Mautner Zsófi új, online szakácskönyvvel vezet be minket a koreai gasztronómiába – megvásárlásával a Budapest Bike Maffiát is támogatjuk!

A koreai konyha – meg úgy általában a koreai kultúra – egyre inkább benne van a hazai köztudatban. A thai és a vietnámi konyha hazai térhódítása után egyre több izgalmas, autentikus koreai étterem nyílik Budapesten, egyre több igény van az alapanyagokra is, nem véletlen, hogy több tematikus koreai élelmiszerüzlet is van már a város különböző pontjain. A nagy érdeklődés nem véletlen: a koreai konyha nemcsak egy az elmúlt 10 évben nagy érdeklődéssel kísért ázsiai konyhák közül, de kitűnően illeszkedik azokba az új trendekbe is, amiket mostanában egyre fontosabbnak tartunk az étkezésünk kapcsán, például a fenntarthatóság, a szezonalitás vagy éppen a fermentálás. A koreai konyha hagyományosan megfelel ezeknek a ma is fontos hívószavaknak – az ország nagy részén az évnek csak egy bizonyos szakaszában volt élelmiszer, emiatt esszenciális fontosságú volt, hogy ami megtermett, azt tartósítani tudják. A zero waste szemlélettől sem távoli mindent megeszünk mentalitás is annak köszönhető, hogy Korea flórája és faunája nem ontja magából évi 12 hónapban a zamatos zöldségeket és a lédús gyümölcsöket.

Mautner Zsófi legújabb, rendhagyó, online szakácskönyvében a koreai konyha hazai vetületeivel foglalkozik. Kapunk néhány receptet is – egy koreai vacsorát le tudunk vele vezényelni –, és bevezetést a budapesti koreai közösség gasztronómiájába, listát a budapesti koreai szupermarketekről, illetve azokról az éttermekről, ahol érdemes ismerkednünk a koreai konyhával.

A projekt bevételét egy az egyben a Budapest Bike Maffia kapja majd, ezért az ő webshopjukban lehet megvásárolni. A Koreai Konyha Budapesten remek ajándék lehet, de magunkat is érdemes meglepni, szuper tavaszi projekt lehet a koreai gasztronómia budapesti feltérképezése és megismerése.

Címkék