Mi jut eszünkbe a vasárnapi ebédekről? A nosztalgikus ízek, a finom illatok, a gyöngyöző húsleves, a rántott hús burgonyapürével és uborkasalátával, a nevetés és a családi együttlét. De teljesen természetes, ha néha előfordul, hogy nincs kedvünk a főzéssel bajlódni. Az ilyen napokra jelent megoldást a Trilla Bisztró, amely visszahozza a közös családi étkezések hangulatát – egy kis csavarral. Ráadásul az éttermet a Városligetben találjuk, amely számos élményt tartogat, legyen szó az Állatkert, a Nagycirkusz vagy a Csónakázótó meglátogatásáról, hőlégballonozásról, a Néprajzi Múzeum szuper kiállításainak felkereséséről, vagy csak egy kellemes sétáról a főváros egyik legszebb parkjában.

A Városliget számos izgalmas lehetőséget kínál, ha szeretnénk valahol egy jót enni, azonban olyan helyet, amely ötvözi a kortárs gasztronómiai trendeket a klasszikus ízekkel, ráadásul megfizethető áron, nehezen találni. A Trilla Bisztró a Városligeti-tó szomszédságában, az Olof Palme sétányon helyezkedik el, világos tér, letisztult enteriőr és nyugodt környezet jellemzi.

Az biztos, hogy itt minden adott egy tökéletes hétköznapi vagy hétvégi családi ebédhez vagy baráti összejövetelhez.

Házias ízek, egy ütős burger és üde, nyárias fogások várnak ránk

A hely specialitása a klasszikus gulyásleves csipetkével, tele zöldségekkel, omlós marhahússal. A másik favorit az áfonyás szarvaspörkölt sült hagymás dödöllével.

A street food jellegű fogások rajongói sem maradnak hoppon, a Trilla Burger angus marhahús felhasználásával készült húspogácsából, roppanós salátából, lédús paradicsomból, lilahagyma-lekvárból, lágyan olvadó cheddar sajtból és az elmaradhatatlan baconból áll össze. A teljes ízélmény érdekében csónakburgonya és coleslaw saláta kíséri a kiadós burgert.

A könnyedebb, üdébb konyha kedvelőinek egy igazán vitamindús és szemet gyönyörködtető kreáció csillapítja az éhségét: a trikolór karfiolrózsák, amelyek ropogós édesburgonyával és füstölt karfiolpürével érkeznek, amit a mézes-mustáros dresszinggel és gránátalmával készült saláta keretez.

A főételek mellett izgalmas desszertek is helyet foglalnak a menüben: könnyed panna cotta erdeigyümölcs-pürével, túrógombóc édes-citrusos tejföllel, a kulináris kalandokra vágyókat pedig a pezsgőkrémes mille-feuille várja, amely epervelővel és pisztáciaszórással érkezik.

Gasztrokalandok az árnyas fákkal ölelt teraszon

Horváth Ferenc séf kreatív munkájának köszönhető a Trilla étlapja. Ferenc fiatal kora ellenére ízig-vérig vendéglátós. Számos hazai és európai étterem konyháján sous-chefként tevékenykedett.

„Az összetevőkre kiemelt figyelmet fordítunk. Fontos a minőség, és inkább többet költünk az alapanyagokra azért, hogy egyenletes minőséget biztosíthassunk az év minden egyes napján. Hiszek a változatos étkezésben, ezért került fel az étlapra marhahús, csirke, hal és rengeteg zöldség. Szakmai tudásunkkal, a legmodernebb konyhatechnológiai megoldásokkal, válogatott hazai alapanyagokból vagyunk képesek igazán ízletes fogásokat varázsolni vendégeink tányérjára.”

A Trillában a jó idő beköszöntével az árnyas fákkal körülölelt teraszon is ebédelhetünk vagy vacsorázhatunk. A bisztró csapata nem kevesebbet vállalt, mint hogy újrateremti az otthon ízeit, és tartják magukat a vendéglátás első számú szabályaihoz: barátságosan, szeretettel szolgálják ki a vendégeket.

Városliget: tele élményekkel

A Városligetbe ráadásul igazi élmény ellátogatni, hiszen számos programlehetőség vár minket a főváros egyik legszebb parkjában. Legyen szó az Állatkertről, a Nagycirkuszról, a hamarosan nyitó Csónakázótóról vagy a Néprajzi Múzeum izgalmas kiállításairól.

A gyerekek fantasztikus játszótereken mókázhatnak, számos sportolási lehetőség vár ránk, de akár a város fölé is emelkedhetünk a Ballon-kilátóval. A Néprajzi Múzeum tetejéről is gyönyörű kilátás tárul elénk, és érdemes a Hősök terét, a Szépművészeti Múzeumot, a Műcsarnokot vagy a Vajdahunyad várát is felkeresnünk.

Ha nem vágyunk kifejezetten programokra, csak egy kellemes sétát tennénk, és élveznénk az utánozhatatlan Lizsé-hangulatot, annak sincs akadálya. Ha pedig a városligeti élmények és a hosszú séták előtt vagy után megéheznénk, akkor mindenképp térjünk be a Trillába, ahol gyönyörű környezetben, az otthon ízei mellett pihenhetünk meg.

Elérhetőségek

Trilla Bisztró

1146 Budapest, Olof Palme Sétány 3.

(Borítókép: Fazekas Nikoletta – Foodymoody)

Címkék