Hogy hol isznak az egyetemisták? Tulajdonképpen akárhol, de azért vannak minden vendéglátóipari egységek, amelyek az évek alatt már szinte összenőttek bizonyos felsőoktatási intézményekkel. Korábban kitárgyaltuk már ivás tekintetében az ELTE Bölcsészkarát és a Műegyetemet, most pedig a Corvinuson a sor.

1/6

Corvinus Café 

A valamiért igencsak népszerű Corvinus Café megosztó: belső dizájn helyett inkább csak vörös neonfények, csúnyácska plakátok, valamint rozoga berendezési tárgyak vannak, viszont cserébe rengeteg az egyet fizet kettőt kap italakció, és olcsón hangulatba lehet kerülni. Ez az a fajta hely, ahova spontán módon, az utcáról nem térne be senki, ennek ellenére sokan járnak, mert hát a haverok is itt vannak. Kétségtelen, hogy valamit jól csinálnak (valószínűleg az italakciókat), mert híre és vendégköre is van ennek az igencsak bizarr pincének.

2/6

Trapéz Kocsma (Bezárt)

Tipikus egyetemi kocsma a Csarnok mögötti utcában bujkáló, kétszintes Trapéz, amelynek furcsa - már-már csúnyának is mondható - dizájnja folyamatosan bevonzza a tanulni, kávézni vagy sörözni vágyókat, főleg, hogy a Corvinus két épülete között van. Az itt a jó, hogy bármi lehetséges, például legálisan firkálni a falra, óbégatni a boldogságtól, romantikázni a félhomályban, vagy éppen a polcokon tárolni az oda nem illő dolgainkat, sőt még zenekari próbát is hozhatunk, hiszen van egy erre alkalmas pince. A névválasztást illetően semmi ötletünk nincs, még a környéken sincs semmi, ami trapézhoz hasonlítana, de végül is ez nem is számít.

3/6

Morrison’s Közgáz (Bezárt)

Az egyetem hátsó oldalában található klub Közgázpincéből avanzsálódott először Közgáz klubbá, majd lett belőle School Club, később pedig a Morrison’s lánc büszke tagjává léptették elő. De az, hogy régen mi volt, nem fontos, a lényeg, hogy itt a szokásos Morrison’s üzleti modellel találkozhatunk: 9-ig tartó olcsó koktélokkal, az ezzel együttjáró fiatalokkal, akik természetesen úgy buliznak, mintha nem lenne holnap.

4/6

Café Mézes

A közvetlenül a Vásárcsarnok melletti Café Mézes régen még Csarnok Korcsma néven futott és pepita padlóval, sok barna színnel, és furcsa szaggal csalogatta magához vendégeit. A nagy átalakulás 2012 augusztusában történt, azóta pedig mézes pálinkával, rendezvények, szülinapok, baráti összejövetelek lebonyolításával foglalkoznak 5 helyiségben és zegzugos labirintusokban.

5/6

Pedál (Bezárt)

A régen Tandem névre hallgató hely egy igen népszerű Közgázos és az összes többi környékbeli egyetemhez is köthető kocsma, kerek asztalokkal, félhomállyal és viszonylag egyhangú belső térrel. De nem is azért jön ide az ember, hogy a belsőépítészetről elmélkedjen, hanem a társaságért, az elfogadható árakért, és persze azért, mert közel van minden oktatási intézményhez.

6/6

Monyó

A Kálvin téri templom mellett, a metróépítésbe beágyazva található a Monyo Café, ahova mindig érdemes betérni egy kemény tanítási nap után. Az egyetlen negatívum az, hogy egy kicsit sötét, de ez talán meg is adja azt az alaphangulatot, ami egy alkohollal kapcsolatos estének kell. A Monyo egyébként elég kicsi, de nagyon gyorsan meg tud telni emberekkel, és ilyenkor az italszerzést Frodo Mordor felé vezető útjához lehetne hasonlítani. Alkalmanként egyébként Dj-k is fellépnek itt, de a kisebb koncertek sincsenek kizárva.