Hiába gondolnánk, hogy nincs kézzelfogható alapja annak, hogy "fotózhatósága", dekorativitása miatt (is) fusson be egy hely, a közösségi média képmegosztó alkalmazásain fontos, hogy egy-egy étterem, cukrászda a legjobb arcát tudja mutatni. A szolgáltatónak ezzel is számolnia kell, hogy fontos a jelenlét, a vendégek pedig gyakran választanak a produktum mellett külcsín alapján is, hiszen egy-egy elkészített és megosztó fotó beszédesebb, mint valaha. Ezek a listák külföldön is közkedveltek, arról nem beszélve, hogy a turisták sokszor hashtagre vagy az adott lokációra keresve, kizárólag kép alapján döntenek arról, hogy hol kávézzanak és merre vacsorázzanak este. Tapasztalatunk nekünk is van, hogy hol a legjobbak a fények, melyik enteriőr mutat a legjobban, ehhez pedig aki még kihagyta volna a WeLoveBudapest Instagram felületét, annak nagyon ajánljuk.

1/20

New York Kávéház

A több mint 120 éves New York Kávéház számos legendás vendége, irodalmi  és építészeti jelentősége miatt szerepel mai napig a legtöbb hozzánk látogató turista bakancslistáján. Szemmel is felfoghatatlan az itteni pompa, amit nehéz átadni fotókkal, ám mégis sokan próbálják megörökíteni azt.  

2/20

Szimply

A Röser-Udvarban található Szimplyben egészséges, laktató és nem utolsósorban nagyon látványos reggelik készülnek. Nincs az a superfoodos reggeli fogás, amit fogyasztás előtt le ne fotóznának. 

3/20

Hilda

Mi is és a vendégek is szeretik a Hilda enteriőrjét: Melka Gábor képzőművész gyönyörű mozaikfala előtt rengetegen fotózkodnak és az 81 font Építésziroda egész hildás munkája figyelemre méltó.  

4/20

Émile

Az Émile az egyik legjobb dolog, ami egy pasaréti villával történhetett. A Gerbeaud-ház tagjaként számon tartott hely enteriőrje sokféle és változatos, ahogy nyári szezonban a kertet is előszeretettel élvezik és fotózzák a vendégek. 

5/20

Bárkert Bistro

A Várkert Bazár nemrég nyílt olaszos bisztrója kávéházas enteriőrrel költözött be a történelmi épületegyüttesbe. A nagy belmagasság eleve elegáns megjelenést kölcsönöz neki, és a sok zöld növény teszi még hangulatosabbá.  

6/20

Ramenka

A Kazinczy utca ramenezőjénél egyszerűbb enteriőrrel ritkán találkozni, ám itt éppen a gazdag ázsiai leveseken és azok tálalásán a hangsúly. Kedvelt fotótémák a színes levesek és a hozzájuk adott fa merőkanalak.  

7/20

Villa Bagatelle

Egy nagyvonalúan felújított budai villa ad otthont a Villa Bagatelle-nek, melynek népszerűsége töretlen - főleg a környéken lakó hölgyek látogatják és fotózzák szét a reggelizőt, ahol különösen odafigyelnek az érkező fogások tálalására is. 

8/20

Chez Dodo

Az egyik legszebb és legkifinomultabb desszertező a Chez Dodo, ahol a macaronok rajongói ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint azok, akik csak egy csésze kávét innának, sütiillatban és pasztel díszletek között. A kis kolibri is hamar védjeggyé vált.  

9/20

Black Swan

A Black Swan egy olyan koktélbár, amit akár New Yorkban is el tudnánk képzelni. A hosszan elnyúló bárpult mögötti létrával is ellátott polcrendszer legalább olyan látványos, mint a bartenderek varázslatai.  

10/20

Szimpla Kert

Nem nagyon kell magyaráznunk a Szimpla Kert népszerűségét és az Instagramos kontent-dömpinget sem. 2011-ben a Lonely Planet a világ 100 legjobb bárja közé választotta, folyamatosan szem előtt van és egyetleg Budapestre látogató turista programjából sem maradhat ki, korosztálytól függetlenül. Az élményt természetesen fotóval koronázzák. 

11/20

High Note SkyBar

Nincs még egy olyan budapesti rooftop bár, ahol szinte karnyújtásnyira van a Bazilika kupolája és mindezt egész évben élvezhetjük. A tavaszi/nyári szezonban a sárgaszín heverők a kedvelt fotótémák, természetesen a kupolával a háttérben, de jól látszik innen a Budapest Eye, a Gellért-hegy és látványos koktélokkal, süteményekkel is készülnek. 

12/20

Krak'n Town

A steampunk stílusú Krak'n'Town boxaiban sörözni olyan, mintha egy film vagy egy színdarab díszleteiben ülnénk. Erős identitású sörbár ez, ahol mindenki készít képet a plafonon pöffeszkedő polipról vagy a pultnál felfüggeztett léghajókról.  

13/20

Sáo哨

Madárkalitkáival, dekoratív lámpatesteivel és a növényekkel operálva igazán egyedivé válik a vietnami bisztró, ami a zsúfoltság ellenére nem hajlik giccsbe. Még az extrán stílusérzékenyek is komfortosan érzik itt magukat, és szívesen fényképezik a helyet, az ételeket.  

14/20

Mazel Tov

Nyitásakor is nagy szenzáció volt az Akácfa utcai belső udvar, ám az idő előrehaladtával egyre több részleten csiszoltak és egyre mutatósabbá vált a Mazel Tov. A növényfal és az egész hely megvilágítása bravúros, de a fogások is jól mutatnak a fotókon.  

15/20

Vicky Barcelona

A Vicky Barcelona és a hozzá tartozó Jardin Bar is olyan atmoszférát hoztak a városba, ami igazán különleges, hiszen egyetlen megszokott bisztróra sem hasonlítanak. Mindkét helyen nagy Insta-favorit a mosdó is.

16/20

Jamie's Italian Budapest

A Jamie's Italian nyitásakor szólt a legnagyobbat, de mai napig telt házakkal mennek az esték mind a nyári, mind a téli szezonban. A látványos belső kialakítást nagyon szeretik a vendégek, ahogy a híres brit séf nevével logózott damaszt szalvétákat és az ételek tálalását is.  

17/20

Börze

Régi kávéházakat idéz a Börze, amiről fiatal kora ellenére már megannyi fotó készült. A domináns piros szín, a sárgaréz lámpatestek és a burkolatok különlegesen harmonikusak, nagyon jól mutatnak.