Diavetítések, farsangi piacozás, színházi nyílt próba és wekerlei tavaszköszöntés – februárra is összegyűjtöttük a kedvenc ingyenes programjainkat.

1. Králik Dani: Anamorphia – kiállításmegnyitó

A II. kerületi EASY Art Space legújabb kiállításán (ami február 6-án nyílik meg) először láthatjuk Králik Dani operatőr és fotográfus különleges képeit. Miért különlegesek? Mert Dani sepciális technikai csavarral ötvözött, anamorph lencsével dolgozik, aminek eredményeképp cinematic fotói kicsit a sci-fi világát vagy épp a rapklipeket elevenítenek meg.

Részletek itt

2. J Dilla-dokumentumfilm-vetítés és buli a JUDAS-ban

J Dilla amerikai lemezproducer, dobos, rapper és dalszerző volt, aki az 1990-es évek közepén jelent meg a detroiti underground hiphop színtéren, és meghatározó alakja lett a műfajnak. Életéről és munkásságáról tavaly dokumentumfilm is készült, amit február 9-én a JUDAS streetwear és vintage ruhaboltban nézhetünk meg (érkezési sorrendben). Utána pedig Dilla-zenéket hallgathatunk.

Részletek itt

3. Diavetítés a Frankel Pagonyban

Szeretjük a Pagony könyvesboltokat, mert nemcsak szuper és az életkornak megfelelő olvasnivalókat szerezhetünk be gyerekeinknek, unokahúgainkak, de még olyan eseményekre is elhozhatjuk őket, mint az ingyenes hétfői diavetítések. Délután 5 órakor idul a helyek elfoglalása a Frankel Leó úti üzlet programszobájában, és nem sokkal rá már pörög is a diafilm. Regisztráció nem szükséges.

Részletek itt

4. Farsangi piacozás a Hunyadi téren

Nagy meglepetés várja majd azt, aki február 10-én zöldségvásárlásra indul a Hunyadi téri termelői piacra. Ezen a napon ugyanis a farsangé lesz a főszerep: a pékség hagyományos farsangi fánkokat hoz, és a Lángosmanufaktúra is készül fánkkal és forró teával a lángosok mellett. A legnagyobb nyertesek talán még így is a gyerekek lesznek: ingyenes zenei előadások, programok, arcfestés és álarckészítés lesz a program.

Részletek itt

5. Világvége – beszélgetés a Keletben

Az egyik kedvenc kávézónkban, a Kelet Kávézó és Galériában egy nem túl limonádé, de annál érdekesebb témát vesézhetünk ki február 12-én. A kérdések: a világ, a Föld, az emberiség vagy a most az emberekre jellemző életmód végétől félünk? Milyen lehet az emberen túli világ, és egyáltalán miért foglalkoztat bennünket? Hogyan jön létre a társadalmi mértékű világvége-hangulat, és milyen következményekkel jár? Az ELTE BTK szakértői ezeket járják majd körül az ingyenes eseményen.

Részletek itt

6. A hazug – nyílt próba a Pesti Színházban

Február 17-én a Pesti Színház megnyitja kapuit, hogy bepillanthassunk a csavaros fordulatokban és komikus konfliktusokban gazdag A hazug nyílt próbájába. Így ha kíváncsiak vagytok, hogyan áll össze egy új színházi darab, érkezzetek időben, mert a helyfoglalás érkezési sorrendben történik (regisztráció nem szükséges).

Részletek itt

7. Wekerlei Téltemetés – Tavaszköszöntés

Wekerle egy mesebeli helyszín, amit már sokszor jártunk körbe ábrándozva. És a tény, hogy hagyományszerűen téltemető és tavaszköszöntő eseményt szerveznek itt, csak még szerethetőbbé teszi. Február 24-én már 18. alkalommal kapcsolódhat be bárki a családos programokba: a Wekerlei Kultúrházban a gyerekek zajkeltőket, télűző busóbábot és kis kiszebábot készíthetnek. Aztán elindul a télűző menet, amin kikiáltóval, dobossal és mondókákkal kísérhetjük utolsó útjára a kiszebábot, amit aztán a Kós Károly téren egy nagy máglyán égetnek el.

Részletek itt

8. Dalos Pont – ingyenes metrókoncertek a Fővám téren

Visszatért a Dalos Pont nevű rendezvény a Fővám téri metróállomásra, ami azt jelenti, hogy minden szerdán 16 és 19 óra között ingyenes koncertekbe futhatunk bele a 4-es metró felé sietve. Ha akad köztetek zenész, aki szívesen játszana az arra közlekedőknek, ezen az oldalon jelentkezhet.

Részletek és az aktuális fellépők itt

9. Róma–Budapest: Kiállítás

Február 22-től a Virág Judit Galéria egy kiállításon keresztül mutatja be a Róma és Budapest között lévő művészeti kapcsolatok és kölcsönhatások rendszerét. A modern magyar művészet kialakulása és sokszínűsége szorosan összefüggött festőink és szobrászaink hosszabb-rövidebb ideig tartó berlini, párizsi és római utazásaival, és most az utóbbi kerül reflektorfénybe. A kiállítás kiemelten foglalkozik a római iskolával, és végigtekinti, hogyan vált meghatározóvá az olasz főváros a hazai művészeti élet szereplői számára. 

Részletek itt

+1 Habakuk-kocsmakvízestek

A nagykörúti kocsmában hétfőnként egy izgalmas kocsmasportot űzhetünk: kvízesten vehetünk részt. Februárban készüljenek a Messzi-messzi galaxis (február 12.), a Pritchett–Dunphy–Tucker család (február 19.) és a Central Perk legszeretnivalóbb törzsvendégeinek (február 26.) szakértői, mert kiélezett küzdelemre számíthatunk.

Részletek itt

Megjegyzés: Az esemény a +1 kategóriába került, mert ugyan a kocsmakvíz maga ingyenes, de a „beugró” egy ital a bárból. 

Címkék