Keresés EN

Gasztró

Élet a pho-n túl – A legjobb ázsiai levesek hideg ellen

Nagyon szeretjük a pho levest, de van még pár hely a városban, ahol csupa íz, forró, ízletes ázsiai levest kínálnak. Kedvenc ramenjeink, hibridjeink és thai leveseink, amik garantáltan felmelegítenek a hideg napokon.

1/10

Vietnami gulyás – Vietnamigulyás.hu HK

Huszár Krisztián ikonikus levese télen-nyáron feltölt élettel és energiával, de kétségtelen, hogy az alacsonyan repkedő mínuszokban esik igazán jól. A fúziós délkelet-ázsiai levest kérhetjük simán udonnal, savanyított tojással, mangalicahús-gombóccal, marhapofával vagy marhasashimivel. Eddig tőlük tudtuk beszerezni a leveseket és a házi konzervjeiket is, de mától a Wolton is megtaláljuk őket!

2/10

Duck Ramen – Enso

A berlini hangulatot idéző rejtett hátsó udvarban található ázsiai–magyar fúziós, izakayafókuszú Ensónak sajnos nem sok ideje maradt bemutatkozni, hiszen októberben nyitott, de aki egyszer is kóstolta a ramenjüket – valószínűleg az egyik legjobban sikerült darab a városban –, az simán lehet, hogy pont a decemberi zimankóban nem szeretné nélkülözni. A kacsaramen alkatrészeit és magát a levest is külön befőttesüvegben hozzák nekünk házhoz, ügyelve arra, hogy a minőség se csorbuljon, és a környezet se károsodjon. És bár alapvetően a melegítő levesekre gyúrunk, nem szeretnénk eltitkolni, hogy jövő héttől az abbahagyhatatlan, ropogós malacfület is házhoz kérhetjük. Egyelőre ők felelnek a házhoz szállításért egész Budapesten, de jövő héttől a Wolton is megtalálhatóak lesznek. 

3/10

Niu Ro Mien – 101Bistro

A múlt héten nyílt tajvani étterem bevállalós alapítói úgy döntöttek, megpróbálják a márkát ebben a kicsit sem könnyű időben befuttatni. Ami rajtuk múlik, azt megtették – a tajvani bento boxaik igazi kuriózumnak számítanak. Akárcsak az ázsiai szigetország multikulti levese, amire a nemzetközi konyha csak beef noodle soupként referál. Kérjük a Niu Ro Mient, a brezírozott marhapofás húsos, vagy a Mou Gu Tangot, a többféle gombát rejtő vega verziót, biztosan nem fogjuk megbánni, hogy ezzel melegítjük magunkat. Mivel csak egy hete nyitottak, egyelőre csak elviteles kiszolgálás van, de nemsokára a Wolton is megtaláljuk őket.

4/10

Roast pork spicy miso – Biwako Ramen House

A japán étterem nyitásakor egyértelműen a rament helyezte a fókuszba, később azonban a különböző japán bento boxokat és izakayákat is bevezette. Autentikus konyha, ahol csak néhány kilengés van az európai átlagízlés felé, eközben azonban bőven választhatunk a hamisítatlan japán fogások közül. Ha a hideg elleni levesre és nagy választékra vágyunk, akkor ők viszik a prímet: legalább 18-féle ramenjük van az étlapon, a szójás és misós alapútól kezdve egészen a currys alapig szemezgethetünk, hogy eldöntsük: tüzesebb vagy lágyabb levessel védekeznénk a mínuszok ellen. Ha nem akarunk kimozdulni, akkor a Netpincéren és a Bolt Foodon találjuk meg őket. 

5/10

Dandan csípős, szezámos ramen – WAFU

Picike hely a Kazinczy utcában, ami kicsivel a tavaszi karantén előtt nyitott, mégis túlélte a 2 nehéz hónapot – ez nem kicsit múlt azon, hogy igazi házias, autentikus japán konyhát visznek. A rövid, de eredeti étlapról mindent érdemes megkóstolni, a különböző levesek közül viszont a dandan csípős, szezámos ramen volt a kedvencünk. Onnan is látszik, hogy komolyan veszik a műfajt, hogy a házhozszállítási opciók között szerepel az is, hogy otthon készítjük el a friss ramentésztát, amit küldenek nekünk, a Facebookra pedig feltöltöttek egy videót, hogy profi módon el tudjuk készíteni a levesünket – hiszen az igazi ramennél mindig friss az élmény. Elvitelre dolgoznak, de a Wolton is megtaláljuk őket.

