Hosszú évek óta várunk arra, hogy a Deák téri villamos- és buszmegállók mögött húzódó területet visszakapják a városlakók, melyet eddig a Városháza önkormányzati autói számára tartottak fent. Az udvaron mára megszűnt a parkoló, a 4000 m²-es passzázs és a belső udvar 7000 m²-es parkká bővült, és május 17-től teljes pompájában kinyitja kapuit a Városháza pop-up park. A Városháza udvarán kialakított új közösségi tér izgalmas megoldásokkal, egyedi utcabútorokkal és növényekkel ígér elvonulást a város zajától Budapest központjában. Mindeközben zajlik a park kialakításának végleges tervezése, így már nem kell sokat várni, hogy Budapest központja egy újabb zöldterülettel bővüljön.

Budapest 150. születésnapján, november 17-én már megnyitotta kapuit a Városháza udvara. Koncertek, kiállítások várták az ünnepelni vágyókat. Fél évvel később, május 17-én már nemcsak fesztiválok és egyéb programok idejére lesz látogatható az udvar, hanem őszig folyamatosan látogatható lesz a Városháza pop-up park. A nemrég még parkolóként üzemelt udvar most teljesen megújulva, állandó vendéglátóhellyel, időszakos és tematikus programokkal, workshopokkal, koncertekkel, közös szurkolással várja az érdeklődőket.

Egész nyáron szuper programok a Városháza pop-up parkban

A Városháza pop-up park, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand nZrt. szervezésében egy látványos performansszal nyitja meg kapuit május 17-én. Aznap este DJ-set és standupműsor gondoskodik a szórakoztatásról. Május 18-án egész napos programok után DJ Palotai-emlékesttel készülnek a szervezők. A vendéglátóhely végig üzemel, akár csak egy frissítőre is érdemes beülni, és élvezni a nyugalmat Budapest új közösségi terén.

A megnyitót követően késő őszig tematikus estek és programok várják az érdeklődőket. A nemzetközi sporteseményekről sem maradnak le az idelátogatók, közösen szurkolhatunk Magyarországnak a kihelyezett kivetítők előtt.

„Akár gyerekkel, kutyával vagy egyedül, de mindenképp érdemes kipróbálni a Városháza pop-up parkot!″

Hamarosan teljesen megújul a terület, készül Budapest új zöldfőtere

A Városháza park egyelőre pop-up jelleggel, azaz átmeneti elemekkel nyílik meg, de már kihirdetésre került a győztes terv, melynek alapján pár éven belül teljesen megújul a terület. A pályázatot a Lépték-Terv Tájépítész Iroda nyerte meg, ahogy az enbudapestem.hu írja, a terv zsenialitása abban rejlik, hogy a terület funkciók szerinti feldarabolása helyett egy rugalmasan alakítható, koncentrikusan rendeződő park-tér hibridet alkottak meg a tervezők, megtörve a szokásos térkövezés egyeduralmát.

„És tényleg mindenre gondoltak, pont annyira ideális hely lesz egy közös jógára és hintázásra, mint meccsnézésre, kertmozizásra, vásár és plakátkiállítás tartására, de még többezres koncertek alatti tombolásra is.”

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, az új Városháza park kapcsán a Főváros három célt határozott meg:

  • 1. A Városháza park legyen Budapest zöldfőtere, ennek érdekében Budapest szívében 8000 m² új zöldfelületet hoznak létre. A parkot fásítják, hogy kellemes hangulatú helyet alakítsanak ki és enyhítsék a nyári kánikulák hatásait, a csapadékvizet pedig helyben hasznosítják, a környezettudatosság jegyében.
  • 2. A „Nyitott Városháza” megvalósításával közelebb hozzák az emberekhez a Városháza napi működését, Budapest új főterét a demokrácia és a társadalmi viták helyszínévé teszik. Helyet adnak megemlékezéseknek, társadalmi és politikai rendezvényeknek, a Városháza földszinti helyiségeit pedig megnyitják kulturális, közösségi és ügyfélforgalmi célokra.
  • 3. Az új park legyen a budapestiek találkozóhelye, ennek érdekében helyet adnak alkalmi rendezvényeknek, hogy a Városháza park a kultúra és a találkozások helyszíne legyen. A Budapest Galéria, a Merlin felújított épülete és a Városháza megnyitott földszinti tereinek együttesével új kulturális teret hoznak létre a város szívében.

További infókat itt találtok a Városháza pop-up parkról, a terület megújulásáról pedig itt olvashattok.

Címkék