Keresés EN

Az időszakos bezárás után Deli János és csapata mind arculatilag, mind kínálatban és egy kicsit filozófiában is megújulva tért vissza Óbudára a Gléda Vendéglővel. A belső tér sokkal fiatalosabb és modernebb lett, a kék és zöld árnyalatai dominálnak. Ami pedig a konyha koncepcióját illeti, maradtak a közérthető, de szépen kidolgozott ételeknél, de több vegetáriánus fogást találunk. Szakmai mentorok is segítik munkájukat: Bíró Lajos formabontó és Krasznai Norbert húsmentes fogásai is felkerültek az étlapra. Kóstolhatunk többek között lazactatárt wasabis majonézzel, házias marhahúslevest csigatésztával, harcsapaprikást, sőt rántott pacalt is; a húsmentes fogások között sült zellertcéklás rizottót és vegán burgert. Az ebédet vagy vacsorát érdemes egy finom desszerttel zárni, például csokis brownie-valpanna cottával vagy madártejjel. A fogásokat jó borokkal kísérhetjük, mivel szoros kapcsolatot ápolnak a Béres Szőlőbirtokkal, már saját Gléda-tételeket is láthatunk a polcon: hárslevelűből készülő tokaji pezsgőt vagy a Gléda furmintot. Családi összejövetelekre is remek hely, hiszen egy picike gyereksarkot is találunk az étteremben, stílusosan egy mini konyhát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A