Frissített smash burger és signature-desszert a Fehér Hajó utca legújabb gyorséttermében.

A Z generációs hamburgermánia etalonja, a Fehér Hajó utcai Simon′s Burger egy ideje már zárva van – aggodalomra semmi ok, pár méterre nyitnak nemsokára egy jóval nagyobb üzletet –, a helyére pedig pár hete egy új burgerező költözött.

Avatott szemeknek nyilván azonnal feltűnik, hogy a koncepció és a dizájn hasonlít, bár a Buddy′s még az előző étteremnél is minimálabb, fehér-piros színbe bújtatott, egyféle modern patika benyomását kelti, ahol nem mellesleg hamburgert és sült krumplit lehet kapni. A hasonlóság nem véletlen, és nem is csak az okozza, hogy hasonló a célcsoport – a Buddy′sban ugyanis Simonék segítsége is benne van. 

Az ötlet- és házigazda egyébként más: Jenei Ákos egy debreceni fiatal, aki régóta ismeri a Simon′s tulajdonosi körét, és direkt a közös munka kedvéért hagyta ott a cívisvárost. Hogy a smash burgernek van helye a budapesti gasztronómiában, az egy ideje már nem kérdés, hiszen idén legalább öt olyan hely nyitott, ami ennek a burgerfajtának dedikálta magát. És ha valami beindul, előbb-utóbb mindenkinek el kell gondolkoznia azon, hogy hogyan tud megújulni. Simonék, akik az egész hullámot berobbantották, a saját brandjüket nem akarták megpiszkálni, de kerestek valakit, aki a következő lépést meg tudja tenni. Így került a képbe Ákos, aki hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a Buddy′s minimálmenüjének összeállításába.

Az alapoktól nem kerültek messzire, itt is 2 burger, 2 krumpli és egy signature-desszert van, erre és a dizájnra építették az új márkát. Az inspiráció több amerikai gyorsétteremlánc volt – ezt egyébként vállalják is, olyannyira, hogy a logójukon is az szerepel: USA inspirálta burgerek. A két burger természetesen smashed technikával készül, az egyik szimpla, a másik dupla hússal – a többi részlet megegyezik, olvadós amerikai sajt, paradicsom, batáviasaláta és egy speciális házi szósz van a buci két fele között.

Az újítás a részletekben rejlik: az új burgereket könnyebben emészthetőre tervezték, ezért az enyhén ecetes szósz és a korábbiakból hiányzó friss zöldség. Krumpliból van sima és sajtszósszal dúsított, de igazán a desszertre, a kifejezetten háziasra sikeredett, de azért kellően Z generációs banánpudingra büszkék. Egyébként tényleg jól sikerült: könnyű, habos, krémes, és minden reggel frissen készül.

Újdonság még, hogy a Buddy′sban nincs lehetőség helyben fogyasztásra – a közeli Szervita tér egyik padjára leülhetünk, de itt a grab and góban hisznek, az is a cél, hogy a lehető leggyorsabban tudjanak kiszolgálni minél több embert, aki aztán viszi is el magával a zsákmányt. Hogy ez a jövőben mennyire lesz vonzó, kiderül, mindenesetre ha igazi Z generációs ebédre vágyunk, a klasszikus mellett már egy frissített verziót is találunk a Fehér Hajó utcában. Tuti desszerttel!

(Borítókép: Buddy′s Burger)

Elérhetőségek

Buddy′s Burger

Címkék