A Batthyány tér környékének egyik legjobb helye, az egészséges és laktató reggelijeiről, színes, ízes, glutén-, cukor- és laktózmentes süteményeiről ismert Franziska a Duna másik partjára is átvitte az egész napos reggelik sikkes, színes és hedonista örömét.

A Batthyány tér környékének gasztronómiai kínálata sokat fejlődött az elmúlt években, egyik első, az egészséges reggeli kategóriában még mindig verhetetlen helye, a Franziska pedig különösen hamar belopta magát az errefelé lakók és dolgozók szívébe. Az egészséges fogások nemcsak nagyon finomak, hanem színesek, szépek is, az őszi szürkeségben pedig jólesik a kellemes, lágy színekkel berendezett, tágas térben a hatalmas ablakokon át nézni az utcát, dolgozni vagy beszélgetni egy jót.

A budai sikerek után a Franziska tavasz óta Pesten próbál szerencsét, a Dob utcába, a Kazinczy utca környékének változatos közegébe hozzák el elegáns, egészséges kényeztetésre csábító, színes fogásaikat. Az üzlet ugyanolyan sikkes, ahogy Budán megszoktuk, a színek és a berendezés is hasonló, néhány apróság segítségével azonban tökéletesen szabták rá az arculatot a folyamatos mozgásban lévő pesti közönség igényeire. A magas, L alakú tér natúr színei nagyon megnyugtatóan hatnak a forgatagban, akkor is, ha leülünk megírni egy e-mailt rohanás közben, és akkor is, ha egy hosszan beszélgetős, hedonista és egészséges reggelivel indítjuk a napot vagy délután kettőkor tolunk be egy tojásrántottát.

A Franziska pesti egységében az egész napos, egészséges, tápláló reggelié a főszerep. A vitaminok megszokott finomságok, az Eggs Benedict (3500 Ft), a jól ismert avokádótoast (3400 Ft) vagy krémesen puha zabkása (2800 Ft) segítségével ömlenek a testünkbe, de új fogások is vannak. Érdemes kipróbálni például a gluténmentes édes és sós palacsintákat is. Ezek közül a sós cheddar sajttal, ricottával, paradicsommal, ropogós baconnel és salátával érkezik (4200 Ft), míg az édesben banán, pirított török mogyoró és házi karamell (3700 Ft) teszi teljessé az ízeket. 

Az italoknál is fontos szerep jut a minőségnek, a Zhao Zhou teáit és kiváló kávékat kóstolhatunk, és a mentes sütemények változatos kínálatának is nehéz ellenállni. A Franziska egyik legnagyobb előnye, hogy sokféle lehetőség közül választhatunk, vegán vagy húsos, glutén-, laktóz- és cukormentes fogások is vannak a kínálatban, így mindenki talál az életmódjának megfelelő finomságot.

Eközben a régebbi (budai) helyen újdonságokkal is várják a vendégeket. A hideg időben különleges forró italok (például golden latte) melegítenek át, a karácsonyt pedig vegánszaloncukor-workshopjuk révén tehetjük édesebbé és egészségesebbé. Az ünnepi időszakban igazán ránk fér egy kis lassulás és egy kis színes, ízletes egészség. Ezt a Franziskában már a Duna mindkét oldalán megtapasztalhatjuk. 

Címkék

Elérhetőségek

Franziska – Pest 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3. Facebook-oldal Weboldal