1/7

Az Adóhivatal Pest Megyei Igazgatósága

A legkevésbé sem várnánk ezt egy állami hivataltól, biztos nem ez volt a választás fő szempontja. A Spirál irodaház nevét egy valaha itt állt autószervizről kapta, mert abban volt egy spirál alakú rámpa. A vagány recepciós pultot maga Demeter Nóra vezető építész tervezte.

XIII., Dózsa György út 128–130.

2/7

Hotel Zichy Palace

A régi és az új példány összeillesztéséből egy sikeres, keresett, több díjat elnyert szálloda bontakozott ki, amely komolyan hozzájárult Belső-Józsefváros divatba jöveteléhez. A Körút és a Mikszáth Kálmán téri romkocsmanegyed között.

VIII., Lőrinc pap tér 2.

3/7

LogMeIn start-up

A világsikerű cég Budapesten képzeli hosszú távú fejlődését. Ez a design nem az ügyfeleknek, hanem a saját dolgozóknak szól. A Paulay Ede utcai irodát a hírek szerint kinőtték, és kiveszik a hozzá csatlakozó Andrássy úti irodát. Ott biztos nagyobb és másfajta recepció lesz.

VI., Paulay Ede utca 12.

4/7

Republic of Art Reklámügynökség  

Ez nem egy nyilvános tér, mégis úgy gondolta az ügynökség, kliensei megérdemlik, hogy ismét a legújabb kordivathoz igazítsák a belső tereket. A sajtóközleményben a romkocsma-esztétikára hivatkoznak. A fenti képen ugyan nem látszik, de egy piros Fiat 500-as is a közelben áll.

V. Vigyázó Ferenc utca 4.

5/7

Corvinus Egyetem, új szárny

Nemcsak az adóhivataltól, de egy egyetemtől is csak újabban várható el a legkorszerűbb stílus. A Corvinus recepciós pultja egyenesen a világsikerű magyar találmányból, az üvegbetonból készült. Drága lehetett, de szépen szimbolizálja a transzparenciát.

IX., Közraktár utca 6.

6/7

Gresham Four Seasons Hotel

Az 1907-ben elkészült palota ma a legfényűzőbb szállodák egyike, az új budapesti luxus jelképe. A szobákban a Szabó Ervin Könyvtártól vásárolt régi Budapest-fényképek modern nyomatai vannak. Hangsúlyosan szerepel a szállodában a kortárs magyar művészet is, az étteremben Konkoly Gyula pipacsfestményei, a recepciótól kissé távolabb Yengibarian Mamikon, az örmény-magyar szobrász művei.

V., Széchenyi tér 5–6.

7/7

Atrinova Irodaház

Ez az irodaház önmagában nem keltene feltűnést. Egy japán cég építtette, nem sokkal 2000 előtt lett kész. Sokáig a második legfeltűnőbb recepciós pult volt a városban, aztán a Művészetek Palotája eredeti, rézzel fedett pultját lecserélték, és akkor az élre került.

V., Bajcsy Zsilinszky út 42–46., Nagysándor József utca sarkán