Egyre több az ígéretes fagyizó a városban, s ezáltal azok az egységek is szaporodnak, ahol nem „csak” szimpla főzött fagyit kapunk, hanem valami extrát is. Például jégnyalókát, hideg lapon készülő, saját magunk által összeállított verziót vagy éppen briósban kínált hideg krémet. Megnéztük, hogy hol kaphatunk a sima gombócos vagy olaszos spatulás változatok mellett/helyett rendhagyó variánsokat.

1/5

Pops! (bezárt)

A formula egészen egyszerű, a kivitelezés pedig szép, hűsítő és nagyon gyümölcsös. A Karavánban található jégnyalókázó neve természetesen az angol „popsicle” kifejezésből ered, és a perverz összekacsintás helyett inkább hívjuk „popszi”-nak, hiszen a csapatuk is így szólítja. A pálcikás jeges gyümölcsök szinte minden ízben kaphatóak: zöldalma, sárgabarack, narancs, kókusz, maracuja, cseresznye, ananász és ezek házasításai – hogy csak párat említsünk. Színezőanyagoktól, tömegnövelőktől mentesek.

2/5

Gelati & Co.

Nemcsak a kiváló szicíliai süteményekért és az ízletes kávéért érdemes betérni a valóban olasz cukrászdába, hanem Domenicóék mennyei briósban kínált pisztáciafagyijáért is. Bár a többi fagyi is nagyon rendben van, akár a gyümölcsösökre, akár a tejszínesekre gondolunk, nekünk mégis ez a péksütis, brontei pisztáciából készült fagyis változat a favorit.

3/5

Pharma Ice Cream

A kedvelt Pharma Bar nyári dobása a fagyis pult, melyből nemcsak szimpla hideg édességet mérnek, hanem koktélokat is – fagylalt verzióban. Azt ne várjuk, hogy két gombóc szeszes fagyi után Zacher Gábor felügyeletével fogunk éjszakázni, de egy kis zsibbadást azért ráküld a nyelvre a Russian Flower (vodkával), a Quincy (birspálinkával) és a Secret Garden (ginnel). Az Encsről érkező fagyik alkoholos válfajainak kidolgozása nem volt egyszerű munka, de az eredmény meglepő és igencsak frissítő lett.

4/5

Barber's Wife

Tudjuk, hogy a Barber's Shopból ki vannak tiltva a hölgyek, de mit csináljanak, ha szívük választottja éppen borostaigazításon van? Térjenek be a Király utcai egység mellett üzemelő Barber's Wife-ba, ahová nyárra elhozták a thai tengerpartok kedvencét, a jéghideg lapon készülő fagyikülönlegességet. A variációk végtelenek, hiszen Bounty szelettől kezdve a karamellönteten át, a ház brownie-jáig minden kérhető a körülbelül 3 gombócnak megfelelő nyalánkságba. A készítési idő körülbelül 3 perc, amit nyugodtan végigmozizhatunk, mert elég izgalmas folyamat.

Barber's Wife
Cím: 1061 Budapest, Király utca 6.
Nyitva tartás: kedd–vasárnap: 08:30–22:00
Barber's Wife Facebook