Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

A hedonizmus titkos receptje – Indítsd pezsgős reggelivel a napot!

Éljük át hosszan és élvezettel a reggelizés örömét, hagyjuk, hogy az ízek a maguk teljességében mutatkozzanak meg. Nem állítjuk, hogy ez lesz a legolcsóbb reggelink, de egy hedonista napindítástól háttérbe szorulnak a gondok, könnyebbnek tűnik az élet, pozitívabb hozzáállással vághatunk bele a nap további részébe. Megmutatjuk, hol találjátok a város legjobb pezsgős brunchait.

Solid

A Királyi Pál utcai rooftop bar a Salt kis testvére, szatmári ízekkel és nemzetközi borokkal. Csodás hely, ha egy igazán különleges alkalmat ünnepelnénk, hiszen egy Michelin-ajánlott étteremből szemlélhetjük az előttünk zsizsegő várost. Az étterem egyik erőssége a reggeli, advent alkalmából hétvégente különleges ünnepi brunchcsal is várnak bennünket. Az ismerős ízek itt olyan kifinomult formában kerülnek elénk, hogy szinte bűn lenne őket egy kis pezsgő vagy kellemes habzóbor nélkül hagyni.

További infók itt.

Matild Café & Cabaret

Karácsonyra készülve fényűző programokkal telnek meg a Matild Palota elegáns terei. A város egyik legszebb luxusszállodája cirkuszi hangulattal ünnepli az év végét, a Spagóban, a The Duchess Rooftop Barban is erre épülő különleges ajánlatokkal várják a vendégeket. A Matild Café & Cabaret népszerű vasárnapi brunchai ebben az időszakban még több meglepetést tartogatnak majd, időtlen klasszikusok és szezonális különlegességek teszik még ünnepibbé az egész napos reggeli élményét. Élő zenei aláfestés eleveníti meg a szezon varázsát, a közös programból pedig a legkisebbek sem maradhatnak ki. December 10-én a Mikulás Brunch alkalmával, december 25-én a Karácsonyi Brunch alatt és január 1-jén az új év első villásreggelijén is izgalmas, cirkusz témájú játékos foglalkozásokon vehetnek részt. (x)

További infók itt.

Villa Bagatelle

Egy csodásan felújított budai villában nyújthatjuk hosszúra a napkezdést, ha a Villa Bagatelle-t választjuk. A csinos saroképület alsó részében működik a saját pékség, a Brót, innen érkezik a pékáru az egy emelettel feljebbi bisztróba, ahol várnak bennünket a finomabbnál finomabb brunchok, amelyeknek minden eleme helyben készül. Bő választék van tojásos ételekből, gondolnak a laktóz- és gluténérzékenyekre is, bundás kenyér, egészséges bowlok és szuper péksütemények várják, hogy egy pohárka Mimosával leöblítsük őket.

További infók itt.

Centrál Grand Café

A Centrál Grand Café brunchkínálata egész nap elérhető, így bármikor élvezhetjük a különleges reggeli-ebéd kombinációt. Pezsgők és frissítő italok széles választéka kíséri az ínycsiklandó fogásokat, amelyek friss, szezonális alapanyagokból készülnek. A hangulatos étteremben élő zene is jár a mennyei ízek mellé, így válik a brucholás különleges élménnyé, amit a nap bármely szakaszában átélhetünk. Az egész napos villásreggeli-menü minden napszakban elérhető klasszikus kedvencekkel és egyedi alkotásokkal. A Centrálban így reggeltől estig elmerülhetünk a kápráztató életérzésben, amit a különleges hangulat és a páratlan ízek időkorlátok nélküli élvezete jelent. (x)

További infók itt.

Gerlóczy Kávéház

A Gerlóczy már több mint 10 éve bűvöl el bennünket könnyed, kozmopolita hangulatával, ami párizsi sikkje mellett is katonásan korai időponttól, már 7.30-tól várja az első reggelizni vágyókat. Többféle finomságból válogathatunk, az egyszerűbb croissant-tól a salátán vagy rántottán át az olyan fajsúlyosabb versenyzőkig, mint – mondjuk – a módos reggeli névre keresztelt kacsamájterrine almakompóttal, mézes cikóriával vagy a Gerlóczy-reggeli névre keresztelt Eggs Benedict. Ezekhez a fogásokhoz már jólesik egy finom prosecco vagy pezsgő is.

További infók itt.

Oda

Az egykori Czakó Kert helyére idén nyáron költözött be az Oda, ahol mennyei római pizzák, a 101Bistro és a Buja Disznó(k) fogásai közül válogathatunk, reggel pedig dőzsölős brunchcsal indíthatjuk a napot. Az alap péksütik és tojásételek mellett találunk itt többféle Eggs Benedictet, és a brunchtálakkal sem nagyon tudunk mellényúlni. Színes olasz kistermelői válogatásból – húsos, vega és vegán változatban – áll össze a napindítónk. A mi kedvencünk sós fronton a házi kimchi grilled szendvics nyúlós sajttal és roppanós koreai savanyúsággal. Ha pedig valami édessel indítjuk a napot, akkor a liege-i waffel vagy a croissant-puding a tökéletes választás. Akármire is szavazunk végül, a Bellinit vagy Mimosát ne felejtsük.

További infók itt.

À la Maison

A Szervita tériÀ la Maisonban megtapasztalhatjuk a sikkes francia eleganciát, ami mennyei brunchokban ölt testet. Különösen a tojásos reggeliket érdemes kipróbálni, de az egészséges bowlok, édes meglepetések is a rendelkezésünkre állnak, ha valami igazán finomra vágyunk. Mindezt pedig igazán ízes buborékokkal kísérhetjük.

További infók itt.

Kaptafa

Az Akácfa utcai helynek valódi személyisége van, az egykor jobb napokat látott kaptafa- és sámfaüzlet egy fiatal párnak köszönhetően vált olyan találkozóhellyé, ahol külföldiek és a környék lakói egyaránt jól érzik magukat. Ebben pedig nagy szerepe van a fantáziadús, ízekben és állagokban gazdag brunchmenünek és az egyedi, kicsit bekuckózós hangulatnak is. A Defibrillátornak nevezett, sajttal-baconnel töltött bundás kenyér jól beindítja a napot, a Mese habbal nevű buggyantott tojás olyan krémes, hogy ebédig legalább ellazít, a hely egyik legizgalmasabb specialitása pedig a rántott kovászos uborka, ami csak addig tűnt furcsának, amíg meg nem kóstoltuk. Legjobban talán egy kis nyers pezsgő esne mindehhez.


További infók itt.

Franziska

A Franziska Budán, a Batthyány tér környékén indult, mára pedig már a VII. kerületet is bevette. A vegán és mentes édességeket, tortákat is kínáló hely inkább a tudatos hedonizmus irányvonalát képviseli, akkor ajánljuk, ha egészséges energiákkal indítanánk a napot. Csajos hangulat, pasztellszínek és csodás finomságok. Mindez még szebbnek tűnik egy pohár Hugóval vagy proseccóval a kezünkben.

További infók itt.

(Borítókép: Polyák Attila - We Love Budapest)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Neked ajánlott

A