Keresés EN

Szabadidő

Jógára fel! – 6 szabadtéri jógaóra Budapesten

Végre megérkezett a nyár, és ezzel párhuzamosan egyre több időt töltünk a szabadban. Az esti fröccsök és a hétvégi grillpartyk mellett a mozgás is jobban esik a kék ég alatt, és szerencsére ezt nem csak mi gondoljuk így. Összegyűjtöttünk 6 jógaórát, amit a város legkülönbözőbb pontjain tartanak - a tetőbároktól kezdve a Duna-partig - de ami közös bennük: zavartalanul élvezhetjük a nap sugarait gyakorlás közben. Már csak a jó időben kell reménykednünk.

1/6

Aria Hotel

A Bazilika tőszomszédságában álló luxus butikhotel tetőterasza esténként a koccintásoktól hangos, hétvégén pedig a jógamatracok foglalják el a terepet. A terasz fedett “télikerttel” is rendelkezik, így időjárástól függetlenül fogadják a vendégeket, akár iszogatni, akár mozogni jönnek. Mint ahogy a neve is utal rá, a Harmony Rooftop Ashtanga Yogán a jóga kötöttebb, fizikailag nagyobb kihívást jelentő irányzatával, az astangával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A dinamikus jógaórát követően garantáltan elfáradunk, de így csak még édesebb a pihenés, ugyanis a gyakorlatok elvégzése után 2 órán keresztül ingyenesen használhatjuk a hotel wellnessrészlegét. A belépőhöz jár még egy welcome drink, és a lenyűgöző belvárosi panoráma.

Mikor?
Június 19.
Mennyibe kerül? 5000 Ft
További info

2/6

Margitsziget

Bármikor is jönne rátok a jógázhatnék, a Margitszigeti Nagyrétre szinte akármikor kilátogathattok, itt ugyanis a hét majd’ minden napján tartanak jógaórát – hacsak az időjárás közbe nem szól. A választék gyakorlatilag olyan sokrétű, mint akármelyik stúdióban, azzal a különbséggel, hogy a madárcsicsergés nem magnóról szól. Az időpontok és a személyes igények függvényében mindenki eldöntheti, hogy nyújtósabb jin jógán, a kötött sorozatból álló astangán, vinyasza flown vagy erősítő jógán szeretne részt venni, de tartanak kimondottan kezdőknek szóló órát is. A gyakorlások nagy része délután zajlik, így munka vagy suli után bőven belefér, hogy kiugorjunk a szigetre és levezessük a napi stresszt. A részvétel becsületkasszás alapon működik, kivéve a workshopok és tanfolyamok esetében, melyek nagy részét amúgy is beltéri helyeken tartják. Az első alkalommal regisztrálni kell, de ezt követően akármikor részt vehettek az órákon előzetes bejelentkezés nélkül.

Mikor? Minden hétköznap és vasárnaponként (szombaton workshopokat tartanak)
Mennyibe kerül? Becsületkasszás
További info

3/6

PONTOON

A legújabb Duna-parti szórakozó/közösségi hely, a PONTOON is alkalmi jógastúdióvá válik idén nyáron. Első jógaórájukra Live DJ Settel és Duna-parti naplementével készülnek. A dinamikus vinyásza flow órát a 360 Bar jógafelelőse, Szappan Petra tartja. Ez a jógairányzat kimondottan azoknak szól, akik nem félnek megdolgoztatni a testüket, de a kezdőket ugyanúgy várják, mint a rutinos jógázokat. Rossz idő esetén sem kell megijedni, hiszen ha a kinti körülmények nem megfelelőek, akkor a társaság egy szinttel lejjebb költözik, a PONTOON fedett részére. Ne felejtsetek el regisztrálni az eseményre, és a jógamatracot se hagyjátok otthon (ha nincs, jelezzétek, és segítenek szerezni egyet). A napüdvözletek után pedig akár maradhattok is élvezni a zenét és a társaságot, ha már egyszer helyben vagytok.

Mikor?
Június 22.
Mennyibe kerül? 3000 Ft
További info

4/6

Kopaszi-gát

Apagyi Alexandra jógaoktatóként egy sajátos mozgásformát dolgozott ki, ami a hatha jógát ötvözi a kínai harcművészetekkel, a végeredmény pedig az Avala jóga, amit bárki kipróbálhat a Kopaszi-gáton tartott foglalkozásokon. Az Avala jóga lényege, hogy a testtudatosságot fejleszti, sokkal intuitívabb és kevésbé pózcentrikus, mint a legtöbb jógairányzat, emellett nagy szerepet kap az improvizáció, mind az oktató, mind a résztvevők szempontjából. Alexandra heti 1-2 alkalommal tart csoportos órákat a gáton, az időjárás és az érdeklődés függvényében. A margitszigeti jógához hasonlóan itt is becsületkassza működik, viszont e-mailben előre be kell jelentkezni.

Mikor?
Június 15., 17.
Mennyibe kerül? Becsületkasszás
További info

5/6

360 Bar

A 360 Bar idén harmadik szezonját kezdte meg a város felett, és az eddig bevált recepten ezúttal sem változtattak: a tavaly is nagy sikernek örvendő rooftop jógákat havi rendszerességgel rendezik meg Szappan Petra vezetésével. A PONTOON-on tartott órához hasonlóan itt is a vinyásza flow irányzattal ismerkedhetnek meg a résztvevők. A fizikailag kicsit nagyobb kihívást jelentő jógaórára kezdőket is várnak, őket külön instrukciókkal segítik a gyakorlás során. Rossz idő esetén sajnos nincs esőbiztos alternatíva, de megfelelő időjárási körülmények között ez az egyik legjobb jógahelyszín. 9 emelettel a város felett megszáll egyfajta különös nyugalom, az ászanák gyakorlása közben pedig nem mindennapi látványban gyönyörködhetünk. Bár a terasz 110 férőhelyes, érdemes időben regisztrálni.

Mikor?
Június 25.
Mennyibe kerül? 3000 Ft
További info

Hasonló tartalmak

Szabadidő Kultúra

Múzeumok karácsonya 2023

A Magyar Természettudományi Múzeum, karöltve a Budapesti Történeti Múzeummal, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeummal, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal, a Magyar Nemzeti Múzeummal és az Országos Széchényi Könyvtárral megszervezi december 16-án a Múzeumok karácsonyát. Az intézmények különböző ünnepi hangulatú előadással és foglalkozással készülnek: megtudhatjuk például, hogyan zajlott a reformkorban az ünnep, kipróbálhatunk egy 100 éves szaloncukorpapír-rojtozót és lesz adventi barkácsműhely is kicsiknek-nagyoknak!

Télen is remek szórakozást nyújt a Budapest Bejáró

?>

Ha szeretsz sétálni és rajongsz az érdekes történetekért, a Budapest Bejáró ingyenes programját éppen neked találták ki!

Korizz és olvass az ünnepek alatt az ÉnBudapestem applikációval!

?>

Az ÉnBudapestem applikációval rengeteget spórolhatunk és a legújabb budapesti hírekről sem maradunk le.

Jobb, ha ezen a hétvégén nem tervezünk kirándulást a Pilisbe

?>

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein.

Neked ajánlott

A