást is, melyről itt írtunk bővebben.
 

Részletek itt
.

7/11

Dunafok Kertmozi: Gru

DunaFok Szabadidőparkban egy igazi családi mozifilmmel búcsúzhatunk a nyári szünettől augusztus 26-án, szombaton 17 órától. A fekete ház titkos búvóhelyén él és dolgozik a velejéig gonosz Gru, aki zsugor- és fagyasztósugara, valamint különféle légi és szárazföldi harceszközei segítségével mindenkit elsöpör, aki keresztezi az útját. Gru legújabb terve pedig az, hogy ellopja a Holdat. Margo, Edith és Agnes, a három árva kislány vajon meg tudja lágyítani Gru szívét, és el tudja tántorítani tervétől? A program 12 éves kortól ajánlott és ingyenes! Ha pedig megéheznénk, a DP BBQ-ban falatozhatunk.

Részletek itt.

8/11

Angyalfolki Utcabál

Egész napos folkprogrammal, színes vásári forgataggal, kézművesprogramokkal, gyerek- és sportprogramokkal, vidámparkkal és koncertekkel várják az érdeklődőket augusztus 27-én, vasárnap a XIII. kerület egyik legrégebbi fesztiválján. A kisebbeknek Tücsökkerti gyermekprogramokkal, gyerekelőadásokkal készülnek, de a Mozgástéren sportprogramokból sem lesz hiány. A színpadon 10 órától az Apacuka zenekar gyerekkoncertjét élvezhetik majd a családok, 16:30-tól a Tárkány Műveket, 20 órától pedig a Csík Zenekar koncertjét hallgathatjuk meg. A program ingyenes!
 

Részletek itt.

9/11

KL Színház: Jancsi és Juliska édes álma

Grimm testvérek ismert meséjéből mai családi történet kerekedik: nem a szegénység miatt teszik ki az erdőbe a gyerekeket, hanem maguk kódorognak el egy családi perpatvar után, ami azért tör ki, mert mindenki a vacsorát követeli, de a háztartással egyedül bajlódó anyukának senki sem segít. A testvéri összekapaszkodás menti meg őket, hiszen Jancsi és Juliska csak közös erővel menekülhet meg a boszorkány házából, a játék végére pedig lustaságukat is levetkőzik. Utolsó alkalmához érkezett a margitszigeti szabadtéri programsorozat, amely augusztus 27-én, vasárnap 10:30-tól várja a 4 év felettieket a Szent Margit-kolostor romjaihoz. Az előadás ingyenes! Előtte vagy utána érdemes felkeresni a zenélő szökőkutat vagy a Margitszigeti Vadasparkot, illetve az Árpád hídnál, a Margit híd közelében és a Hajós Alfréd Sportuszodánál (Pólós játszótér) találunk 1-1 jó játszóteret is.

Részletek itt.

10/11

Te! Feszt

2023-ban új helyszínen, a Podmaniczky utcában, az Izabella utca és a Szinyei Merse Pál utca között várnak bennünket a terézvárosi színházak és civil szervezetek. A Kisszínpadon egymást váltják majd a gyerekprogramok, bemutatja a Társasjáték című gyerekalbumát a Farkasházi Réka és a Tintanyúl, megnézhetjük a Sellők és Szörnyek, valamint a Csizmás kandúr című előadásokat, de lesz interaktív népmese, Vitéz László bábelőadás, Batyu Színház és Kolompos-koncert is. A programok ingyenesek!
 

Részletek itt
.

11/11

szentendre éjje

Augusztus utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig közel 140 programmal érkezik a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál. A Fő téren esténként élvezhetjük a mesés fényfestést, kalandozhatunk vezetett sétákon, kiállításokat és filmeket nézhetünk, workshopokon és múzeumi foglalkozásokon vehetünk részt, koncerteket hallgathatunk, és elmerülhetünk Szentendre varázslatos világában, a Kacsakőtől a Ferenczy Múzeumig, a Japánkerttől a Barlangig.

Részletek itt

Címkék