Kiürül a főváros és mindenki valamelyik fesztiválon tombolja ki az éves fáradalmát és gyűjt erőt az őszre. Magyarországon bármerre találunk nekünk tetsző fesztivált.

1/5

Hegyalja Fesztivál

Ha július második hétvégéjén épp az országan bolyongunk, induljunk kelet felé és a világörökség részén, a világhíres tokaji aszú hazájában megleljük a Tokaj-Hegyalja Fesztivált a Tisza partján. Nem árt ha kellően alternatívak vagyunk, van bennünk egy jókora rock és punk zene szeretet egy kis elektronikával fűszerezve. Az árak szinte itt a legalacsonyabbak, beleértve a belépőket és az étel-ital fogyasztást. A zenei palettán szinte az összes magyar zenekar megjelenik, de nagy nevű külföldi előadók is megpengetik húrjaikat. A Tisza-parton történő sátorozás pedig egy igaz kalandtúrával ér fel. Ha már Tokaj, akkor mindenképp be kell térni a helyi borászatokhoz, majd megkóstolni az aszúval készült specialitásokat.

2/5

Volt Fesztivál

Július kezdetekor vegyük nyugat felé az irányt az ország legtávolabbi csücskébe. Miután megcsodáltuk a Fertő-tó szépségét és elfogyasztottuk Fertőrákoson Ráspinál a húslevesünket, ugorjunk át egy hosszú hétvégére Sopronba a Lővér Kempingbe és hagyjuk, hogy magával ragadjanak a világsztárok zenéi. A 18 éve megrendezendő Volt Fesztivál mára az egyik legfontosabb nyári rendezvény, hatalmas tömegeket megmozgatva. Itt együtt él hip-hop, elektro, rock, pop békésen, nagy szeretetben. Érdemes kikacsintani a fesztivál helyszínéről Sopron belvárosába, ami ilyenkor megtelik fiatalok ezreivel, nem csekély bevételt teremtve ezzel a városnak. Vigyázat! A taxisok kiemelt tarifával dolgoznak. A Volt Fesztiválon egyébként is mélyebben kell belenyúlni a pénztrárcába. Ennek ellenére a zene, a felejthetetlen hangulat és a soproni borvidék termékei minden szomorúságunkat elmulasztják, visszacsalogatnak a jövő évben.

3/5

EFOTT

Július végén, amikor épp valami meglepetést keresünk, menjünk el az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára. A név nem egyértelmű, hogy pontosan milyen programot takar, de nem kell megijedni, semmi okoskodás nem történik, és a röviden EFOTT-nak nevezett fesztivál nyitott bárki számára. A meglepetés pedig abban rejlik, hogy minden évben máshol rendezik az eseményt. Zenei felhozatalban szintén nagy mennyiségű hazai fellépők jellemzik néhány külföldi bandával.

4/5

Balaton Sound

Napozás, Balatonpart, bikinis lányok, koktélok, elektronikus ritmusok, hatalmas diszkó sátrak. Ez Zamárdi és a Balaton Sound. Jól hangzik? Ha igen, akkor egyenesen végig az M7-es autópályán és Budapesttől másfél óra alatt már Zamárdiban is vagyunk. A fesztiválok krémje, trendi társasággal olyan nagy fellépőkkel mint az Underworld, Massive Attack, Röyksopp, David Guetta.