Keresés EN

Szabadidő

Egy nap alatt Budapesten - klasszikus utakon

A közhiedelemmel ellentétben egy tradícionális városi felfedezőtúra korántsem az unalom földi helytartója, és nem csak a turisták kiváltsága. Ez nagyban betudható Budapest sokoldalúságának, valamint annak, hogy a tradícionálisként jellemezhető útvonalakat járva az nagyvárosi élet egyik legédesebb szeletéből kaphatunk kóstolót. Budapest klasszikusan.

1/4

Reggel - Egy régmúlt reggeli

A Ferenciek terén található Jégbüfé szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a múlt század közepén megállt az időben. Az enteriőr mellett az ízek is nosztalgikusak, az pedig, hogy a pultot támasztva, az ablak túloldalán kavargó forgatagot figyelve is elfogyaszthatjuk a képviselőfánk-eszpresszó kombót, már csak hab a régies torta tetején. A dicső múltra visszatekintő Gerbeaud Cukrászda a egyik fénypontja. Az elegáns enteriőr a Nyugat-generációnak otthont adó szalonok hangulatát idézi, így ne lepődj meg, ha Kosztolányi szellemét is a teraszra képzeled. Az ücsörgő turisták nem a fantáziád szüleményei, de nyugodtan vegyülj el közöttük. Egyszer mindent ki kell próbálni, és az sem mellékes, hogy a Gerbeaud a klasszikus Budapest fontos alkotóeleme.

2/4

Dél - Az Aranyszarvas legendája

Az egykori bohémnegyed, a Tabán szívében található Aranyszarvas olyan, akár egy rusztikusságában letisztult vadászterem. Persze ez csak a felszín, és ugye mindannyian tudjuk, hogy a tartalom mennyivel fontosabb. Az Aranyszarvas e tekintetben sem okoz csalódást, a kortárs magyar konyha legjobb fogásai kerülnek a tányérodra – szó szerint, az elmúlt évek díjesője nem a véletlen műve.
A közelében megbúvó szintúgy remek választás. E minden tekintetben hagyománytisztelő étterem patinásan omladozó környezetben, magyaros gasztro-műalkotásokkal várja a tradícionális ízekre éhezőket.

Aranyszarvas (bezárt)
Cím: 1013 Budapest, Szarvas tér 1.

3/4

Délután - A pálinkától a gyógyvízig

A Magyar Pálinka Házában a hangulatfokozó hungarikum szinte mindegyik zamata megtalálható – a baracktól kezdve a banánon át egészen a köszmétéig. Sajnos helyszíni kóstolásra nincs lehetőség, de ennek ellenére elégedetten, és legalább nem szlalomozva fogsz távozni a szakavatott eladókkal fűszerezett üzletből. Minőségi szőlőszármazékokért - és a miatt - a felé vedd az irányt. Amennyiben a kultúra oltárán áldoznál, a a helyed, ahol a legnagyobb hazai vonatkozású műalkotás-kollekcióban gyönyörködhetsz. A változatosság kedvéért a lévő is útba ejtheted. E trendérzékeny intézmény a kortárs képzőművészetekre koncentrál, és évi öt-hat kiállításával Európa-szerte visszhangokat kelt. Természetesen egyéb múzeumok - a teljesség igénye nélkül: Ernst, Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai, , , , , , - is tárt karokkal várnak, csak győzd szusszal és idővel!

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Szabadidő Gasztró Szponzorált

Tante Fanny családi nap a Budapest Park jégpályáján

A karácsonyi időszak kedvenc családi programjait élhetjük át december 10-én a Tante Fanny családi napon.

24 nap, 24 program – Készülj a We Love Budapest adventi naptárával az ünnepre

?>

Hamarosan kezdődik az advent, mi pedig minden napra ajánlunk egy programot az ünnepre készüléshez.

Szabadidő

Kalandok és gasztroélmények a téli Budapesten! - Mesés téli napok várnak ránk a fővárosban

?>

Fényben pompázó karácsonyi vásárok, ünnepi hangulatú programok, jégpályák, páratlan reggelik és meghitt vacsorák, színház és megannyi élmény vár ránk.

Neked ajánlott

A