Egyre nagyobb trend újra felfedezni Budapest legszebb részeit, hiszen a fokozatosan megújuló városrészek szuper meglepetéseket tartogatnak számunkra. Nyáron könnyen félnapos nyaralásba válthatnak délutáni sétáink, és azok a forgalmasabb városrészek is érdekes új élményeket kínálnak, ahol amúgy legtöbbször munka vagy hivatalos ügyek miatt járunk. Tapasztaljuk meg, mennyire színes városban élünk: egy finomságokban, galériákban és dizájnboltokban gazdag túraútvonal segítségével Józsefváros talán legizgalmasabb részén, a Palotanegyedben.

1/6

Gutenberg tér

Kezdjük sétánkat a Gutenberg téren, egy pillanatra hagyjuk, hogy elzsibbasszon minket a hely mozgalmassága. Rendkívül sok utcácska fut itt egybe, a központban pedig egy kerítéssel határolt játszóteret látunk. Semmi esetre se felejtsünk el fölnézni a csodás szecessziós Gutenberg-otthonra, amely 1907-ben épült a Magyarországi Könyvnyomdászok és Betűöntők Egyesülete számára, és egy igazi gyöngyszem. Ha pedig máris elfáradtunk volna a mozgalmas helyszíntől, dobjuk föl magunkat a Coffe Stand magyarok által termesztett, világos pörkölésű specialty kávéjával, ami kis papírpohárban jó társunk lehet utunk közben.

2/6

Végig a Bródy Sándor utcán

Sétáljunk végig a Palotanegyed legrégibb utcáján, a Bródy Sándor utcán, és gyönyörködjünk az itt található palotákban, ahol a 19. században az extravagáns igényekkel és az ezeket megfizetni képes, vagyonnal is rendelkező mágnások húzták föl szebbnél szebb otthonaikat, amelyek árnyékában az utca nevét adó író szegényes lakhelye is meghúzódott. Azonban nem csak arra van lehetőségünk, hogy a múltban gyönyörködjünk, hiszen olyan izgalmas kortárs kiállítóhelyeket is találunk itt, mint a TOBE Galéria és a Molnár Ani Galéria. Ha már erre járunk, érdemes rövidke kitérőt tenni a Horánszky utcába és benézni a Daken Studióba is, ahol a legmodernebb lakberendezési trendeknek megfelelően újragondolt retró és mid-century bútorok várják gazdájukat. 

3/6

Brunch az Aranypintyben

Ha kevesebb időnk van, akkor a Daken Studio szomszédságában lévő Lumenben is finom ételek közül választhatunk, de ha rászántunk egy napot a város felfedezésére, érdemes inkább a túrához jobban passzoló Aranypintyben (június 18-27 között zárva tart) megpihenni és bruncholni egyet. Az ételek nagyon finomak, a hangulat pedig egészen különleges, van benne egy kis túlzás, egy kis egyediség és egy adag kortalan, franciás sikk.

4/6

Piknik és kultúra a Nemzeti Múzeumban

Ha visszatért belénk az energia, folytassuk utunkat a Nemzeti Múzeum felé, sétáljunk végig a Bródy Sándor utcán, és forduljunk rá a Kiskörútra. A Nemzeti Múzeumba is érdemes lehet benézni, most éppen Sam Havadtoy kiállítását láthatjuk. Ha pedig elfáradtunk a műalkotások befogadásában, akkor egy süti mellett folytathatjuk a látottakon való elmélkedést a Geraldine-ban, és kellemes lehet, ha kicsit pihenünk a Múzeumkertben is.

5/6

Végig a Múzeum körúton

Hiába esik jól a Múzeumkert árnyas fái alatt ücsörögni, higgyük el, hogy várhatnak még ennél is jobb kalandok a környéken. Keljünk át a Múzeum körút szemközti oldalára, és nézzünk be egy kis kincskeresésre a Múzeum Antikváriumba, válogassunk a régi könyvek, a dedikált példányok, a plakátok és az egyéb ritkaságok közül. Sétáljunk tovább a körúton, majd forduljunk balra, a Ferenczy István utcába, és ismét balra, a Magyar utcába, itt keressük meg a 7scents parfümériát, és merüljünk el a csodás illatok világában. Majd sétáljunk pár métert vissza, és vágjunk át az árnyas Károlyi-kerten, ahol megpihenhetünk egy padon.

6/6

Végezetül: finom falatok és kultúra

A Károlyi-kert felől a Henszlmann Imre utcába érkezünk, ahol akár be is fejezhetjük a sétát szuper tapasok társaságában a Pintxóban, de tovább is indulhatunk az Egyetem téren át, hogy körülnézzünk a Buborék dizájn- és ajándékboltban. Ezután túránkat igazán elegáns környezetben, a SOLID-ban fejezhetjük be, a 7. emeleten, ahol ízletes, többnyire hazai alapanyagokból álló menü társaságában, a pazar panorámában gyönyörködve gondolkozhatunk azon, hogy milyen jó kis városban élünk.

Tedd stílusossá a nyári pezsgést a Hungaria Syrah Brut pezsgőjével! Különleges sétánkat a Hungaria pezsgői támogatták.

Címkék