Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Sem sárkányok, sem koboldok nem lakják, csak télen a denevérek – A Szopláki-ördöglyuk

A misztikus nevű, különleges barlangrendszer egy sziklafal tövében nyílik, a Pilisszentkeresztről a Két-bükkfa-nyereg felé vezető turistaút mellett.

Szabadidő

10 izgalmas márciusi program 1500 forint alatt

Az a közös ezekben a márciusi programokban, hogy nem kell a zsebünk mélyére nyúlni a jegyárakért, mindegyik belefér egy maximum 1500 forintos keretbe!

Szabadidő

8 izgalmas februári program 1500 Ft alatt

A havi költségek mellett teljesen érthető, ha valaki a szabadidős programokon inkább spórolni szeretne, teljesen lemondani róluk viszont nem kell. Egy kis extra keresgéléssel bőven lehet találni olyan programokat, amelyek kikapcsolódást, feltöltődést nyújtanak, és a pénztárcánkból sem fognak molylepkék felszállni utána. Az ingyenes programajánlónk után most új sorozatot indítunk, amelyben 1500 forint alatti, izgalmas eseményeket gyűjtünk össze!

1. Könyvkiárusítás a Massolitban

A pesti zsidó negyed szívében található Massolit Books & Caféba egy finom kávé miatt is érdemes betérni, de február 5. és 10. között célzottan és nagy táskákkal javasolt meglátogatni a jó hangulatú könyves kávézót. Ezeken a napokon ugyanis könyvkiárusítást tartanak a boltvezetők, így pár száz forintért értékes magyar és angol nyelvű könyvekkel távozhatunk.

További infókat itt találtok.

2. Dúdolj! Ringass! Táncolj! – Családi foglalkozás a Fonóban

Ebben a hónapban 9-én és 23-án hívják a családosokat egy közös kreatív foglalkozásra a Fonóba. Ezeken az alkalmakon mindenki a folyamat részévé válhat: zenével, mondókákkal, ölbéli játékokkal a kisebbek, tánccal, mozgásos játékokkal pedig a nagyobbak. A foglalkozásokat Paár Julcsi énekes, zeneterapeuta és Csiki Gergely néptáncpedagógus vezeti.

A foglalkozás ára 1300 forint, további infókat itt találtok.

3. Motolla kézműves-alkotóműhely

A Marczibányi Téri Művelődési Központban is gondolnak a kisgyermekes családokra: vasárnaponként várják őket a Motolla kézműves-alkotóműhelyekre, ahol 10:30 és 12:00 között a kicsik és szüleik együtt alkothatnak Krista Anita bábművész segítségével. A foglalkozáson készülhetnek űrlények, varázspálcák, a hónap végén pedig Nyúl bácsi tavaszváró kertje is megelevenedik.

A foglalkozás ára 1200 forint, további infókat itt találtok.

4. A Doors – költészet és rockzene

Gimesy Péter művészettörténész rocktörténeti előadás-sorozata különleges és a zene történetében fordulópontnak számító életműveket ismertet. A kiindulópont az 1967-es évek, amikor rengeteg, később meghatározóvá váló zenei stílus kezdődött. A második, február 12-i előadás során a Doors debütáló, 1967-es lemezét ismerhetjük meg. Ez az album teljesen új hangot hozott a rockzenében, egyszerre volt költészet és zene különleges kapcsolata. A lemezen szereplő dalok szövegei mellett a Jim Morrisont inspiráló irodalmi háttérről is hallhatunk izgalmas tényeket.

Az előadás ára 1500 forint, további infókat itt találtok.

5. Szabadkőművesség és Terézváros

Rengeteg legenda övezi a szabadkőművességet: világméretű összeesküvések, titokzatos összejövetelek, fáklyák világánál tartott tanácskozások. Ezek távol állnak a valóságtól, miközben a szabadkőműves-páholyok tagjai között találjuk a XIX. és XX. századi magyarság számos nagyságát. Kevésbé ismert, hogy a Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy székháza Terézvárosban épült fel, és ma is áll.

Február 13-án, a Hatker hatkor – helytörténeti klub előadásán Katona Csaba történész arról mesél, hogy kik (voltak) a szabadkőművesek, mi volt a céljuk a XIX. század végi, XX. század eleji Magyarországon, hogyan épült fel a székházuk, és mi közük a kerülethez.

Az előadás ára 1000 forint, terézvárosiaknak 500, további infókat pedig itt találtok.

6. DIA-beszélgetések: Nem térkép e táj – Krasznahorkai és Tarr

A DIA-beszélgetések február 22-i alkalmán a Krasznahorkai–Tarr páros Werckmeister harmóniák c. műve lesz a középpontban. A magyar–német–francia–olasz filmdrámáról és az annak kapcsán felmerülő kérdésekről Babarczy Eszter író, esszéista, eszmetörténész, Gelencsér Gábor filmesztéta és Víg Mihály zeneszerző, szövegíró, zenész fog beszélgetni.

A beszélgetésen való részvétel 500 forint, további infókat itt találtok.

7. HVG-raktárkisöprés

Jobbnál jobb olvasnivalók várnak február 23-án a pszichológia, gasztronómia, gyerekkönyvek, üzlet és menedzsment, tényirodalom és életrajzok világából a HVG raktárkisöprésén. Több száz kötet között válogathatunk 1000–3000 forintos árakon, amíg a készlet tart.

További infókat itt találtok.

8. Istenek, démonok, mágusok – történelmi stand-up előadás-sorozat

Kik voltak a kelták istenei, és mennyire értették őket a rómaiak? Mi volt Faust igazi bűne? Mióta vannak boszorkányok, és miért félnek tőlük? Miért váltja fel a boszorkányhitet a vámpírkultusz, és hogyan kezdett el kétkedni egy inkvizítor?

Sok izgalmas kérdés, aminek megválaszolására Antalffy Péter történész vállalkozik egy történelmi stand-up előadás-sorozat során. Februárban két alkalommal, 15-én és 29-én vehetünk részt rajta, amikor a vallás és a varázslat sokszínű formáinak eredhetünk nyomába.

További infókat itt találtok.

(Borítókép: Major Kata – We Love Budapest)

Cimkék

Kapcsolódó írás

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Neked ajánlott

A