6/10

Spicy fish – Spicy Fish

A város egyik legtüzesebb ételéért sokáig Kőbányára kellett mennünk, de tavaly a Corvin-negyedben is nyitottak egy üzletet. A névadó spicy fish egy speciális fogás rengeteg chilivel és méretes haldarabokkal. Listánkban ez a szereplő kicsit kakukktojás, mert a „lé” nagy része olajból áll, egy lukas merőkanalat kapunk mellé célszerszámnak, így a saját tálkánkba már csak a puha halhús és a fűszerek kerülnek. Ínyencek szeretni fogják, de akik nem tudnak bánni a szálkákkal, inkább kerüljék. Hatalmas adag, simán elég két-három főre! 

7/10

Kuay tiew tom yum – Qui

A Khan és a Sao alapítóinak nyáron nyitott új helye a thai konyhát helyezte a fókuszba, de a kínálatban azért megtaláljuk a többi délkelet-ázsiai konyha fogásait is. Innen bármit érdemes rendelni, de mivel most a melegítő leveseket taglaljuk, mi a kedvencünkre, a Chiang Maiban népszerű Kuay tiew tom yumra szavazunk. A tom yum-alapú levesbe a pho-ből ismert széles rizstésza kerül, így nemcsak melegítő, de laktató is. Saját, titkos currypasztával készül, úgyhogy garantáltan egyedi lesz az élmény. A Qui leveseit a Woltról rendelhetjük meg. 

8/10

Erős-savanyú leves – Biang Bisztró

A kilencvenes években, mikor a kínai büfék városszerte megjelentek, sokan azt hittük, hogy a gasztronómiai nyitottság csimborasszója az omlós csirkefalat mexikói zöldségkeverékkel kutyult rizzsel kísérve vagy a keményítővel sokszor zselésre készített édes-csípős leves. Ennek az egyszerű fogásnak a hibátlan kivitelezésére egészen addig kellett várni, míg Wang Mester megnyitotta a Biangokat – azóta bármikor beugorhatunk egy adagra. Másnap, megfázás, hosszú túra utáni melegre vágyás: mindegyiken segít. A Biangokat is a Wolton találjuk. 

9/10

Tom kha – Rim Thanon Thai Food

Mitha Thaiföldön járnák – a picit lepukkant belvárosi kifőzdében három csupa mosoly hölgy főz ránk, flancolás nélkül, pont olyat, mintha Bangkok utcáin járnánk. A nagy klasszikusok mind megtalálhatóak náluk, a mi kedvencünk pedig a selymes tom kha – amit, ha bírjuk, jó csípősen is kérhetünk. A Rim Thanon-kínálatot a Wolton tudjuk átnézni.

10/10

Shifudo – Ramenka

Az ázsiai nagyi konyhájából – hirdeti magát a Ramenka, és valóban, melegítő, gazdag leveseivel tényleg az ázsiai comfort foodok egyik legbiztosabb lelőhelye. Hét különböző ramen közül választhatunk – hiba egyikben sincs, de a mi kedvencünk a rákkal és kagylóval turbózott shifudo. A Wolton találjuk őket is. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Mostantól úgy is ehetsz a Teyfölben, mintha otthon lennél

?>

A szentendrei Teyföl konyhája kiváló, a hangulat pedig baráti. Téli fejlesztésük a teraszon felállított iglu.

Szponzorált

Édesítsd meg a hideg téli napokat! – 6 téli édességlelő helyet ajánlunk

?>

Bejgli vagy flódni, mákos vagy diós, cupcake vagy szaloncukor, bonbon vagy mákosguba-torta. Ki ne örülne egy ilyen édes meglepetésnek?

Szponzorált

5 mediterrán hely, ahol pastel de nata, tapas és mezze felett lázadhatunk a hideg ellen

?>

Összegyűjtöttünk 5 helyet Budapesten, ahol az ízek, az italok és a hangulat felmelegítik fagyos ujjainkat, és egy kicsit a lelkünket is.

Pop-up büfét nyitott a Natura Hill Zebegényben

?>

Izgalmas pop-up büfével rukkolt elő a Natura Hill Zebegény központjában.

Neked ajánlott

A