Tény, hogy nincs mindenkire ugyanolyan hatással az egykor még Bálint-nap néven emlegetett február 14-e, enni azonban mindannyian szeretünk. Ezért érdemes figyelni a vendéglátóhelyekre, amik különleges ajánlatokkal készülnek majd a párban érkezőknek. Ragadjuk meg hát bátran az anyukánkat, egy jó barátot vagy a szerelmünket, és használjuk ki, hogy a Go-Free-ban ajándék szörpöt kapunk a formációért, vagy hogy a Fat Mo's-ban duplakoncert fog szólni a hétvégén.

1/3

Go-Free Bar

A Dohány utcai Go-Free Bar gazdagon megpakolt édességeire eddig is számíthattunk, ha instant boldogságra volt szükségünk, és Valentin-napon sem maradunk krémes, gyümölcsös, tejszínhabos gofrik nélkül. A szokásos variációk mellé epres-belga csokis kombináció is kerül, ráadásul a párban érkezőket megajándékozzák egy-egy szörppel is. Szóval, ha szívesen kezdenénk a reggelt belga módra, irány a VII. kerület! Az ajánlat persze egész nap érvényes.

2/3

Jardinette

Már önmagában a 'francia' jelző is képes romantikus hangulatot árasztani, és a Jardinette ezt ügyesen fokozza. Aki kedveli a fehér abroszokat, az üvegtetőn át besütő napfényt és a 'távol a város zajától' érzést, már veheti is a cipőjét. Az étlapon franciás és magyaros fogásokat is találunk, ráadásul Valentin-nap alkalmából egész hétvégén különleges menüvel készül a csapat, amiről sok mindent elárul, hogy tartalmaz egy Édes együttlét nevű desszertet is. A We Love Budapest jelszó bemondásáért pedig 10% kedvezmény jár az a la carte fogyasztásból.

3/3

Fat Mo's

Fat Mo's olyan Valentin-napi opció, melyet akkor is bedobhatunk, ha egy kevésbé lelkes férfi ismerősünket szeretnénk ünneplésre csábítani. Elég megemlíteni, hogy ezen a '20-as évek Amerikáját idéző helyen többek között méretes steakek és fajitasok jelentik a vacsorát, ami mellé skót, ír, kanadai és amerikai whiskey-kből is lehet italt választani. A hétvégén ráadásul dupláznak az élőzenés koncertek terén, és extra desszerttel bővül a kínálat, vagyis az ünnepi alkalomból pekándiós brownie-t is kérhetünk, melyet fahéjmousse-szal és piros gyümölcsökkel tálalnak.