Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró

Egy pár, két szerelemprojekt – Ilyen a Lara Café és a Chris Bar & Burger

A belváros szívében, az Akácfa utcában megbújik két kedves hely, amelyeknek első ránézésre semmi közük egymáshoz. A Lara Café egy csöpp és otthonos reggeliző-kávézó, míg a Chris Bar & Burger egy vagányabb burgerező. Egyvalami mégis összeköti őket: a névadóik, Lara és Chris, a való életben egy párt alkotnak. Nemcsak a két hely áll egymás mellett, hanem Lara és Chris is teljes erőbedobással támogatják egymást saját szerelemprojektjük megvalósításában, így a reggeliző és a burgerező együtt, kéz a kézben fejlődik. Ha reggeliznél, ha burgereznél, irány a Lara Café és a Chris Burger & Bar!

Pár éve az Akácfa utcáról még csak a bulinegyed és a szórakozás jutott az eszünkbe, azonban az elmúlt években fel-felbukkannak itt elég jó helyek, amikről mi is rendre írni szoktunk. Itt nyitott meg nemrégiben, a körúttól egy karnyújtásnyira a Lara Café és a Chris Bar & Burger is, két különböző személyiséggel, stílussal és profillal, ám egyvalamin mégis osztoznak: mindketten Hőgenwarth Krisztián és Czeglédi Laura, egy szerelmespár szenvedélyprojektjei.

Lara Café, az otthonos reggeliző

A Lara Café egy vidám színfoltja az Akácfa utcának, ugyanis ide belépve a város zaját magunk mögött hagyva egy apró, ám annál bájosabb és barátságosabb kávézóban találjuk magunkat. Az enteriőr otthonos, meleg színek, hatalmas ablakok és fafelületek dominálnak, na meg persze a sok szép zöld növény. Helyet foglalhatunk a hatalmas ablakok melletti pultnál, és pásztázhatjuk a sürgő-forgó Budapestet, vagy leülhetünk a kis körasztaloknál, és kicsit beleleshetünk abba, hogyan készítik az ételeket a látványkonyhában.

Bárhol is foglalunk helyet, kényelmesen és otthonosan fogjuk érezni magunkat, miközben ráérősen és kiadósan megreggelizhetünk.

Bárhol is foglalunk helyet, kényelmesen és otthonosan fogjuk érezni magunkat, miközben ráérősen és kiadósan megreggelizhetünk.

Minőségi alapanyagok és saját pörkölésű kávé

Az étlapon szinte minden fellelhető, ami egy ráérős reggelihez vagy brunchhoz kell, legyen az édes vagy sós, húsos vagy vegetáriánus fogás. Vannak jól megpakolt szendvicsek, lazacos bagel, croissant-ok, tojásos ételek, sőt még kecskesajtos, grillcsirkés vagy füstölt lazacos, „Lara” névre hallgató bowlok is. Az édesszájúak sem fognak csalódni, hiszen találunk az étlapon nutellás gofrit, édes bundás kenyeret és finom süteményeket is. Ezek mellé kérhetünk frissen facsart juice-okat, smoothie-kat, teát, üdítőt

és természetesen kávét, ami saját pörkölésű, és egy saját tulajdonú etióp kávéföldről származik.

és természetesen kávét, ami saját pörkölésű, és egy saját tulajdonú etióp kávéföldről származik.

Chris Bar & Burger, a vagány burgerező

A Lara Cafétól mindössze pár lépéssel arrébb találjuk a Chris Bar & Burgert, ami méreteiben és elrendezésében egy kicsit hasonló, és szintén megtalálhatóak itt is a hatalmas ablakok, viszont inkább a sötét színek dominálnak, a falakat bakelitlemezek borítják, a hangulat pedig vagányabb, lazább és bulisabb. Rögtön szembetűnik a polcokon szépen sorba rendezett széles italkínálat, a neonfeliratok és a barátságos atmoszférát árasztó polaroid képek a falon.

Saját márkás sör és saját logós burger

Ahogy a neve előre sejteti, a Chris Bar & Burgerben kiadós burgereket rendelhetünk, legyen az csirkés, pulled porkos, kecskesajtos, Angus marhás vagy extrán baconös, de találunk itt olyan különlegességeket, mint a bölényhús, kézműves burgerek, valamint havi ajánlatokat is. Az ételünk mellé kérhetünk héjas rusztikus vagy édesburgonyát, salátát vagy hagymakarikát, és külön kikacsintás, hogy a saját logós égetőbélyegzőnek köszönhetően a burgerünk „Chris Bar”-os felirattal fog elénk érkezni.

Azok, akiknek a burgerhez egy jó sör dukál, kóstolhatnak saját márkás főzeteket, például búzasört, cseresznyés kézműves sört, IPA-t vagy hop lagert.

Azok, akiknek a burgerhez egy jó sör dukál, kóstolhatnak saját márkás főzeteket, például búzasört, cseresznyés kézműves sört, IPA-t vagy hop lagert.

Emellett persze a már említett saját pörkölésű etióp kávéból itt is lehet kérni, desszertként pedig választhatunk brownie-t vagy amerikai palacsintát.

A Chris Bar & Burgerben rengeteg eseménybe is belefuthatunk, például sokféle buliba, karaoke- vagy DJ-estekbe.

A jövőre nézve pedig a tervek között van egy pékség, ahol kézműves termékeket sütnének, amelyeket workshopok keretein belül mi magunk is elkészíthetünk.

A jövőre nézve pedig a tervek között van egy pékség, ahol kézműves termékeket sütnének, amelyeket workshopok keretein belül mi magunk is elkészíthetünk.

Ha egy kényelmes reggelire vágyunk egy barátságos helyen, vagy ha épp egy kiadós burgert és sört kívánunk meg, akkor Lara és Chris egységeiben megtaláljuk a számításainkat, ha pedig a kettő egymás után is szóba jöhet, biztosan nem kell messzire mennünk.

További részletekért és információkért érdemes követni a Lara Café és a Chris Bar & Burger Facebook-oldalát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Gasztró Szponzorált

Új helyet nyitott a közönségkedvenc ázsiai – A padthai wokbart már a Hegyvidéken is megtaláljuk

Megnyitott a padthai új egysége a Hegyvidéken, a MoM Sportban, így az ázsiai ízek rajongói nem maradnak finom falatok nélkül a környéken.

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A