Keresés EN

Gasztró

A tíz legjobb új hely 2013-ban – szerintetek

Egy toplisták nélküli évzárás legalább olyan üres lenne, mint a karácsony csillagszóró nélkül, ezért átmenetileg megszakítottuk ajándékkutató-expedíciónkat, és elmerültünk a szeszélyes látogatottsági adatokban. Kutatómunkánk első gyümölcse 2013 legjobb új helyeinek toplistája.

1/9

Kiosk

A Március 15. tér Piarista épületében nyár elején megnyitott Kiosk belmagasságával, hangulatával és lokációjával is magasra tette a lécet. Nyáron a Duna közelsége miatt a terasz a nyerő, télen pedig a szellős, természetes anyagokra improvizált belső tér nyújt menedéket az orrpirosító hideg elől. A Kioskot nem lehet egysíkúsággal gyanúsítani, ugyanis beszélgetésre, melófelejtő sörözésre / borozásra / koktélozásra, vacsorázásra, továbbá táncolásra egyaránt alkalmas.

2/9

Pagony kert (Bezárt)

Emlékeztek még a Sziget alatt pusztító hőhullámra, amikor annyira meleg volt Budapesten, hogy a kóbor kutyák sivatagi rókává változtak, és a oroszlánjai közül kettőt hőgutával kórházba szállítottak? A buckalakókon kívül feltételezhetően senkinek sem hiányzik a 36 fokos árnyék, viszont a teraszos helyekért mindnyájan elmorzsolunk egy–egy jeges széltől kicsorduló könnycseppet a decemberi mínuszokban. A június elején debütált több okból is kiemelkedik a budapesti kabriók mezőnyéből, így senki se érjen meglepetésként, ha hatására leküzdhetetlen időgép-építhetnékje támad. A majdnem százholdas Pagony helyszíne a lankákkal övezett, régi gyerekmedence-szekciója. Hangulatában a fesztiválok és a strandok életérzése keveredik, míg a választék ételek (brazil steak, francia hamburger, lazac, kacsahús, linzer) és italok (cseh sörök) terén is nemzetközi, akár Piszkos Fred bűnlajstroma.

3/9

Méter

A Kazinczy és a Dob utca sarkán, a Macesz Huszárral szemben parkoló , ráadásul minél többet kérsz, annál jobban jársz (a máj és a józan ítélőképesség véleménye nem mérvadó). Egy méter ital tíz adagot tesz ki, az ára viszont csak nyolcat – legyen szó sörről, fröccsről, vodkáról, vagy épp ginről. Baráti ivászatokra és ismerkedésre tökéletes, viszont aki még egyszer elsüti a Meghívhatlak egy méter sörre? dumát, azt azonnali hatállyal eltávolítják az ajtón, rosszabb napokon az ablakon át.

MÉTER
Cím:
1075 Budapest, Dob utca 31.
Nyitva tartás: K 16:00-01:00, Sz-Cs 16:00-02:00, P-Sz 16:00-03:00

4/9

The bigfish

Az március óta kisbetűvel, de nagy sikerrel lubickoló(a műfajhonosító a hazai uszonyosokra fókuszáló, 2012 nyarán megnyitott volt), ahol a füstölt makrélától a kalamáriig minden megtalálható, ami néhány napja még a tengerben úszkált. A naponta frissülő választékot az aktuális kapás alakítja, a menü pedig jóval kifinomultabb annál, semmint hogy érdemes lenne leragadni a fish and chipsnél – persze csalódni az sem fog, aki az örök klasszikusra szavaz.

5/9

Szezon

Csipkebogyónyi kétség sem férhet hozzá: Budapest legegészségesebb szomjoltóit. A város egyetlen biokocsmája a zöldség- és gyümölcslevek alapvetései mellett James Bond italkészítési instrukcióját is átértelmezte, ugyanis a elixírjeit préselik, nem turmixolják. A hagyományos módszer mellőzésének oka a vitaminok megőrzésében keresendő: a turmixolás során keletkező hő kigyomlálja a fontos tápanyagokat. Ha a két táblát megtöltő választékot szűkösnek találnád – bár ennek az esélye a nullán csimpaszkodik -, csak mondd ki a varázsszót (kedvenc zöldség vagy gyümölcs), és máris záporoznak a lehetséges gyógyital-kombók.

