Átadták az új pszichoterápiás központot és családok házát a Bethesda Gyermekkórházban. Még 2021 elején hozták létre azt a bizonyítottan hatékony, a kognitív viselkedésterápia módszerén alapuló pszichoterápiás részleget, ahol pszichés nehezítettséggel élő fiatalok gyógyulását segítik.

Az ország bármely részéről fogadják a 8–18 év közötti gyerekeket és fiatalokat, a munkatársak nyolcfős csoportokban dolgoznak. A beutalóköteles ellátást egyhetes intenzív vagy kéthetes ambuláns csoporttréningek keretében nyújtják. 2024 júniusától immár egy új, 200 négyzetméteres, teljeskörűen újragondolt és felújított, a kórház szomszédságában lévő, Bauhaus stílusban épült házban folytatják gyógyító tevékenységüket.

Az épület családi ház jellegéből adódóan alkalmas két, 30-40 négyzetméteres apartman kialakítására is, így a kórház családbarát szemléletének megfelelően lehetőség nyílik nemcsak gyógyítani a gyerekeket, hanem mentálisan és elhelyezéssel is segíteni őket, illetve szüleiket.

A kormányzati, zsinati és alapítványi forrásból megvalósult, Magyarországon egyedülálló pszichoterápiás központ és családok háza június 20-án nyílt meg a kórházban gyógyuló gyerekek számára.

(Borítókép: Catherine Falls Commercial - Getty Images)

Címkék