Keresés EN

A Goli egy csipetnyi családiasságot csempész a belvárosi nyüzsgés kellős közepébe. A közel-keleti étterem az egykori Fruccola helyén (ami egyébként a tulajdonosok előző üzletlánca), a korábbi Goldberger Textilgyár irodáinak épületében kápráztat el minket a Földközi-tenger medencéjének színes konyhájával. A nyitott konyha már az utcán véletlenszerűen bepillantókat is becsábítja, bent pedig a széles pult felett az alapanyagok, az italok és a növények azt a benyomást keltik, mintha egy ismerősünk nappalijába érkeztünk volna. Hogy ne álljanak be a sorba, a konyha klasszikusain túl, mint a labneh és tahinaizgalmas újdonságok közül szemezhetünk, amiket nem nagyon találunk meg máshol Budapesten. Ilyen például a borjúonglet, a vegán shawarma laskagombával és a faszenes mandolincékla. Egy dologban azonban követik a többi hasonló éttermet, hogy itt is a sharing concept elve mentén rakták össze az étlapot. Így jöhetünk többen és kóstolhatunk többfélét! A Goliba egyébként is bárki jöhet, mert van kenyér, és van hús, de az összes többi fogás vegán és gluténmentes. Bár a koktéllap rövid, csak signature-italok vannak rajta, de nem bánjuk, mert így is olyan érzésünk támad, mintha egy tel-avivi tetőteraszon ücsörögnénk. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A