Mahung Biokocsma és Juicepub (bezárt)
Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

6/9

Kocka

A komplexitás ideálját kergető helyek gyakran a sokat akaró szarkák sorsára jutnak, ám a koncepcióját tekintve kicsit sem négyzetes nem fenyegeti a szétcsúszás veszélye. A profizmus és az összeszedettség legízletesebben az éjfélig nyitva tartó konyhában manifesztálódik, ahol a és a beszerzett alapanyagokra komponált, tapas jellegű herkentyűktől kezdve a salátákon át egészen a hamburgerekig minden megtalálható - az 1490 forintos napi menü már csak dohányzóterasz a Kocka tetején. A programnaptár elektro fókuszú DJ-ktől roskadozik, a Kazinczy utca 48. pedig lelkes kockulóktól, ami a Minusplus tervezésű, otthonosan minimál enteriőr, valamint a Kocka sokoldalúságának fényében érthető, akár egy veterán programozónak a C++.

Kocka (bezárt)
Cím: 1073 Budapest, Kazinczy utca 48.

7/9

Hello Baby Bár (Bezárt)

Palotahomlokzat, rusztikus erkélysor, kőbábos korlát, érzéki fények, 5 bárpult és DJ-k a világ minden tájáról. Az Andrássy út 52.-ben, az 1800-as évek végén épült a sejtelmes elegancia megtestesítője, amelynek kialakítása során néhol megtartották, néhol pedig esztétikusan megtörték a patinás helyszín adottságait. Az enteriőr legmonumentálisabb elemei az erkélysorokat összefogó, áttetsző gömbök, amelyek az esztétikai élményen kívül a téli hőszigetelésről is gondoskodnak.

8/9

The Donut Library - Újlipótváros (Bezárt)

Az amerikai fánkokra és fánkfalodákra rászáradt asszociációkat jobb, ha a elfelejted: itt nem a fánkhasú rendőrök émelyítő cukorbombáival mérgezik a jónépet. A egyaránt egy budapesti sütödében készülnek – változatos ízekben, saját recept alapján, és kizárólag természetes alapanyagokból. Fogsorvasztó szénsavasok helyett szörpökkel, egy pohár hideg tejjel, esetleg kávéval öblítheted le a fánkot, a szellemi betevőt pedig az olvasókról álmodozó könyvek szervírozzák.

9/9

Tip Top Bar

Nem csak Horváth Charlie szeret az ég felé nézni, így egy tetőteraszos, körpanorámás lakásra egyetlen épeszű budapesti sem mondana nemet. A válasz a esetében is igen, hála a harsogóan friss DJ szetteknek, a fröccsöknek, és a naplementéknek. A bejutás néha jelszóval védett - gondolatolvasók előnyben.


Tip Top Bar (bezárt)
Cím: 1053 Budapest, Kecskeméti utca 3.

Hasonló tartalmak

Gasztró

5 hely, ahol karácsonyi varázslat vár

?>

5 csodás, ünnepi díszbe öltözött helyszínt mutatunk, ahol igazán átélhetjük a karácsony hangulatát.

Tudjuk, hol állsz sorba jövő héten! – Az év egyik legizgalmasabb ázsiai bisztrója nyitott meg a Hunyadi téren

?>

Cheeseburger spring rolls és mekis almás pite vagányra kalibrálva – a ZEN Eatery az év egyik legjobb ázsiai étterme lett!

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Véndiák – minél idősebb, annál fiatalosabb

?>

Az 1938 óta működő Véndiák mindenki számára tud olyat nyújtani, ami után elégedetten távozhat: magyaros ebédet, hamburgert, desszertet vagy koktélt.

Neked ajánlott

A