Nem mindig könnyű megfelelő reggelihez vagy ebédhez jutni, akkor sem, ha csak vigyázni szeretnénk a vonalainkra, és akkor sem, ha elvi vagy egészségügyi okból döntünk valamilyen speciális étrend mellett. Szerencsére ma már nem kell az ízektől és a színes, csinos falatoktól megválnunk egyik esetben sem. A Corvin negyednél nyílt Zili’s Health Bar segítségével pedig még könnyebb dolgunk lesz a válogatásban.

Hosszabb ideje készülődik valami a Corvin negyednél található, egykor jobb napokat látott üzlethelyiségben, most pedig végre megnyitott a Zili’s Health Bar egészséges, friss és igazán színes fogásokkal. 

A koncepciót Zilinek köszönhetjük, aki egy nagyobb életmódváltás során ásta bele magát az egészséges étkezés rejtelmeibe, majd kezdett el egyre többször, egyre többet ismerőseinek is főzni. Ennek kapcsán pedig rájött, hogy hiányzott az életéből ez a fajta kreativitás, a jó fogások utáni örömteli visszajelzés a vendégeitől, ezért úgy döntött, belevág, és egy kicsit nagyobb közönség számára is megmutatja azokat az ízeket, amiket szeret.

Hosszas felkészülés után születhetett meg a Zili’s, az egészségtudatos étkezés új színtere, 

Hosszas felkészülés után születhetett meg a Zili’s, az egészségtudatos étkezés új színtere, 

ahol az egyszerű környezetben, a nagy ablakok mögött jólesik leülni és akár a legutolsó e-maileket átfutva töltekezni némi friss energiával, vagy csak gyorsan felkapni egy-egy vitamindús finomságot, amit napközben betolhatunk. A helyszín az orvosi egyetem közelsége miatt azok számára is tökéletes, akik csak a jegyzeteket olvasnák át egy jó kávé mellett.

A hely augusztus közepén nyitott, így még számtalan változás várható, lesz saksuka és Eggs Benedict, valamint többféle laktató, meleg fogás, most még azonban a szuper snackek, bowlok a főszereplők. Mindez szeretettel, számtalan apró figyelmességgel, mégis gyorsan, egyszerűen elkészítve.

A reggelek legfontosabb része a kávé, ami itt a Nassimoccától érkezik, a csokis ízjegyeket persze az ital mellé járó keksz vagy cukorka helyett egy szem kakaós mandula és egy levélke bazsalikom emeli ki (eszpresszó  680 Ft). De vannak limonádék is (1180 Ft-tól), a legizgalmasabb pedig talán a helyben készülő jegestea (1480 Ft), ami szálas teával és friss gyümölcsinfúzióval hoz teljes ízeket cukor nélkül is.

A smoothie-k közül a cseresznyés-céklás (1590 Ft) verziót ajánljuk, de kipróbáltuk a Paleo Whole30 Bowlt is (3480 Ft), füstölt lazaccal, házi guacamoléval és édesburgonyával, ami napindítóként éppen olyan kellemes, mint könnyed ebédként. A pékáruk és a szendvicsek mind teljes kiőrlésű liszttel készülnek, és persze az édesszájúaknak sem kell szomorkodniuk, hiszen akad itt házi granola és mentes sütemények is.

A Zili’s-ben talán az a legjobb, hogy nem gondolja túl az egészséget, de szinte bárki találhat magának valami kedvére valót, vágyjon akár paleo-, akár vegán, cukormentes vagy egészséges fehérjében gazdag fogásokra. A gyors, könnyed és egészséges ízeket nagyon könnyű megszokni és megszeretni Zili tálalásában.

Címkék

Elérhetőségek

Zili’s Health Bar 1085 Budapest, József körút 82. Facebook-oldal