A Blaha Lujza tér és az Astoria között, a Rákóczi úton lévő gasztrokocsmába belépve elsőre tényleg a mérete okán nyűgöződünk le. Némi fogyasztást követően viszont már inkább az ital- és étellapon szereplő tételek miatt bólintunk elismerően.

A Blaha Lujza térhez talán kicsivel közelebb található a Craft Head Brewpub & Bistro, mint az Astoriához, de ennek csak akkor van jelentősége, ha minél hamarabb szeretnénk már belekortyolni az első sörünkbe. Persze a mohóság sosem jó. Ráadásul a gasztrokocsmába nem is kell sietni, hogy helyünk legyen, mert olyan irigylésre méltó méretekkel és annyi asztallal bír, hogy itt nehezen tudunk totális telt házat elképzelni – bár biztos volt már rá példa korábban. A Craft Head több mint két éve nyitott meg (idén tölti be a harmadik életévét), és annyiból nem kellett felépítenie magát, hogy egy éveken át népszerű söröző, a Covid idején bezárt Neked csak Dezső helyén. Ahova végül is csak be kellett költözniük, alig kellett bármit is átalakítani. Mindössze a kínálatot gondolták újra.

Az biztos volt, hogy nem akarják pontosan ugyanazt csinálni, mint a neves előd, ugyanakkor a járt utat sem akarták elhagyni a járatlanért. Így megtartották a sörközpontúságot, de nem megy egyszerre mind a 32 csap, hanem csak a fele, illetve hétvégén 24. Helyette ugyanakkor kialakítottak a hely egyik végében egy bottle shopot, ahol rengetegféle (több mint 200-féle) kisüzemi sör kapható, palackozva vagy dobozban. Szinte az összes hazai sörfőzde elérhető itt (a nevesebbek, a jobbak mindenképpen), és mellettük többek között cseh, lengyel és német sörök is. Árban nagy a szórás: kapható sör 690 Ft-ért is, meg olyan különlegességek is vannak, melyekért persze ennél kétszer-háromszor nagyobb összeget is ki kell csengetni, vagy ami közelebb van a 3000 Ft-hoz, mint a 2000-hez.

És itt még nem áll meg az italtudomány! A Craft Head tekintélyes borkínálattal is rendelkezik, nem beszélve a spiritekről, melyek közül a gin és a whisky pörög a leginkább, meg persze a Tubi. A gin kapcsán azt is érdemes megjegyezni, hogy a tapasztalatok alapján egyre népszerűbb ital, legalábbis a Craft Headban az alkoholmentes gin, természetesen tonikkal. Nemcsak választékban, de árakban is nagy a szórás mind a borok, mind a spiritek terén, de az biztos, hogy mind prémiumkategóriás ital, ugyanakkor nem kimagaslóak az árak, nagyon kedvező az árfekvés a Craft Headben.

Ahol inni lehet, ott általában enni is. A Craft Head csapata úgy állította össze az étlapot, hogy csupa olyan kaja közül lehessen választani, ami a sörözéshez, egy könnyed estéhez a leginkább illik. Itt nincs fine dining, meg semmi bonyolult dolog. Ellenben egyszerű, de nagyszerű ételek kaphatók, csupa könnyen csúszó finomság, és akkor sem kell zavarban érezni magad, ha nem eszel húst, mert rájuk is gondoltak a Craft Headben (karfiolsteak – 3990 Ft). Vannak burgerek (3990–5390 Ft), nagyon népszerű a gulyásleves (3690 Ft), sült kolbász (3590 Ft), csülök pékné módra (4990 Ft) vagy bécsi szelet (4490 Ft) nélkül nincs söröző, és a britekre is gondoltak egy jó kis fish & chipsszel (4990 Ft). De ha ennyit nem akar enni az ember, akkor kérhet tapastálat is. 

A Craft Head méretéről: ha mindenhol ülnek, akkor az bő 230 embert jelent, ezentúl van még egy 25 fős galéria meg egy 60 fős különterem, utóbbi kettőt rendezvényekre (például céges vagy karácsonyi bulira) meg születésnapokra ki is lehet bérelni. Tavasztól őszig pedig megnyit a terasz, ami tágas, egy sétálóutcán található, és ott is elfér legalább 100 ember. Fontos, pláne hogy idén foci-Eb lesz, amire mi is kijutottunk, hogy bár a Craft Head nem sportbár, de nagy tévéken, illetve egy méretes kivetítőn a sportközvetítések is nyomon követhetők, így nyáron velük is lehet majd számolni. Meg akkor is, ha kvíz- vagy standupestre mennénk, no meg persze sörkóstoltatásra, mert az egy ilyen hely esetében, mint a Craft Head, szinte kötelező. 

Elérhetőségek

Craft Head Brewpub & Bistro

1088 Budapest, Rákóczi út 29.
Facebook
Instagram

Címkék