Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

budapest

9 ingyenes program Budapesten, hogy ne győzzön le a téli szürkeség

A január nem a legjobb hónap, az év legszomorúbb napja is ekkorra esik. Sötét is, szürke is, alapból túl hideg, ha meg nem, akkor automatikusan túl meleg. Ahelyett azonban, hogy a karácsonyi kiköltekezés után akciós újságokat böngészve az enyészetnek adnánk magunkat a maradék csokimikulást rágcsálva, keressünk egy jó kis ingyenes programot, és hagyjuk, hogy a vidám környezet kipucolja a rosszkedvet a fejünkből.

1/9

Korcsolyázás

Dermesztően hidegek a street workout pályák eszközei? A futásnak a gondolatától is kiver bennünket a víz? Szerencsére így sem vagyunk beszorulva a szobába, hiszen sok téli sport közül választhatunk. A legkézenfekvőbb ezek közül talán a korcsolyázás, különösen, ha van otthon megfelelő sporteszközünk hozzá, hiszen több ingyenes, kisebb pálya áll rendelkezésünkre a fizetős opciók mellett. A legjobb korcsolyapályákat itt gyűjtöttük össze, közülük Kőbányán például ingyen csusszanhatunk, cikkünk óta pedig az Etele téren is nyílt egy szuper pálya, amit a XI. kerületi lakosok ingyen használhatnak. 

2/9

Sífutás

Használjuk ki a lehetőséget, hiszen most még ingyenes, ám később díjkötelessé válik az új sífutó pálya a Normafán, ahol frissen szórt hóval várják a sportolni vágyókat. Friss levegő, a város közelsége és finom falatok is kényeztetik a sífutni vágyókat, ám a mostani, enyhe időben érdemes előre tájékozódni a hóhelyzetről. További infók itt.

3/9

Szánkózás

Reméljük, hogy a mostani, langyosabb időjárást hamarosan kopogós hideg váltja fel, és újra beindulhat a városi szánkózás a budai hegyekben, a város környékén, de a pesti oldal is tartogathat meglepetéseket. Ebben a régebbi cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb szánkóhelyeket, a legtöbbjük még ma is használható. 

4/9

Túrázás

Noha a széltől kopaszon egymáshoz verődő faágak látványa nem hasonlítható össze a nyári és az őszi erdő látványával, egy-egy hideg, napfényes reggelen érdemes elindulni a természetbe. Ehhez ajánlottunk pár könnyen megközelíthető helyszínt, ahonnan télen is lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk. Ha pedig kicsit hosszabb kirándulásra indulnánk, erről a listáról válogathatunk magunknak célpontot. Mindig ügyeljünk a megfelelő öltözetre, túracipővel a csúszósabb utak, meleg ruhával pedig a hideg ellen védekezzünk. 

5/9

Városi séták

A télnek számos hátránya mellett rengeteg előnye is van. Ilyen például az, hogy a csodás, idős fákról lehullanak a levelek, feltárva Budapest legszebb villáit, érdemes tehát most útnak indulni, ha különleges építészeti élményekre vágyunk. Itt gyűjtöttünk össze néhány villanegyedet, ahova érdemes elsétálni. 

6/9

Popkulturális séta

Hideg van, és nincs pénzünk. Ez két ok is lehetne a szomorúságra, de inkább induljunk el, és látogassuk végig popkulturális sétánkat, amelynek vezérvonala a zene, tippeket is adunk, hogy mit hallgassatok közben. Túránk a Magyar Zene Házánál kezdődik, de ha nem futja belépőre, akkor is érdemes innen indulni, az épület körül ugyanis szuper, zenei témájú játékok vannak. 

7/9

Táncház

Képünk csak illusztráció, hiszen nem leszünk profi néptáncosok, ha egy-két alkalommal ellátogatunk egy táncházba, de szuper alkalom, ha új emberekkel ismerkednénk és mozognánk kicsit. A Pótkulcsban már megszokhattuk, hogy fontos szerep jut a néptáncnak, Facebook-oldalukon pedig időben közzéteszik a táncházas alkalmakat. A belépés ingyenes, de frissítőt vagy harapnivalót azért illik a helyszínen vásárolni. 

8/9

Galériák

A Falk Miksa utca csodálatos élményt nyújt, érdemes fölfelé is nézni, hogy minél többet lássunk a csodás házakból. Az utca történetéről és az épületekről itt írtunk, a galériák ingyenes kiállításain pedig mindenkit szívesen látnak. A Bartók Béla útra sem csak a hangulatos kávézók és éttermek miatt érdemes ellátogatni, ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze a környéken található szuper galériákat. A Kisteremben január 13-ig a legnagyobb magyar kortársak, Keserü Ilona, Nádler István vagy éppen Szinyova Gergő munkáival ismerkedhetünk, január 22-ig a Longtermhandstandben mutatkoznak be Szombat Éva Capa-nagydíjas fotói, és január 30-ig a Képezőbe ugorhatunk el, ha szeretnénk megnézni a budapesti képeiről ismert Vidák Zsolt grafikáit. A hónap végén Maurer Dóra-kiállítás nyílik a Vintage Galériában, a Kisüzemben pedig péntektől a Renyagyár városi grafikáit nézhetjük meg. 

9/9

Ingyenes előadások

Személyes preferenciától függően a nagy budapesti egyetemek előadásaira is bekukkanthatunk. Az ELTE programjait például itt találjuk. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Budapest

Teljesen átépíthetik a Clark Ádám teret

Bár úgy tűnt, a Lánchíd rekonstrukciójával sok változáson esett át maga a tér is, teljes felújításáról most írtak alá szándéknyilatkozatot

Neked ajánlott

A