Budapesten egyre több nemzet konyhájának autentikus fogásai közül csemegézhetünk, melynek egyik úttörője a Baalbek volt, akik egy kisebb szünettel ugyan, de 2015 óta várják azokat, akik szeretnék megkóstolni a libanoni konyha fűszeres, illatos és mesés színekben pompázó fogásait. A Baalbek immár két éve a Belgrád rakparton, letisztult, modern, mégis nagyon barátságos környezetben és hatalmas szeretettel várja vendégeit, ráadásul mostantól csütörtöktől vasárnapig már reggelizni is beülhetünk hozzájuk!

A Baalbek hosszú évek óta a közel-keleti konyha egyik gyöngyszeme Budapesten, nem véletlenül, hiszen a libanoni konyha ötvözi az arab, a török és az izraeli ízvilágot, ugyanakkor komoly hatással volt rá a francia konyha is.

Mediterrán színkavalkád, ínycsiklandó ízek

Az ebédre és vacsorára kínált fogásokat az újranyitás alkalmával már megnéztük, de most újabb remek hír érkezett a Baalbek háza tájáról, ugyanis a brunchok szerelmeseit csütörtöktől vasárnapig reggeli fogásokkal várják a tőlük megszokott friss alapanyagokkal és a hamisítatlan arab vendégszeretettel.

„Mediterrán színkavalkád, ínycsiklandó ízek, különleges textúrák és a Közel-Keletre jellemző vendégszeretet melegsége várja a felfedezni vágyókat csütörtöktől vasárnapig reggel 8 és dél között a Baalbek étteremben” – tudtuk meg a most bevezetett újdonságról.

Bár az ebéd- és vacsorakínálat gyakran elviszi a show-t, ha a libanoni konyhára gondolunk, a Közel-Kelet szívében fekvő, kulturális olvasztótégelyként is emlegetett ország reggelije maximálisan megérdemli a reflektorfényt. A konyha új vezetői, Ismail Fneish executive séf és jobbkeze, Ali Moussa séf a tradicionális libanoni reggeli bevezetésével tisztelegnek a Baalbek kétéves évfordulója előtt.

„A libanoni reggeli a szeretteinkkel töltött minőségi idő, a közös étkezés ünneplése. Egy üdítő lehetőséget kínálunk azoknak a budapestieknek és a városba látogatóknak, akik szeretnének valami újat kipróbálni, akik nyitottak más kultúrák felé” – mondta el Ismail séf a most induló új kínálatról.

Pompás közel-keleti reggelik várnak ránk

A libanoni konyhát gyakran méltatják egészséges és tápanyagban gazdag fogásai miatt, ez a reggelinek is meghatározó jellemzője. A gondosan megtervezett, friss alapanyagokat felsorakoztató reggelikínálatban olyan ételeket kóstolhatunk, mint a báránykolbásszal készült tojásétel, a frissen sült libanoni lapos kenyér olvasztott sajttal vagy az édes, szezámmaggal készülő halva. A fogások autentikus kávé- és teakínálattal egészülnek ki. A koncepció kialakításakor a séfek hagyományosabb prezentációt álmodtak meg, olyat, amellyel akár egy bejrúti otthonban is találkozhatnánk.

„Az egyik legnagyobb erősségünk, hogy a konyhán libanoni séfekkel dolgozunk, akik pontosan tudják, hogy egy-egy fogás mitől lesz ízletes, hiteles és érdekes a közönségünknek” – mesélte Khaled Abdo, a Baalbek étterem üzletvezetője.

A Baalbek reggeli fogásairól az étterem weboldalán találtok további infókat, de érdemes követni a Facebook-oldalukat is.

Címkék