Akár már ma is hívhatunk egy autót.

Februárban látott napvilágot a hír, hogy a 2016-ban – a taxisok közbenjárására – kiebrudalt cég nemcsak visszatér a fővárosba, de a Főtaxival még össze is bútorozik. A visszatérési és egyesülési szándékot akkor a Főtaxi és az Uber is bejelentette.

Június 12-én sajtótájékoztatón jelentették be a részleteket, amiről az Index számolt be. Itt Nagy Elek, a Főtaxi tulajdonosa elmondta: fejükbe vették, hogy megreformálják a taxis piacot, együttműködve az applikációalapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel. Az F Mobilitás Kft.-n keresztül, ami a Főtaxi leányvállalata, kiváló feltételeket kínálnak az utasoknak, de a sofőröket is olyan csomaggal várják, hogy valóban érdemes legyen hozzájuk csatlakozni, és ha megfelelnek a feltételeknek, az első három hónapban jutalékmentesen dolgozhatnak. 

Az utasok pedig június 30-ig három alkalommal ingyenesen próbálhatják ki a szolgáltatást 5000 forintos értékhatárig. Az applikációalapú személyszállítási piacon ezzel éles verseny veheti kezdetét a BOLT-tal.

Nyolc éve a hazai taxitársaságok összefogása ellehetetlenítette az Ubert, olyan szabályozást eszközöltek ki ugyanis, amely a szolgáltatást a taxisok működésével azonos feltételekhez, előírásokhoz és fix árhoz kötötte, amit az Ubert nem vállalt, és inkább kivonult a magyar piacról. Azóta kiderült, hogy a cég több országban is képes jól együttműködni a helyi taxitársaságokkal, így került a képbe ismét Magyarország, illetve a Főtaxi, amely közös cégben hozza vissza Budapestre az alternatív taxiszolgáltatást.

(Borítókép: Oscar Wong - Getty Images)

Címkék