Szponzorált / gasztró

szerkesztés

Uncensored Restaurant – Világ körüli gasztrokaland egy titkos ajtó mögött

Szerzők

  • Támogatott szerkesztőségi tartalom

2023. 02. 02. 16:31

Budapesten szerencsére egyre több szuper éttermet találunk, azonban ha a kulináris élvezeteket szeretnénk összekötni egy igazán felejthetetlen élménnyel, akkor mindenképp látogassunk el az Uncensored Restaurantba. Mintha egy elitklubba nyernénk bebocsátást, épp olyan megérkezni Budapest egyik legegyedibb éttermébe, mely 2019-ben nyitotta meg először kapuit. Azóta is csak a hét bizonyos estéin vannak nyitva, és mindössze 20 vendéget fogadnak, akik a gasztronómiai kalandozást egy igazi kulináris és vizuális világ körüli utazással köthetik össze.

Egyedi élmény, különleges koncepció

Az Uncensored Restaurant ajtaján belépve igazi titkos kaland veszi kezdetét, ahol székünkből a világ konyháit ismerhetjük meg, miközben a falon körbefutó animációk és az immerzív élmény hozzájárul, hogy valóban Japánban, Amerikában vagy Brazíliában érezzük magunkat.

A falon körbefutó vetítések teszik igazán egyedivé az élményt

Fotó: Uncensored Restaurant

Minden fogás egy ország konyháját idézi, az ételeket pedig kis reflektorok világítják meg az asztalunknál. De nemcsak a tökélyre fejlesztett menüsor repít minket a világ különböző pontjaira, a fogások felszolgálása között 360 fokban körbevetítve az adott országot felidéző animáció fut a falakon. 

Ez az animáció épp Spanyolországba repít minket

Fotó: Uncensored Restaurant

Hat ország konyhája kalauzol át a kontinenseken

A séf, Tivadar György az ételeken keresztül hat ország konyháját mutatja meg: Magyarország, Spanyolország, Japán, Kína, az USA és Brazília kerül terítékre. Mangalicapofával indít a menü, ahol a klasszikus pörköltöt új köntösbe öltözette a séf. Ezután következik Spanyolország, faszénen készült polip, karfiol és chorizo vezet minket a mediterrán vidékre.

A Japán fogás fő eleme a tonhal tataki

Fotó: Uncensored Restaurant

Az út ezután Japán felé visz: tonhal tataki, retek tempura, saláta, wasabi majonéz és szezám shimeji kerül a tányérunkra. Kína étele természetesen a kacsa, így kacsamell, kacsa ropogós, vargánya és kel röpít minket át az országhatárokon. Az USA fogása nem más, mint a lassan készült omaha marhalapocka, grillezett kukorica, aromatizált pecsenyelé, a kókuszdesszert, a quindim pedig Brazíliát idézi.

A kínai fogás középpontjában a kacsa áll

Fotó: Uncensored Restaurant

„Ez a koncepció lehetővé teszi számunkra azt, hogy a világon valóban egyedülálló élményt nyújtsunk a vendégeknek. A mi munkánk is teljesen más dimenzióba kerül. Ugyanazokat az ételeket készítjük el minden este, nincs lehetőség improvizálni. Ez egyfajta kötöttség, másfelől pedig elképesztő érzés az, ahogy egyre perfekcionistábbak leszünk. Ezek az ételek mostanra valóban tökéletesen kimunkált fogások” – meséli Tivadar György, az Uncensored séfje.

Érdemes figyelni az Uncensored Restaurant Facebook-oldalát vagy honlapját, mert a héten csak bizonyos napokon vannak nyitva, a vacsoraesteken pedig mindössze 20 vendéget fogadnak, ezért ajánlott előre asztalt foglalni.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode