Keresés EN

Budai Várnegyed az I. kerületnek központi helyszíne, 1987 óta az UNESCO világörökségi listáján szerepel. A negyed a turisták egyik kedvenc célpontja, területe három fő részre bontható: a Budavári Palota, a Szentgyörgy tér és a történelmi lakónegyed. Itt található a Halászbástya, a Budapesti Történeti Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Telefónia Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Mátyás templom, az Országos Széchényi könyvtár, a Várkert Bazár, a Magyar Országos Levéltár, valamint a Magyar Köztársaság elnökének palotája, a Sándor-palotaA Budavári sikló összeköttetést biztosít a városrész és a Duna-part között. Vendéglátóegységekben is elég gazdag negyedről van szó, legnépszerűbb helyei például a Leo Rooftop, a Jamie Oliver's Italian Budapest, a 4minutes café, a Monkey Bistro, valamint a FELIX Kitchen&Bar.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A