Izgalmas és futurisztikus grafikákat készített a National Geographic egy érdekes koncepció alapján: hogyan néznének ki a Föld különféle pontjain található rekordépítmények Budapesten?

Kimondottan jó játék lehetett a képek kitalálása és elkészítése. Olyan is akad köztük, ami nemcsak egy máshol található építményt helyez el a térben, hanem mást is átvariál Budapesten, egészen konkrétan megduplázza a Gellért-hegyet, egyet szemben az eredetivel a pesti oldalra is elhelyezve, hogy elférjen az egyébként a dél-afrikai Msikaba folyó felett jelenleg még épülő, 600 méter hosszú híd. Aztán Budapestre került a gigantikus Las Vegas-i rendezvényhelyszín, a Sphere, ahol napjainkban épp a U2 ad koncerteket. De megjelenik a város, egészen pontosan a Duna felett a világ legnagyobb légi járműve, a még épülő Pathfinder 1 léghajó is.

Az Alpok alatt épülő, 55 km-es Brenner-bázisalagutat is elképzelték a NatGeo munkatársai. Ha Budapest alatt indulna a föld alatti út, akkor például egészen Oroszlányig tartana, a távot pedig mindössze 15 perc alatt tehetnénk meg föld alatti vonattal. A National Geographic nemcsak úgy a hecc kedvéért készítette el ezeket a képeket. Október 12-én indul a NatGeo tévécsatorna új sorozata, a Megépíteni a lehetetlent, ami ezeknek a gigantikus építményeknek, illetve a léghajónak a megépítését meséli el egy-egy részben. 

Címkék